Vreţi să salvaţi un căţel din adăpost? Iată ce trebuie să faceţi

Dacă vreţi să salvaţi un căţel din adăpostul de la Petroşani acum puteţi să o faceţi. S-a dat liber la adopţii şi există chiar şi un program special pentru cei care doresc să salveze un căţel de la eutanasiere. Nu vă costă absolut nimic, dar trebuie să îndepliniţi câteva  cerinţe.

maidaneziCâinii comunitari adunaţi de pe străzi de hingheri pot fi adoptaţi de cei care îndeplinesc anumite cerinţe. Adopţia este gratuită, iar căţelul va fi deparazitat, castrat şi crotaliat. Nicolae Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani spune că la adăpostul din Colonia Petroşani, care a aparţinut municipalităţii, iar acum este în administrarea Serviciului Judeţean Pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, programul de adopţii este în fiecare miercuri de la orele 12.00 la 14.00. „Pentru adoptarea unui câine sunt necesare următoarele acte doveditoare: Carte de Identitate, o dovadă că are spaţiu unde să ţină câinele şi, de asemenea, o dovadă că are cu ce să întreţină respectivul  animal,a dică adeverinţăde salariu, cupon de pensie, ori alte acte ce atestă veniturile”, a mai spus Nicolae Taşcă.

Câinii pot fi adoptaţi şi la distanţă

Vestea bună este că, potrivit Proiectului de Norme metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de Gestionare a câinilor fără stăpân, care  a fost lansat vineri în dezbatere publică de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, câinii pot fi adoptaţi şi la distanţă. Practic, dacă cel ce doreşte să salveze un câine comunitar nu dispune de spaţiul necesar cazării acestuia, poate să suporte toate cheltuielile necesare pentru menţinerea câinilor în adăpost. Cheltuielile de întreţinere în adăposturile publice a câinilor fără stăpân adoptaţi la distanţă sunt stabilite prin hotărâre a consiliului local, respectiv prin hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, mai spune proiectul de lege menţionat. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia sa utilizeze donaţiile efectuate de persoanele care adoptă la distanţă numai pentru întreţinerea câinilor adoptaţi prin această procedură. Adopţia la distanţă se realizeaza prin completarea unui formular, după care serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia să prelungeasca termenul de adăpostire a câinilor adoptaţi pe durata respectării de către adoptator a obligaţiilor materiale asumate prin declaraţia de adopţie la distanţă. Adopţia la distanţă poate fi încetată dacă adoptatorul nu respectă pentru o perioadă de două săptămâni consecutive, obligaţiile asumate prin declaraţia de adopţie la distanţă. Numărul câinilor adoptaţi la distanţă de o persoană nu este limitat. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia sa dea curs cererilor de adopţie la distanţă în limita capacităţii de adăpostire fără a perturba acţiunile de gestionare a populaţiei de câini făra stăpân. Câinii fără stăpân adoptaţi la distanţă pot fi preluaţi oricând de adoptatori sau pot fi adoptaţi de altcineva, cu acordul adoptatorului la distanţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina