Ziarul Hunedoreanului, laureat la Topul firmelor hunedorene – ediția XXII

Cele mai bune afaceri au primit recunoaștere publică a performanțelor din 2014

ZIARUL HUNEDOREANULUI prin CAPITAL NEWS MEDIA SRL, pe primul loc

volodia cu arionVineri, la Deva, într-o atmosferă specială, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara a organizat a XXII-a ediție a Topului județean al firmelor, un eveniment deja tradițional, care încununează rezultatele economice al celor mai bune societăți comerciale hunedorene. Între premianți, pe locul I la categoria sa, s-a situat societatea CAPITAL NEWS MEDIA SRL, cea care furnizează cititorilor de presă din județul Hunedoara cotidianul ZIARUL HUNEDOREANULUI.

La evenimentul de vineri au participat, dintre oficialii administrației publice hunedorene, alături de primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, care este și președintele CCI Hunedoara, vicepreședintele CJ Hunedoara Dorin Gligor și viceprimarul Devei Ovidiu Moș.

La festivitatea de premiere au fost reprezentate peste 80 de firme hunedorene. Organizatorii au pregătit, pe lângă festivitatea propriu-zisă, momente speciale, cu un scurt program artistic susținut de elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva și invitați, cu prezentări de modă, dans, dar şi cu extragerea, în cadrul unei tombole, a câştigătorilor premiilor oferite de sponsorii evenimentului.

0top5

Performanță hunedoreană

Evenimentul de vineri este, fără doar și poate, cel mai important eveniment de afaceri din județul Hunedoara, un eveniment așteptat de firmele hunedorene înscrise într-o competiție a performanței. Chiar dacă în anii trecuți au existat multe provocări și dificultăți pentru mediul de afaceri, după cum au declarat responsabili ai CCI Hunedoara, numărul firmelor hunedorene premiate în acest top a crescut de la an la an.

Din punct de vedere tehnic, metodologia care a stat la baza clasificării firmelor este unică pe ţară, bazându-se pe rezultatele financiare ale fiecărei firme pe anul 2014, înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Datele de identificare ale firmelor provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor.

La întocmirea clasamentului din acest an au participat 11.426 societăţi comerciale, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate, pentru a intra în competiţie 8.728 firme. Dintre acestea doar 2.440 firme au îndeplinit toate criteriile de selecţie şi au intrat în competiţia finală. Pentru acestea au fost calculati indicatori pentru stabilirea punctajului, cu ponderi diferite, care se referă la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

La finalul prelucrarilor, 1.275 de firme se află pe primele 10 locuri, pe grupe de activitate şi clase de marime, mai precis: 323 firme ocupă locul 1, 196 firme ocupă locul 2, iar pe locul 3 s-au clasat 145 firme.

Şi în acest an au fost premiate 10 firme în cadrul Topului Investitorul Anului şi cele mai bune 10 firme din judeţ, în cadrul TOP 10. De asemenea, au fost premiate primele 10 firme exportatoare din judeţ, pe baza valorilor exporturilor directe în cadrul Topului exportatorilor direcţi.

0top4

Competiție de responsabilitate socială

O noutate, cu debutul în acest an, este o competiție care va viza implicarea firmelor hunedorene în activități ce țin de responsabilitatea socială. În avanpremieră la această inedită competiție, anul acesta a fost acordat un premiu pentru acțiuni de responsabilitate socială societății Carpatcement, cunoscută prin mai multe evenimente, competiții și consultări organizate în ultimii ani, având ca beneficiar comunitatea hunedoreană.

0top001

EXTRA

85 firme hunedorene se regăsesc și în Topul Naţional al firmelor, ediţia 2015, pe primele 10 locuri, la diverse categorii de mărime și grupe de activitate, 12 dintre ele fiind chiar pe primul loc.

EXTRA

ZIARUL HUNEDOREANULUI pe locul I

Societatea CAPITAL NEWS MEDIA SRL, care este editor al cotidianului ZIARUL HUNEDOREANULUI, s-a clasat pe locul I, la categoria specifică de servicii, de editare și publicare tipărituri, zona microîntreprinderi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 10 =

ACTUALITATE
Echipa morții își află sentința la Tribunalul Hunedoara         Amenzi de 5.800 de lei date de ISU Hunedoara         Misiune de salvare în Masivul Vâlcan         Incendiu în Călan: peste 20 de persoane au fost evacuate         Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță