TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

mainCutremurul a fost înregistrat la ora 16:22: 12 secunde şi a fost urmat de replici de o intensitate mai mica. Atât devenii, cât şi locuitorii Hunedoarei au simţit cutremurul.

Un cutremur mic, cu magnitudine de 4,7 grade Richter, înregistrat la o adâncime de 5 kilometri a avut loc în zona Hunedoarei şi a Devei, în urmă cu puţin timp (Sursa> SNAS.ro)

“Instititul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului a notificat dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara despre producerea, în zona Hunedoara, la ora 16, a unui cutremur de 4,1 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 kilometri, replica acestuia de 4,7 grade pe scara Richter înregistrându-se la ora 16:22.
Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Haţeg (cinci kilometri), Hunedoara (16 kilometri), Simeria (30 kilometri), Deva (32 kilometri) şi Uricani (35 de kilometri). În urma seismului nu s-au raportat la dispeceratul I.S.U. Hunedoara avarii la infrastructura critică din judeţul Hunedoara, prăbuşiri sau deteriorări ale locuinţelor şi nici victime”, a informat  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

“M-am speriat foarte tare. Am sărit din pat, văzând că se mişcă mobilierul din casă. Ciorle de pe bloc au zburat dintr-o data, bănuiesc că tot din cauza cutremurului, iar oamenii au ieşit afară”, a spus Ioana, o locatară din cartierul OM, din Hunedoara.

Cutremurul a fost resimţit şi în Deva.  “Eu stau la etajul patru. Monitorul calculatorului era sa pice de pe masă. M-a scuturat tare, ne-am speriat, dar din fericire nu s-a întâmplat nici o tragedie”, spune Marcel B. din Deva.

Cutremurul nu a făcut pagube.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

 1. HOTII

  Cutremurul a fost cu epicentrul in zona Hateg, de ce nu sunteti obiectivi ? Da da, oraselul acela mic cu nume de Tara, pe care-l uitati mereu. Primul a fost la 16.00 si urmatoarea replica la 16.22.

  Răspuns
  1. alinutza

   Gradele RICHER sunt ala care erau in sticla de vodca pe care o tot pupa Daniel Guta inainte de cutremur.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 5 =

ACTUALITATE
Doi jandarmi au salvat o femeie din mâinile unui jefuitor         Proiectul vânzării terenului de 80.000 de metri pătrați unei companii germane a fost respins         Angajații APIA Hunedoara au continuat protestul         Hunedoara anilor 1960, descrisă de scriitori: orașul uriaşului complex de uzine unde fierbe în clocot oţelul         Brandul Sense anunta mari reduceri de Black Friday         Un vârstnic de 95 de ani a fost jefuit         Imagini de pe șantierul Lotului IV al autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat         O companie germană va deschide o fabrică în Hunedoara         CUM DISPAR COMORILE SATELOR. Bisericile de lemn ale Hunedoarei stricate de proiectele de restaurare         Raportul IPJ. Ultima lună din mandatul fostului șef al IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru         Cursele de taxi mai scumpe cu un leu pe kilometru în Hunedoara         Peste 1.000 de salariaţi disponibilizaţi de la CEH vor primi plăți compensatorii         Tinerii sunt invitați de IPJ Hunedoara să devină polițiști         Angajată APIA condamnată la închisoare         Fost șef al CNADNR trimis în judecată pentru abuz în serviciu         Nouă ani de la marea tragedie din Mina Petrila         Târgul de Iarnă își deschide porțile în Deva         Elevă de 17 ani dispărută de la domiciliu         Miercuri începe Postul Naşterii Domnului         Caz șocant în Hunedoara. Bărbat spânzurat în scara blocului