13319843_1044224335668789_5585883134077615792_n

VALEA PLĂCERILOR INTERZISE. Cum au prosperat afacerile cu prostituate minore în Valea Jiului

Șase hunedoreni își așteaptă sentințele definitive în două dosare în care au fost acuzați de proxenetism și trafic de minori, infracțiuni petrecute în Valea Jiului. Dosarele lro de anchetă scot la iveală detalii mai puțin cunoscute despre amploarea fenomenului prostituției din Valea Jiului, în care au fost atrase numeroase minore.

Cel mai cunoscut dosar penal de prostituție din Hunedoara ultimilor ani îl are în prim-plan pe Daniel Pleșcan (27 de ani), fiul fostei consiliere județene Dorina Pleșcan, și pe iubita tânărului, Mihaela Ciociu (24 de ani), studentă din Petroşani care practica prostituţia de mai mulţi ani. Cei doi, împreună cu un taximetrist care asigura transportul prostituatelor minore, sunt judecați pentru trafic de minori și proxenetism, iar în următoarele zile, Curtea de Apel Alba Iulia va da sentința definitivă în acest dosar.În decembrie 2015, Tribunalul Hunedoara i-a condamnat pe fiecare la trei ani de închisoare cu suspendare, dar soluţia a fost contestată. Dosarul celor trei tineri prezintă cum a funcţionat, în perioada 2014 – 2015, reţeaua de prostituate minore, coordonată de Mihaela Ciociu, cu sprijinul lui Daniel Pleşcan (fiu al Dorinei Pleşcan, fostă consilieră judeţeană candidată la Primăria Petroşani) şi al taximetristului Silviu Praţa, care se ocupa de transportul tinerelor. De asemenea, arată cum au devenit mai multe hoteluri, pensiuni şi cabane din Valea Jiului locuri unde se practica prostituţia. Studenta Mihaela Ciociu era iubita lui Daniel Pleşcan, cu care locuia împreună, iar potrivit anchetatorilor se ocupa de înlesnirea practicării prostituţiei şi de obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma mai multor tinere, printre care şi minore cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, informau anchetatorii.

Mihaela Ciociu le-a declarat anchetatorilor că practica prostituţia de mai mult timp, iar tarifele pentru o partidă de sex, normal sau oral, erau cuprinse între 150 de lei şi 200 de lei pentru o oră şi până la 600 de lei pentru o noapte. A devenit, în aceeaşi perioadă, şi proxenet pentru două minore, Geanina şi Anamaria, de 16 – 17 ani (în perioada 2014 – 2015), cărora le furniza clienţi şi le găsea locuri de întâlnire cu aceştia. Printre locaţii au fost identificate: Hotel Rusu şi pensiunea Floare de Colţ din Petroşani, pensiunea Groapa Seacă (Petrila), hotelul Casa de Vis (Aninoasa), pensiunea Gambrinus din Petroşani, dar şi alte cabane şi pensiuni.

„Mihaela Ciociu prefera să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi clienţi şi să primească ea singură toţi banii de la aceştia. Numai atunci când un număr mai mare de clienţi, de obicei cu ocazia unor petreceri, condiţionau realizarea întâlnirii de prezenţa a cel puţin două fete, Mihaela Ciociu, pentru a nu pierde ocazia de a realiza venituri, o contacta pe una din minorele Anamaria sau Geanina sau pe alte prietene de-ale ei”, notau anchetatorii. În situaţia în care clienţii se arătau interesaţi de două sau mai multe persoane de sex feminin, Mihaela Ciociu apela la Anamaria, Geanina, la o prostituată de 18 ani cunoscută ca Bosniaca sau la o altă tânără, Mădălina, de 18 ani.

Banii ajungeau la Pleşcan

Iubitul Mihaelei, Daniel Pleşcan, era un întreţinut care avea grijă însă ca prietena lui să nu îl înşele cu banii pe care îi oferea acestuia, câştigaţi din prostituţie. Anchetatorii susţin că tânărul refuza să muncească şi ducea un trai parazitar, obişnuind să ceară mamei sale sume de bani care să îi asigure traiul sau să se întreţină din sumele realizate din prostituţie de prietena sa, Mihaela Ciociu, a cărei activitate a cunoscut-o în detaliu şi, în timp, a ajuns să o încurajeze şi să o controleze, pentru a maximiza veniturile obţinute de aceasta.

„În 8 iulie 2014, ora 1:03, inculpatul Daniel Pleşcan este contactat telefonic de către mama sa, Dorina Pleşcan, aceasta reproşându-i că nu vrea să se liniştească, moment în care între cei doi izbucneşte o ceartă iar Daniel Pleşcan îi spune: „păi nu am o muncă mama…că-s interlop! Sunt şmecher, am femei la produs, mamă! Nu pot să muncesc eu, îmi fac femeile bani!”, se arată în documentele de anchetă. Peste 7.000 de lei ar fi obţinut Pleşcan, de la Mihaela, se arată în documentele de anchetă.

Mărturia elevei șantajate sentimental de proxeneți

Curtea de Apel Alba Iulia va da sentinţa definitivă și în dosarul în care trei hunedoreni din Valea Jiului au fost judecaţi pentru trafic de minori, victimele fiind adolescente de 14 – 15 ani, „vândute” pentru sex unui număr mare de clienţi. În acest dosar, la sfârşitul anului 2015, Tribunalul Hunedoara i-a condamnat pe Telus Frigescu (63 de ani) la trei ani şi şase luni de închisoare, pe Grigore Nebunu (62 de ani) la patru ani de închisoare, iar în cazul lui Marius Peti (17 ani) s-a dispus măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni. Sentința a fost contestată, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel.

Una dintre victime, pe nume Cristina, avea mai puţin de 14 ani, când a început să se prostitueze, de dragul iubitului Marius Peti, care o şantaja sentimental. „Inculpatul o determina pe minoră să practice prostituţia, trimiţându-i mesaje prin care o ameninţa că se va despărţi de ea în situaţia în care nu îşi găseşte mai mulţi clienţi şi, de asemenea, o certa când nu făcea suficienţi bani. Cristina îi înmâna cea mai mare parte din banii câştigaţi de pe urma practicării prostituţiei lui Marius Peti şi îl asigura permanent că va face tot posibilul să aibă cât mai mulţi clienţi pentru a-i asigura acestuia bani pentru cheltuieli”, arată anchetatorii.

Printre clienţii frecvenţi ai Cristinei au fost Telus Frigescu şi Grigore Nebunu, cu vârste peste 60 de ani la acea vreme. Cei doi i-au devenit şi proxeneţi elevei, deşi cunoşteau vârsta acesteia. Un hotel din Parâng ar fi fost unul dintre locurile unde erau solicitate. Anchetatorii susţineau că Telus Frigescu vorbea cu Cristina codificat, spunându-i acesteia să vină să-i facă un masaj mamei lui, atunci când dorea să întreţină raporturi sexuale cu minora. Grigore Nebunu, celălalt proxenet îi găsea clienţi, îi termenul folosit pentru a înştiinţa era acela că „are un tablou pentru ea”, susţineau reprezentanţii DIICOT.  Nebunu şi Frigescu i se adresau elevei cu apelativele „premianta sau prinţesă”, iar clienţilor le spuneau că au o fată („piesă”) care arată bine şi că le poate pune la dispoziţie o garsonieră unde să se întreţină raporturile sexuale. Marius Peti a declarat că a obţinut peste 7.000 de lei de pe urma iubitei sale de 14 ani. Și Adelina, o altă adolescentă a fost folosită de cei trei la practicarea prostituției . Instanţa constata că eleva şi celelalte victimele ale proxeneţilor din Valea Jiului sunt minore din familii dezorganizate, iar activitatea inculpaţilor a fost considerată ca fiind de o gravitate deosebită.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

ACTUALITATE
Controverse despre viața lui Arsenie Boca: averea și influența călugărului de la Prislop         INIŢIATIVĂ OANA FRÂNC: Petiţie pentru Pediatria Spitalului Judeţean         DEZBATERE PUBLICĂ. Călugărul franciscan Bojte Csaba a pus orfanii Românei în atenţia UE         Carmen Hărău, despre Laurențiu Nistor: „Păi, ești om serios sau nu ești om serios?”         Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Deva         Lucări de renovare plănuite la Tribunalul Hunedoara         Un turist ceh și-a bătut joc de cetățile dacice. Viktor Nomad a fost găsit după ce a vandalizat Piatra Roșie         Drama adolescentei de 15 ani violată în fosta unitate militară din Hunedoara         REVELION ÎN STRADĂ. Andra conduce în topul făcut de Primăria Deva         N-ARE BALTA PEŞTE. Mlaştina urbană de la Lido, în aşteptarea întâlnirilor electorale         Monica Iacob – Ridzi a fost eliberată pentru trei zile din penitenciar         ALEGERI PARLAMENTARE. Uniunea Salvaţi România va avea liste complete în Hunedoara         A fugit de la locul accidentului         IDEALUL FEMININ DE ACUM UN SECOL. Cele mai frumoase portrete de femei din trecutul Hunedoarei         Accident pe DN 7: trei oameni au fost răniți         Acuzații de înșelăciune în afaceri cu lemne         EVENIMENT CULTURAL. O fermecătoare carte pentru copii         „Prietenii muzicii” la muzeul din Deva         O VIAȚĂ ÎN SPRIJINUL CELORLALȚI. Anca Iordănescu, din Lupeni, se luptă pentru copiii bolnavi de cancer         Escrocii care au terorizat bătrâni prin metoda „Acidentul”