TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

mainCutremurul a fost înregistrat la ora 16:22: 12 secunde şi a fost urmat de replici de o intensitate mai mica. Atât devenii, cât şi locuitorii Hunedoarei au simţit cutremurul.

Un cutremur mic, cu magnitudine de 4,7 grade Richter, înregistrat la o adâncime de 5 kilometri a avut loc în zona Hunedoarei şi a Devei, în urmă cu puţin timp (Sursa> SNAS.ro)

“Instititul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului a notificat dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara despre producerea, în zona Hunedoara, la ora 16, a unui cutremur de 4,1 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 kilometri, replica acestuia de 4,7 grade pe scara Richter înregistrându-se la ora 16:22.
Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Haţeg (cinci kilometri), Hunedoara (16 kilometri), Simeria (30 kilometri), Deva (32 kilometri) şi Uricani (35 de kilometri). În urma seismului nu s-au raportat la dispeceratul I.S.U. Hunedoara avarii la infrastructura critică din judeţul Hunedoara, prăbuşiri sau deteriorări ale locuinţelor şi nici victime”, a informat  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

“M-am speriat foarte tare. Am sărit din pat, văzând că se mişcă mobilierul din casă. Ciorle de pe bloc au zburat dintr-o data, bănuiesc că tot din cauza cutremurului, iar oamenii au ieşit afară”, a spus Ioana, o locatară din cartierul OM, din Hunedoara.

Cutremurul a fost resimţit şi în Deva.  “Eu stau la etajul patru. Monitorul calculatorului era sa pice de pe masă. M-a scuturat tare, ne-am speriat, dar din fericire nu s-a întâmplat nici o tragedie”, spune Marcel B. din Deva.

Cutremurul nu a făcut pagube.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “TREPIDAŢII. Cutremur resimţit în Hunedoara şi în Deva. Află câte grade Richer a avut cutremurul

 1. HOTII

  Cutremurul a fost cu epicentrul in zona Hateg, de ce nu sunteti obiectivi ? Da da, oraselul acela mic cu nume de Tara, pe care-l uitati mereu. Primul a fost la 16.00 si urmatoarea replica la 16.22.

  Răspuns
  1. alinutza

   Gradele RICHER sunt ala care erau in sticla de vodca pe care o tot pupa Daniel Guta inainte de cutremur.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 2 =

ACTUALITATE
Absolvire la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva         Absolvire în sărbătoare, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”         Elevii de la Colegiul Național Decebal au celebrat absolvirea         Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier (GALERIE FOTO)         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu         Trofeul Micului Cititor         Poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemne         Zeci de oameni au căutat un bătrân dispărut în munți