Turist amendat după ce s-a îmbătat şi a chemat jandarmii pentru a-l duce acasă

jandarmiUn turist cazat la o pensiune din Staţiunea Parâng a fost amendat cu 100 de lei pentru alertarea falsă a autorităţilor.

Jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi de către un bărbat în data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 04.00, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, cu privire la faptul că s-a rătăcit. Bărbatul a precizat că s-a rătăcit din cauza ceţii în timp ce cobora din staţiunea Parâng, de la vila Parâng către Hotel Rusu.

Iniţial bărbatul a comunicat faptul că a părăsit drumul, a mers două ore şi se află într-o zonă împădurită.

În căutarea bărbatului au pornit 2 jandarmi montani şi 2 salvamontişti. Aceştia au verificat zona descrisă de bărbat ca posibil loc în care s-ar afla, în apropiere de Hotel Rusu, însă fără niciun rezultat. După alte discuţii telefonice cu bărbatul în cauză, acesta le-a comunicat jandarmilor montani şi salvamontiştilor că se află lângă gardul unei cabane şi în apropierea sa se află un autovehicul.

Pe baza acestei ultime descrieri, în jurul orei 06.00, jandarmii montani şi salvamontiştii l-au găsit pe bărbatul „rătăcit” lângă gardul unei cabane, în vădită stare de ebrietate, la aproximativ 200 m de locul unde petrecuse pe timpul nopţii.

Bărbatul în vârstă de 52 ani, domiciliat în municipiul Petroşani, nu a necesitat îngrijiri medicale fiind condus de jandarmii montani şi salvamontişti la o cabană din apropiere.

Totodată, jandarmii montani l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei pentru că a solicitat intervenţia structurilor specializate la faţa locului fără un motiv întemeiat.  După ce i s-a explicat rolul serviciului de urgenţă 112, bărbatul a dat semne că a înţeles gravitatea faptei comise .

Este al doilea caz de acest gen cu care jandarmii montani din Hunedoara se confruntă. În data de 26 martie a.c., un alt bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, pe un drum public, lângă o cabană pe Valea Râului Mare, a anunţat că s-a „rătăcit” solicitând intervenţia la faţa locului a jandarmilor montani. Şi în acel caz bărbatul a fost sancţionat contravenţional de jandarmii montani.

Jandarmii montani atrag atenţia cu privire la faptul că numărul 112 se apelează în situaţii de urgenţă, iar persoana care efectuează apelului trebuie să coopereze cu forţele de ordine şi să le ofere date corecte. Alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat constituie contravenţie şi se sancţionează conform Legii 61/1991.- SURSA IJJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara