Zeci de tei de pe Bulevardul Decebal din Hunedoara vor fi tăiați

Circa 50 de arbori de pe Bulevardul Decebal (Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan) vor fi tăiați, în toamna acestui an sau în primăvara anului viitor. Consiliul Județean Hunedoara, care în parteneriat cu Primăria Hunedoara derulează proiectul de modernizare al DJ 687 a explicat ce se va întâmpla cu arborii, cei mai mulți din specia tei.

„În intravilanul municipiului Hunedoara se desfășoară lucrări de deviere a rețelelor electrice și pregătire a terenului în vederea lărgirii părții carosabile prevăzută a se realiza în cadrul proiectului Modernizare DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050-km22+791), investiție finanțată din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 6, prioritatea de investiții 6.1. De la km 13 la km 14 al drumului, acolo unde se impune, vor fi tăiați o parte dintre copaci pentru a face loc celei de-a treia benzi. Obligatoriu, la finalul proiectului, terenul afectat va fi adus la starea inițială. Astfel, se va realiza un spațiu verde între limita exterioară a carosabilului și limita trotuarului, unde se vor planta exact aceleași specii de arbori, ca și cele existente în prezent”, a informat Consiliul Juețean Hunedoara.

Investiția în modernizarea Drumului Județean 687, pe tronsonul Hunedoara – Călan, de peste nouă kilometri, se află în faza de licitație publică. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană  în cadrul Programului Operaţional regional 2014 – 2020, are o valoare de 36,39 de milioane de lei. Consiliul Judeţean Hunedoara va contribui la realizarea lui cu 3,8 milioane lei, sumă care va acoperi cheltuielile neeligibile ale proiectului şi cota de cofinanţare de 2 la sută ce revine administraţiei judeţene. În urma investiţiei derulată pe 48 de luni, drumul va fi lărgit la şase metri, având acostamente de câte un metru, iar reabilitarea sa va duce la creşterea siguranţei rutiere, a fluidizării traficului şi a vitezei medie de deplasare pe tronsonul Hunedoara – Călan. Proiectul mai include construirea unor rigole de scurgere pentru apele pluviale şi o bandă de urcare pentru maşinile grele, pe o lungime de 1,2 kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani         Turnicheții de la Castelul Corvinilor au fost mutați         Școli închise de vremea rea         Trenuri blocate din cauza copacilor căzuți pe liniile ferate         „Iarna nu-i ca vara”: Se circulă extrem de greu pe drumurile județene         Codul portocaliu de ninsori creează probleme pe drumurile din Hunedoara         Alertă în Hunedoara: Cod portocaliu de vreme rea         Mii de daruri au fost donate de hunedoreni pentru copiii și vârstnicii sărmani