Zeci de tei de pe Bulevardul Decebal din Hunedoara vor fi tăiați

Circa 50 de arbori de pe Bulevardul Decebal (Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan) vor fi tăiați, în toamna acestui an sau în primăvara anului viitor. Consiliul Județean Hunedoara, care în parteneriat cu Primăria Hunedoara derulează proiectul de modernizare al DJ 687 a explicat ce se va întâmpla cu arborii, cei mai mulți din specia tei.

„În intravilanul municipiului Hunedoara se desfășoară lucrări de deviere a rețelelor electrice și pregătire a terenului în vederea lărgirii părții carosabile prevăzută a se realiza în cadrul proiectului Modernizare DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050-km22+791), investiție finanțată din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 6, prioritatea de investiții 6.1. De la km 13 la km 14 al drumului, acolo unde se impune, vor fi tăiați o parte dintre copaci pentru a face loc celei de-a treia benzi. Obligatoriu, la finalul proiectului, terenul afectat va fi adus la starea inițială. Astfel, se va realiza un spațiu verde între limita exterioară a carosabilului și limita trotuarului, unde se vor planta exact aceleași specii de arbori, ca și cele existente în prezent”, a informat Consiliul Juețean Hunedoara.

Investiția în modernizarea Drumului Județean 687, pe tronsonul Hunedoara – Călan, de peste nouă kilometri, se află în faza de licitație publică. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană  în cadrul Programului Operaţional regional 2014 – 2020, are o valoare de 36,39 de milioane de lei. Consiliul Judeţean Hunedoara va contribui la realizarea lui cu 3,8 milioane lei, sumă care va acoperi cheltuielile neeligibile ale proiectului şi cota de cofinanţare de 2 la sută ce revine administraţiei judeţene. În urma investiţiei derulată pe 48 de luni, drumul va fi lărgit la şase metri, având acostamente de câte un metru, iar reabilitarea sa va duce la creşterea siguranţei rutiere, a fluidizării traficului şi a vitezei medie de deplasare pe tronsonul Hunedoara – Călan. Proiectul mai include construirea unor rigole de scurgere pentru apele pluviale şi o bandă de urcare pentru maşinile grele, pe o lungime de 1,2 kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Un șofer a dat în judecată CNAIR după ce și-a stricat mașina pe autostradă         A tăiat ilegal 86 de salcâmi         RAPORTUL CURŢII DE CONTURI. Anul în care finanţele publice au fost jefuite cu sume record         Castelul Nopcea își schimbă soarta. Cum și-au bătut joc localnicii de „perla” Țării Hațegului         Brico Depôt vine mai aproape de clienți la nivel național, acum și în Deva         Noi fonduri europene atrase pentru modernizarea Devei!         Un motociclist a fugit de Poliție         Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un șofer teribilist în Hunedoara         Câini uciși cu cruzime la Petroșani. Polițiștii îi caută pe autorii măcelului, care riscă până la un an de închisoare!         PRIMĂRIA HUNEDOARA. Ultimele zile de reduceri la plata taxelor         Băile termale vestite din Antichitate sunt ruinate de turiști         Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar