Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare

Petrecerile de toamnă din fonduri de la bugetul local au costat zeci de mii de lei mai multe administrații locale, din Hunedoara, însă primarii, aflați în centrul atenției, au profitat din plin de ele.

Primăria Lupeni a plătit 70.000 de lei pentru recitalurile artiștilor Mirabela Dauer și Raoul, invitați să cânte pentru vârstincii și educatorii din municipiu. Evenimentul a avut loc în perioada 2 – 4 octombrie, și a fost dedicat aniversării Zilei Mondiale a Vârstnicilor (1 octombrie) și Zilei Educației (5 octombrie) vor fi marcate și în comunitatea locală din municipiul Lupeni. Recitalurile muzicale au avut loc la Palatul Cultural „Minerul” din municipiu și au fost deschise de discursurile primarului Lucian Resmeriță. Cei care au dorit să asiste la evenimente au primit invitaţii gratuite, distribuite în școlile din municipiu sau ridicate de la Palatul cultural.

Primarul le-a dat tocană oamenilor
Primăria Petroșani a cheltuit, la rândul ei, 14.300 de lei, din bugetul local, pentru a-i „omeni” pe localnici cu ocazia „Târgului de produse tradiționale” din 13 octombrie. Banii au fost alocați de la bugetul local pentru prepararea și distribuirea a 1.000 de porții de tocană de oaie și păsat. Evenimentul a avut loc în centrul civic al municipiului, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a ocupat de împărțirea porțiilor, către sutele de oameni care s-au așezat la coadă. „Așa cum facem în fiecare an, și de această dată, am servit 1.000 de porții de păsat și tocană de oaie petroșănenilor care au ales să își petreacă ziua de sâmbătă pe Centrul Civic al municipiului Petroșani”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Premii pentru vârstnici
Primăria Hunedoara a alocat 80.000 de lei pentru premierea familiilor care au sărbătorit sau vor celebra în acest an „Nunta de aur”. 99 de familii de vârstnici din municipiu au fost invitate la o cină festivă, la o sală de evenimente din municipiu. Cuplurile au fost premiate de primarul Dan Bobouțanu. „Considerăm oportun să sărbătorim familiile care în acest an au aniversat sau aniversează 50 de ani de căsnicie. Într-un cadru festiv, familiile vor primi un premiu de 500 lei, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori. De asemenea, va fi organizată şi o masă festivă la care vor lua parte cuplurile premiate”, se arată în proiectul prin care au fost alocați banii. Și în municipiul Deva au avut loc acțiuni similare.
Primarii pregătesc noi petreceri în perioada următoare, cele mai multe ocazionate de ziua de 1 Decembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani