Trupul neînsuflețit al unui german întors în România zace de peste o săptămână la morgă

Hans Joachim Nohre, un pensionar german întors de peste un deceniu în țară, pentru a trăi în satul natal Romos, postase cu câteva zile înainte de a muri, pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburător. „Sunt otrăvit. Sunt în cea mai rea formă. Întreaga zi am auzit telefonul sunând și nu îl găsesc. Acești nemernici mă ucid în liniște”. Omul se afla în delir din cauza unei boli grave, spun specialiștii, pe care o anunțase cu câteva luni mai devreme, într-un alt mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Tot atunci își luase rămas bun de la prietenii pe care și făcuse în România, locul unde a revenit pentru a se alătura vechii comunități de sași din satul de la poalele Munților Orăștiei.

Destinul a fost tragic cu Hans. În ultimele luni aproape ajunsese pe drumuri, spun foștii săi vecini, în urma unei relații eșuate și după ce ar fi vândut casa din Romos. Aflat în stare din ce în ce mai gravă, dresorul de câini în curtea căruia se adunau toți cei care voiau să învețe tainele acestei meserii a murit în spital, singur, în 7 mai 2018. Trupul său a fost adus apoi la morga din Deva și a rămas acolo până în prezent, pentru că niciunul dintre foștii săi apropiați nu s-a mai interesat de el. Medicii au fost cei care au încercat să dea de familia lui. Au apelat la ajutorul autorităților, însă fără succes. Au reușit apoi să dea de familie.
Fosta sa soție s-ar afla în Statele Unite ale Americii, iar fiica lui în Germania. Prima dintre cele două femei a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprima regretul față de moartea germanului. Cea de-a doua s-ar fi declarat neputincioasă față de soarta tatălui său. Medicul Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, susține că au mai fost cazuri în care aparținătorii au fost așteptați vreme îndelungată pentru a ridica rudele decedate de la morgă și, cel mai probabil, dacă ele nu vor veni, sarcina înmormântării îi va reveni comunității. Mircea Pătârjan, primarul din Romos, susține că primăria este dispusă să se ocupe de înmormântarea germanului, în cimitirul bisericii evanghelice din sat, dacă rudele nu o vor face. Deocamdată, trupul sasului întors în România a rămas într-unul din frigiderele morgii din Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an         Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL