Un om de afaceri din Petroşani se războieşte cu ANPC şi ANT/ Plângeri penale pentru calomnie, intimidare şi defăimare!

După ce complexul hotelier pe care îl deţine la malul mării a fost declasificat şi a primti şi o sancţiune usturătoare, în urma unii control comun al inspectorilor Agenţiei Naţionale pentru Turism şi Protecţia Consumatorilor, omu de afaceri Raj Tunaru – care deţine un hotel şi în Petroşani – a anunţat că va face denunţuri penale pe numele şefilor acestor nstituţii pentru calomnie, abuz în serviciu coroborat cu intimidare şi defăimare. Luaţi în vizor sunt Marius Duncă -președinte ANPC cu rang de secretar de stat, Paul Anghel – director geneneral ANPC , Mirela Matichescu – președinte ANT, dar şi unor comisari care au făcut parte din echipa de control. De asemenea, Tunaru vrea să ceară şi suspendarea lor din funcţie, până la soluționarea denunțului penal.

Raj Tunaru, administratorul SC Parângul SA, firmă care deţine Complex Amfiteatru Belvedere din Staţiunea Neptun Olimp, este de părere că, ceea ce se întâmplă în ultma perioadă este “un program de hărţuire şi intimidare extreme de gravă”. Totul a plecat de la două controale, unul după altul, la diferenţe de timp extreme de mici, după cum reclamă omul de afaceri, ale Agenţiei Naţionale pentru Turism şi ANPC. “În data de 13 august 2015, unitatea noastră a fost controlată de ANT în colaborare cu ANPC, împreună cu politicienii care sunt plătiţi din banii pe care societatea noastră cât şi alte societăţi ce administrează active pe Litoralul Românesc, îi aduc în ritm susţinut bugetului local şi central, an de an. (…) Anterior acestui eveniment, în dată de 09 August 2015 a avut loc în locaţiile noastre un prim control ANT (Agenţia Naţională de Turism) în urmă căruia, după o inspecţie amănunţită, au fost descoperite unele nereguli produse în timpul sezonului 2015 datorită traficului mare de turişti. În urmă acestei inspecţii, societatea noastră a fost amendată de către ANT la acea dată, punându-se totodată de către cei doi inspectori conform legii, termeni de rezolvare a problemelor constatate de 7 zile, respectiv 90 zile. Mai mult de atât, tot pe dată de 09.08.2015 a fost întocmită de către inspectorii ANT, Notă de Clasificare de către ANPT, Direcţia Generală de Control şi Autorizare în Turism, ce atestea Clasificarea Complexului nostru (Hotel Belvedere – Hotel Amfiteatru) la 2 stele. Pe data de 13 agust, după doar 3 zile, o altă comisie acompaniată de această dată de persoane cu înalte funcţii politice vine să retragă clasificarea aceluiaşi Complex în urmă unui control abuziv. Realizând că inspectorii şi politicienii ANT / ANPC au făcut acest control la comandă politică şi comit abuzuri în serviciu susţinute, intimidare şi harţuire, vizitându-ne la câteva zile de primul control astfel încât să nu avem timpul necesar pentru remedierea problemelor stabilite după prima inspecţie, am luat că prima acţiune de moment în a nu lasă echipele de filmare ale presei locale şi naţionale să între şi să filmeze în activele noastre.   (…) În nici un moment echipa noastră nu a obstrucţionat desfăşurarea controlului condus de inspectorii ANT şi ANPC. În concluzie dorim să va întrebăm pe dumneavoastră, stimaţi turişti, dacă cumva nu vi se pare că totul a fost programat şi face parte dintr-un program de hărţuire şi intimidare extrem de gravă”, a precizat Alexandru Raj Tunaru, într-o postare pe o reţea de socializare.

De unde a pornit scandalul

În timp ce omul de afaceri petroşeşnean este decis să facă plângere penală celor de la ANT şi ANPC, reclaând că în cazul său este vorba despre acţiuni de intimidare şi hărţuire, echipele de control vorbesc despre grave nereguli decoperite în urma verificărilor.

 

Hotelurile Amfitearu şi Belverede, din staţiunea Neptun au fost amendate, joi, de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi de cei ai Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), în urma neregulilor constatate în camere şi la bucătărie. De asemenea, le-au fost retrase şi certificatele de clasificare pentru nereguli catalogate drept grave.

“În interior boilerul nu avea ştecăr – erau două fire băgate în priză, care pot pune în pericol viaţa consumatorilor. Pernele foarte murdare, o bătaie de joc, o lipsă de respect faţă de turişti. Şi o atitudine agresivă la adresa organelor şi a presei. În bucătărie, foarte multe produse neconforme, fără elemente de identificare, fără termen de valabilitate, miros urât”, a declarat şeful ANPC, Marius Dunca, citat de Mediafax. Pentru neregulile constatate ambele unităţi de cazare au fost amendate cu câte 40.000 de lei. “O bătaie de joc la adresa turiştilor. Ca şi concluzie: nu putem face turism la acest nivel. Preţul este foarte mare în raport cu calitatea. Dacă spui că ai două stele, trebuie să ai două stele, dacă nu, lasă la o stea şi când ne cazăm ne asumăm fiecare acest lucru. Este o lipsă de respect, lipsă de profesinalism, dezinteres, o bătaie de joc la adresa turiştilor”, a mai spus Dunca.

Hotelul Belvedere a fost amendat şi de către reprezentanţii ANT, care au aplicat pentru abaterile constatate o sancţiune de 50.000 de lei. “Un manager îşi reflectă calitatea serviciilor prin comportamentul lui. Atitudinea celor care administrează acest hotel este una care lasă de dorit din toate punctele de vedere. Aşa cum ne-au tratat pe noi, aşa îşi tratează şi turiştii. Este un dezastru ce am găsit în camere – lipsă de curăţenie, lipsa asigurării siguranţei turiştilor. (…) ANT îşi doreşte foarte mult să ridice standardele în turism, cu atât mai mult cu cât legea voucherelor este activă”, a declarat pentru Mediafax şi preşedintele ANT, Mirela Matichescu. Celor două unităţi de cazare le-au fost retrase certificatele de clasificare.

Cine este Raj Tunaru

În perioada 2000-2004, Raj Tunaru a fost deputat în Parlamentul României, intrat iniţial pe listele PRM. Din anul 2001 a rămas independent după ce s-a certat cu preşedintele Corneliu Vadim Tudor, iar apoi a intrat în PP-DD. În 2006, a fost implicat într-un scandal de violenţă domestică, în America, după ce o femeie de origine română l-a reclamat că ar fi lovit-o şi ar fi ameninţat-o cu moartea. Poliţia din Los Angeles l-a reţinut pe fostul deputat în data de 30 septembrie 2006, iar instanţă a stabilit o cauţiune de 500.000 de dolari pe care soţia lui Raj Tunaru a achitat-o după circa o lună. Tunaru a fost eliberat din arest, dar a avut interdicţie de a părăsi teritoriul SUA până la finalizarea procesului. În decembrie 2006, magistraţii americani l-au reţinut din nou pe Tunaru în baza unei înregistrări în care acesta ar fi ameninţat-o pe femeie că, dacă nu îşi retrage plângerea, o omoară. A fost condamnat la închisoare, iar după ispăşirea pedepsei s-a întors în ţară, unde se ocupă în continuare de afaceri, împreună cu familia sa.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × cinci =

ACTUALITATE
Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării