Turist amendat după ce s-a îmbătat şi a chemat jandarmii pentru a-l duce acasă

jandarmiUn turist cazat la o pensiune din Staţiunea Parâng a fost amendat cu 100 de lei pentru alertarea falsă a autorităţilor.

Jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi de către un bărbat în data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 04.00, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, cu privire la faptul că s-a rătăcit. Bărbatul a precizat că s-a rătăcit din cauza ceţii în timp ce cobora din staţiunea Parâng, de la vila Parâng către Hotel Rusu.

Iniţial bărbatul a comunicat faptul că a părăsit drumul, a mers două ore şi se află într-o zonă împădurită.

În căutarea bărbatului au pornit 2 jandarmi montani şi 2 salvamontişti. Aceştia au verificat zona descrisă de bărbat ca posibil loc în care s-ar afla, în apropiere de Hotel Rusu, însă fără niciun rezultat. După alte discuţii telefonice cu bărbatul în cauză, acesta le-a comunicat jandarmilor montani şi salvamontiştilor că se află lângă gardul unei cabane şi în apropierea sa se află un autovehicul.

Pe baza acestei ultime descrieri, în jurul orei 06.00, jandarmii montani şi salvamontiştii l-au găsit pe bărbatul „rătăcit” lângă gardul unei cabane, în vădită stare de ebrietate, la aproximativ 200 m de locul unde petrecuse pe timpul nopţii.

Bărbatul în vârstă de 52 ani, domiciliat în municipiul Petroşani, nu a necesitat îngrijiri medicale fiind condus de jandarmii montani şi salvamontişti la o cabană din apropiere.

Totodată, jandarmii montani l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei pentru că a solicitat intervenţia structurilor specializate la faţa locului fără un motiv întemeiat.  După ce i s-a explicat rolul serviciului de urgenţă 112, bărbatul a dat semne că a înţeles gravitatea faptei comise .

Este al doilea caz de acest gen cu care jandarmii montani din Hunedoara se confruntă. În data de 26 martie a.c., un alt bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, pe un drum public, lângă o cabană pe Valea Râului Mare, a anunţat că s-a „rătăcit” solicitând intervenţia la faţa locului a jandarmilor montani. Şi în acel caz bărbatul a fost sancţionat contravenţional de jandarmii montani.

Jandarmii montani atrag atenţia cu privire la faptul că numărul 112 se apelează în situaţii de urgenţă, iar persoana care efectuează apelului trebuie să coopereze cu forţele de ordine şi să le ofere date corecte. Alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat constituie contravenţie şi se sancţionează conform Legii 61/1991.- SURSA IJJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − 1 =

ACTUALITATE
O copilă a murit după ce a căzut de la etajul opt         Când va fi pronunțată sentința în dosarul mafiei comorilor dacice         Căsătorii simbolice de Dragobete, la Castelul Corvinilor         Accident grav pe calea ferată         Agresiune în spital: o femeie a căzut victimă unui recidivist         Trei adolescenți au fost reținuți de polițiști, pentru mai multe tâlhării         Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani