Trupul neînsuflețit al unui german întors în România zace de peste o săptămână la morgă

Hans Joachim Nohre, un pensionar german întors de peste un deceniu în țară, pentru a trăi în satul natal Romos, postase cu câteva zile înainte de a muri, pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburător. „Sunt otrăvit. Sunt în cea mai rea formă. Întreaga zi am auzit telefonul sunând și nu îl găsesc. Acești nemernici mă ucid în liniște”. Omul se afla în delir din cauza unei boli grave, spun specialiștii, pe care o anunțase cu câteva luni mai devreme, într-un alt mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Tot atunci își luase rămas bun de la prietenii pe care și făcuse în România, locul unde a revenit pentru a se alătura vechii comunități de sași din satul de la poalele Munților Orăștiei.

Destinul a fost tragic cu Hans. În ultimele luni aproape ajunsese pe drumuri, spun foștii săi vecini, în urma unei relații eșuate și după ce ar fi vândut casa din Romos. Aflat în stare din ce în ce mai gravă, dresorul de câini în curtea căruia se adunau toți cei care voiau să învețe tainele acestei meserii a murit în spital, singur, în 7 mai 2018. Trupul său a fost adus apoi la morga din Deva și a rămas acolo până în prezent, pentru că niciunul dintre foștii săi apropiați nu s-a mai interesat de el. Medicii au fost cei care au încercat să dea de familia lui. Au apelat la ajutorul autorităților, însă fără succes. Au reușit apoi să dea de familie.
Fosta sa soție s-ar afla în Statele Unite ale Americii, iar fiica lui în Germania. Prima dintre cele două femei a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprima regretul față de moartea germanului. Cea de-a doua s-ar fi declarat neputincioasă față de soarta tatălui său. Medicul Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, susține că au mai fost cazuri în care aparținătorii au fost așteptați vreme îndelungată pentru a ridica rudele decedate de la morgă și, cel mai probabil, dacă ele nu vor veni, sarcina înmormântării îi va reveni comunității. Mircea Pătârjan, primarul din Romos, susține că primăria este dispusă să se ocupe de înmormântarea germanului, în cimitirul bisericii evanghelice din sat, dacă rudele nu o vor face. Deocamdată, trupul sasului întors în România a rămas într-unul din frigiderele morgii din Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani