Trupul neînsuflețit al unui german întors în România zace de peste o săptămână la morgă

Hans Joachim Nohre, un pensionar german întors de peste un deceniu în țară, pentru a trăi în satul natal Romos, postase cu câteva zile înainte de a muri, pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburător. „Sunt otrăvit. Sunt în cea mai rea formă. Întreaga zi am auzit telefonul sunând și nu îl găsesc. Acești nemernici mă ucid în liniște”. Omul se afla în delir din cauza unei boli grave, spun specialiștii, pe care o anunțase cu câteva luni mai devreme, într-un alt mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Tot atunci își luase rămas bun de la prietenii pe care și făcuse în România, locul unde a revenit pentru a se alătura vechii comunități de sași din satul de la poalele Munților Orăștiei.

Destinul a fost tragic cu Hans. În ultimele luni aproape ajunsese pe drumuri, spun foștii săi vecini, în urma unei relații eșuate și după ce ar fi vândut casa din Romos. Aflat în stare din ce în ce mai gravă, dresorul de câini în curtea căruia se adunau toți cei care voiau să învețe tainele acestei meserii a murit în spital, singur, în 7 mai 2018. Trupul său a fost adus apoi la morga din Deva și a rămas acolo până în prezent, pentru că niciunul dintre foștii săi apropiați nu s-a mai interesat de el. Medicii au fost cei care au încercat să dea de familia lui. Au apelat la ajutorul autorităților, însă fără succes. Au reușit apoi să dea de familie.
Fosta sa soție s-ar afla în Statele Unite ale Americii, iar fiica lui în Germania. Prima dintre cele două femei a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprima regretul față de moartea germanului. Cea de-a doua s-ar fi declarat neputincioasă față de soarta tatălui său. Medicul Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, susține că au mai fost cazuri în care aparținătorii au fost așteptați vreme îndelungată pentru a ridica rudele decedate de la morgă și, cel mai probabil, dacă ele nu vor veni, sarcina înmormântării îi va reveni comunității. Mircea Pătârjan, primarul din Romos, susține că primăria este dispusă să se ocupe de înmormântarea germanului, în cimitirul bisericii evanghelice din sat, dacă rudele nu o vor face. Deocamdată, trupul sasului întors în România a rămas într-unul din frigiderele morgii din Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + șaisprezece =

ACTUALITATE
Se duc în Germania să învețe cum se protejează patrimoniul         Primarii Văii Jiului au întocmit lista proiectelor pentru care ar vrea fonduri europene         Hramul Schitului aduce în Straja sute de oameni din întreaga țară         Noaptea Muzeelor la Castelul Corvinilor         Un microbuz cu nouă persoane a fost implicat într-un accident rutier         Festivalul de muzică pop „Deva Music Star”         Noaptea muzeelor, la Deva, Orăștie și Brad         Turneul Naţional „Flautul Fermecat” – Deva         LOCURI UNICE ÎN ROMÂNIA. Spa-urile antice în care se răsfăţau dacii şi romanii         Recidivă. Relee CFR de peste 27.000 de lei furate dintr-un laborator         Carmen Hărău a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate         Family Day by STC         Expoziția de pictură „Angeli et Daemones” la Muzeul din Deva         Ziua Porților Deschise la Poliția Locală Deva         Tinerețea poeziei         Infirmiera care și-a ucis fiul a fost arestată preventiv         Ultimele achiziții de vară, la Primăria Hunedoara         Prins la furat pe calea ferată         Directorul general al CNAIR SA, Narcis Neaga, vizită tehnică pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva         Accident grav în Bălata