TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

mainCutremurul a fost înregistrat la ora 16:22: 12 secunde şi a fost urmat de replici de o intensitate mai mica. Atât devenii, cât şi locuitorii Hunedoarei au simţit cutremurul.

Un cutremur mic, cu magnitudine de 4,7 grade Richter, înregistrat la o adâncime de 5 kilometri a avut loc în zona Hunedoarei şi a Devei, în urmă cu puţin timp (Sursa> SNAS.ro)

“Instititul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului a notificat dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara despre producerea, în zona Hunedoara, la ora 16, a unui cutremur de 4,1 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 kilometri, replica acestuia de 4,7 grade pe scara Richter înregistrându-se la ora 16:22.
Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Haţeg (cinci kilometri), Hunedoara (16 kilometri), Simeria (30 kilometri), Deva (32 kilometri) şi Uricani (35 de kilometri). În urma seismului nu s-au raportat la dispeceratul I.S.U. Hunedoara avarii la infrastructura critică din judeţul Hunedoara, prăbuşiri sau deteriorări ale locuinţelor şi nici victime”, a informat  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

“M-am speriat foarte tare. Am sărit din pat, văzând că se mişcă mobilierul din casă. Ciorle de pe bloc au zburat dintr-o data, bănuiesc că tot din cauza cutremurului, iar oamenii au ieşit afară”, a spus Ioana, o locatară din cartierul OM, din Hunedoara.

Cutremurul a fost resimţit şi în Deva.  “Eu stau la etajul patru. Monitorul calculatorului era sa pice de pe masă. M-a scuturat tare, ne-am speriat, dar din fericire nu s-a întâmplat nici o tragedie”, spune Marcel B. din Deva.

Cutremurul nu a făcut pagube.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

 1. HOTII

  Cutremurul a fost cu epicentrul in zona Hateg, de ce nu sunteti obiectivi ? Da da, oraselul acela mic cu nume de Tara, pe care-l uitati mereu. Primul a fost la 16.00 si urmatoarea replica la 16.22.

  Răspuns
  1. alinutza

   Gradele RICHER sunt ala care erau in sticla de vodca pe care o tot pupa Daniel Guta inainte de cutremur.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 5 =

ACTUALITATE
Ajutor pentru localnicii din Vadu Dobrii         Program special cu publicul la primărie         Un șofer băut a produs un accident pe o trecere de pietoni din Deva         Mica Unire în anul Centenarului         Preşedintele Bobora se ascunde după fusta unui directoar administrativ în cazul abuzului de la Sanatoriul Geoagiu         Cursuri gratuite la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         Ziua Unirii Principatelor Române – Programul complet al manifestărilor         Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute         Ce soartă va avea ultima școală din Bulzeștii de sus: șapte copii mai învață aici         Patru statui noi în Hunedoara         Mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Elevă călcată de mașină pe trecerea de pietoni         Podul rutier peste Strei, din orașul Călan, va fi refăcut         Prins la furat de lemne cu camioneta         L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia