Traficanții de droguri care au adus în țară aproape opt kilograme de cannabis. Le-au ascuns în stomac

Daniel Sabou (36 de ani), Sorin Puiu (21 de ani) şi Lucian Burci (39 de ani) au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara pentru trafic internaţional de droguri. Daniel Sabou a primit trei ani şi trei luni de închisoare, iar colaboratorii săi câte doi ani şi şase luni de închisoare.

Cei trei au fost arestaţi în luna aprilie, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii şi ofiţerii de la Crimă Organizată, fiind acuzaţi că au introdus în ţară cantităţi mari de haşiş.

„Investigaţiile au relevat faptul că unii dintre cei implicaţi s-ar fi aprovizionat cu haşiş din Spania, Maroc şi Malaga, introducând drogurile în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, pe care le-ar fi comercializat în judeţul Hunedoara. În 14 aprilie a.c., când membrii grupării au ajuns în ţară, în urma unui control efectuat de medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, pe Aeroportul Cluj-Napoca, s-a constatat că unul dintre ei avea în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete”, informa Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Peste şapte kilograme de droguri trecute prin stomac

Anchetatorii susţin că în perioada septembrie 2016 – februarie 2017, Daniel Sabou a introdus în ţară, prin intermediul coletelor, cantitatea de aproximativ 3,5 kilograme rezină de cannabis şi i-a instigat pe ceilalţi doi inculpaţi să efectueze în data de 10 aprilie 2017 deplasarea în Spania pentru a achiziţiona droguri şi a le introduce în ţară. Drogurile erau vândute cu 200 de lei, pentru fiecare caşetă de cinci grame de cannabis. Ceilalţi doi hunedoreni au transportat în total aproape patru kilograme de cannabis, primind câteva sute de euro pentru transport.

A început ca muncitor sezonier

Din februarie 2016, Daniel Sabou s-a deplasat în Maroc pentru a efectua munci sezoniere în domeniul construcţiilor. Hunedoreanul a fost abordat de un cetăţean marocan care i-a prezentat o oportunitate de a câştiga sume de bani, respectiv să transporte în stomac cantităţi de haşiş ambalate sub formă de caşete până în Spania, iar de acolo să fie preluate de o persoană din anturajul lui. În următoarele luni, Daniel Sabou a efectuat mai multe transporturi, primind de la cetăţeanul marocan suma de 300 de Euro pentru fiecare activitate.

A preluat afacerea de la marocan
Din septembrie 2016, Daniel Sabou a luat hotărârea să se deplaseze pe cont propriu în Maroc, să achiziţioneze haşiş, să-l transporte în stomac până în Spania, iar apoi să-l trimită în România sub formă de colet. Drogurile erau ascunse în caşete, care însumau fiecare cinci grame.

„Cu această ocazie am mers în Spania, de obicei în Malaga, am mers cu feribotul în Maroc, am cumpărat 80 de caşete cu haşiş cu suma de 400 de Euro, am înghiţit aceste caşete, iar în România am ajuns cu 25 de caşete cu haşiş întrucât restul de 55 caşete le-am pierdut. Am vândut cele 25 de caşete cu preţul de 200 lei caşeta unor persoane din municipiul Hunedoara. Clienţii pentru haşiş mi i-am racolat prin intermediul reţelei de socializare Facebook, eu dându-mi numărul de telefon”, relata Daniel Sabou.

În toamna anului trecut au fost recolaţi şi ceilalţi doi membri ai grupării.
„În octombrie 2016 am mers în Spania împreună cu Lucian, căruia i-am dat detalii cu privire la activitatea de transport a drogurilor în stomac şi de oportunitatea de a obţine sume de bani. Lucian a fost de acord să meargă împreună cu mine în Malaga, după care am mers amândoi în Maroc şi am ingerat amândoi puţin peste 100 de caşete cu haşiş. O parte le-am trimis apoi prin colet în România. După comercializarea lor i-am dat aproximativ 200 de Euro lui Lucian”, declara Daniel Sabou.

Ulterior, în afacerea ilegală a fost racolat şi Sorin Puiu. „La un transport, acesta a reuşit să ingereze o cantitate mare de caşete cu haşiş, din câte îmi aduc aminte aproximativ 160 caşete, iar eu împreună cu Lucian restul până la 240 de caşete. Din această cantitate, 200 de caşete le-am lăsat în Spania, iar 40 le-am trimis prin colet în România”, afirma condamnatul.

În luna aprilie, după mai multe transporturi reuşite de cei trei hunedoreni, aceştia au fost prinşi. Şi-au recunoscut faptele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
OMAGIU/ Un monument și un muzeu al salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         CONCURS. Salvatorii minieri și de suprafață se întrec la Petroșani         Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad