Un tânăr amendat pentru injurii și consum de alcool susține că a fost agresat de polițiști

Un tânăr din Hunedoara a fost amendat cu 2.200 de lei pentru  consum de băuturi alcoolice în spațiul public, tulburarea ordinii și liniștii publice și adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. Fabian Grancea susține însă că a fost victima polițiștilor, care l-ar fi bătut la secție. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara au precizat că tânărul a făcut scandal și a încercat să se automutileze.

În 22 mai, în jurul orei 2:00, o patrulă de siguranță publică formată dintr-o agentă de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Hunedoara și un polițist local, s-a sesizat din oficiu despre faptul că un tânăr consumă băuturi alcoolice în spațiul public şi deranjează ordinea şi liniștea publică, pe strada Căprioarei, din municipiul Hunedoara, menționează reprezentanții IPJ Hunedoara.

„Având în vedere că tânărul respectiv a avut un comportament agresiv verbal la adresa poliţiştilor, agenţii de poliţie au solicitat sprijin altor două echipaje de siguranță publică, care au stabilit că tânărul recalcitrant este un hunedorean în vârstă de 21 de ani. Cu ocazia legitimării, tânărul a adresat de injurii poliţiştilor, opunându-se măsurii administrative a conducerii la sediul Poliţiei, motiv pentru care acesta a fost încătușat şi condus la sediul subunităţii, în vederea sancționării contravenționale. Tânărul a continuat să le adreseze injurii și cuvinte jignitoare poliţiştilor atât pe timpul transportului cu autospeciala de poliţie,  cât și în sediul subunității, unde acesta a încercat să își provoace singur leziuni prin lovirea intenționată a ușii de acces în subunitate și a pereților încăperii în care a fost condus (aruncându-se pe podea), polițiștii prezenți încercând să îl oprească să își provoace singur leziuni”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Indiferent de comportamentul lui, susține tânărul, polițiștii nu aveau dreptul să îl agreseze. „Mi-au strâns cătușele până să îmi dea sângele din mâini. În 30 de minute mi-au cerut documentele de trei ori și i-am întrebat de ce fac asta, după care mi-au spus că am atitudine de șmecher și că tot comentez. Nu am opus rezistență, am urcat în mașină. Apoi mi-au dat unul un pumn, iar la secția de Poliție mi-a mutat cătușele la spate și m-au lovit peste picioare. M-au călcat în picioare trei polițiști, care nu s-au prezentat. Ind”, spune Fabian. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara susține că va face verificări cu privire la modul în care au acționat polițiștii.

FOTO: ARHIVĂ.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă