TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

mainCutremurul a fost înregistrat la ora 16:22: 12 secunde şi a fost urmat de replici de o intensitate mai mica. Atât devenii, cât şi locuitorii Hunedoarei au simţit cutremurul.

Un cutremur mic, cu magnitudine de 4,7 grade Richter, înregistrat la o adâncime de 5 kilometri a avut loc în zona Hunedoarei şi a Devei, în urmă cu puţin timp (Sursa> SNAS.ro)

“Instititul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului a notificat dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara despre producerea, în zona Hunedoara, la ora 16, a unui cutremur de 4,1 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 kilometri, replica acestuia de 4,7 grade pe scara Richter înregistrându-se la ora 16:22.
Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Haţeg (cinci kilometri), Hunedoara (16 kilometri), Simeria (30 kilometri), Deva (32 kilometri) şi Uricani (35 de kilometri). În urma seismului nu s-au raportat la dispeceratul I.S.U. Hunedoara avarii la infrastructura critică din judeţul Hunedoara, prăbuşiri sau deteriorări ale locuinţelor şi nici victime”, a informat  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

“M-am speriat foarte tare. Am sărit din pat, văzând că se mişcă mobilierul din casă. Ciorle de pe bloc au zburat dintr-o data, bănuiesc că tot din cauza cutremurului, iar oamenii au ieşit afară”, a spus Ioana, o locatară din cartierul OM, din Hunedoara.

Cutremurul a fost resimţit şi în Deva.  “Eu stau la etajul patru. Monitorul calculatorului era sa pice de pe masă. M-a scuturat tare, ne-am speriat, dar din fericire nu s-a întâmplat nici o tragedie”, spune Marcel B. din Deva.

Cutremurul nu a făcut pagube.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

 1. HOTII

  Cutremurul a fost cu epicentrul in zona Hateg, de ce nu sunteti obiectivi ? Da da, oraselul acela mic cu nume de Tara, pe care-l uitati mereu. Primul a fost la 16.00 si urmatoarea replica la 16.22.

  Răspuns
  1. alinutza

   Gradele RICHER sunt ala care erau in sticla de vodca pe care o tot pupa Daniel Guta inainte de cutremur.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − patru =

ACTUALITATE
Sarmizegetusa Regia va fi închisă publicului timp de o lună         Șoferul implicat într-un accident grav la ieșirea din Deva a murit         La Costești. Țurcana – Regina Munților – 2017 (FOTO + VIDEO)         Eveniment cultural. Un dar oferit celor mici         Cartierul ridicat în comunism pe muntele de fier primește o nouă șansă         Portofel pierdut, restituit păbugaşului de poliţiştii locali         Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”