Trupul neînsuflețit al unui german întors în România zace de peste o săptămână la morgă

Hans Joachim Nohre, un pensionar german întors de peste un deceniu în țară, pentru a trăi în satul natal Romos, postase cu câteva zile înainte de a muri, pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburător. „Sunt otrăvit. Sunt în cea mai rea formă. Întreaga zi am auzit telefonul sunând și nu îl găsesc. Acești nemernici mă ucid în liniște”. Omul se afla în delir din cauza unei boli grave, spun specialiștii, pe care o anunțase cu câteva luni mai devreme, într-un alt mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Tot atunci își luase rămas bun de la prietenii pe care și făcuse în România, locul unde a revenit pentru a se alătura vechii comunități de sași din satul de la poalele Munților Orăștiei.

Destinul a fost tragic cu Hans. În ultimele luni aproape ajunsese pe drumuri, spun foștii săi vecini, în urma unei relații eșuate și după ce ar fi vândut casa din Romos. Aflat în stare din ce în ce mai gravă, dresorul de câini în curtea căruia se adunau toți cei care voiau să învețe tainele acestei meserii a murit în spital, singur, în 7 mai 2018. Trupul său a fost adus apoi la morga din Deva și a rămas acolo până în prezent, pentru că niciunul dintre foștii săi apropiați nu s-a mai interesat de el. Medicii au fost cei care au încercat să dea de familia lui. Au apelat la ajutorul autorităților, însă fără succes. Au reușit apoi să dea de familie.
Fosta sa soție s-ar afla în Statele Unite ale Americii, iar fiica lui în Germania. Prima dintre cele două femei a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprima regretul față de moartea germanului. Cea de-a doua s-ar fi declarat neputincioasă față de soarta tatălui său. Medicul Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, susține că au mai fost cazuri în care aparținătorii au fost așteptați vreme îndelungată pentru a ridica rudele decedate de la morgă și, cel mai probabil, dacă ele nu vor veni, sarcina înmormântării îi va reveni comunității. Mircea Pătârjan, primarul din Romos, susține că primăria este dispusă să se ocupe de înmormântarea germanului, în cimitirul bisericii evanghelice din sat, dacă rudele nu o vor face. Deocamdată, trupul sasului întors în România a rămas într-unul din frigiderele morgii din Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa