Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare

Petrecerile de toamnă din fonduri de la bugetul local au costat zeci de mii de lei mai multe administrații locale, din Hunedoara, însă primarii, aflați în centrul atenției, au profitat din plin de ele.

Primăria Lupeni a plătit 70.000 de lei pentru recitalurile artiștilor Mirabela Dauer și Raoul, invitați să cânte pentru vârstincii și educatorii din municipiu. Evenimentul a avut loc în perioada 2 – 4 octombrie, și a fost dedicat aniversării Zilei Mondiale a Vârstnicilor (1 octombrie) și Zilei Educației (5 octombrie) vor fi marcate și în comunitatea locală din municipiul Lupeni. Recitalurile muzicale au avut loc la Palatul Cultural „Minerul” din municipiu și au fost deschise de discursurile primarului Lucian Resmeriță. Cei care au dorit să asiste la evenimente au primit invitaţii gratuite, distribuite în școlile din municipiu sau ridicate de la Palatul cultural.

Primarul le-a dat tocană oamenilor
Primăria Petroșani a cheltuit, la rândul ei, 14.300 de lei, din bugetul local, pentru a-i „omeni” pe localnici cu ocazia „Târgului de produse tradiționale” din 13 octombrie. Banii au fost alocați de la bugetul local pentru prepararea și distribuirea a 1.000 de porții de tocană de oaie și păsat. Evenimentul a avut loc în centrul civic al municipiului, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a ocupat de împărțirea porțiilor, către sutele de oameni care s-au așezat la coadă. „Așa cum facem în fiecare an, și de această dată, am servit 1.000 de porții de păsat și tocană de oaie petroșănenilor care au ales să își petreacă ziua de sâmbătă pe Centrul Civic al municipiului Petroșani”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Premii pentru vârstnici
Primăria Hunedoara a alocat 80.000 de lei pentru premierea familiilor care au sărbătorit sau vor celebra în acest an „Nunta de aur”. 99 de familii de vârstnici din municipiu au fost invitate la o cină festivă, la o sală de evenimente din municipiu. Cuplurile au fost premiate de primarul Dan Bobouțanu. „Considerăm oportun să sărbătorim familiile care în acest an au aniversat sau aniversează 50 de ani de căsnicie. Într-un cadru festiv, familiile vor primi un premiu de 500 lei, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori. De asemenea, va fi organizată şi o masă festivă la care vor lua parte cuplurile premiate”, se arată în proiectul prin care au fost alocați banii. Și în municipiul Deva au avut loc acțiuni similare.
Primarii pregătesc noi petreceri în perioada următoare, cele mai multe ocazionate de ziua de 1 Decembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara