Ziarul Hunedoreanului, laureat la Topul firmelor hunedorene – ediția XXII

Cele mai bune afaceri au primit recunoaștere publică a performanțelor din 2014

ZIARUL HUNEDOREANULUI prin CAPITAL NEWS MEDIA SRL, pe primul loc

volodia cu arionVineri, la Deva, într-o atmosferă specială, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara a organizat a XXII-a ediție a Topului județean al firmelor, un eveniment deja tradițional, care încununează rezultatele economice al celor mai bune societăți comerciale hunedorene. Între premianți, pe locul I la categoria sa, s-a situat societatea CAPITAL NEWS MEDIA SRL, cea care furnizează cititorilor de presă din județul Hunedoara cotidianul ZIARUL HUNEDOREANULUI.

La evenimentul de vineri au participat, dintre oficialii administrației publice hunedorene, alături de primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, care este și președintele CCI Hunedoara, vicepreședintele CJ Hunedoara Dorin Gligor și viceprimarul Devei Ovidiu Moș.

La festivitatea de premiere au fost reprezentate peste 80 de firme hunedorene. Organizatorii au pregătit, pe lângă festivitatea propriu-zisă, momente speciale, cu un scurt program artistic susținut de elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva și invitați, cu prezentări de modă, dans, dar şi cu extragerea, în cadrul unei tombole, a câştigătorilor premiilor oferite de sponsorii evenimentului.

0top5

Performanță hunedoreană

Evenimentul de vineri este, fără doar și poate, cel mai important eveniment de afaceri din județul Hunedoara, un eveniment așteptat de firmele hunedorene înscrise într-o competiție a performanței. Chiar dacă în anii trecuți au existat multe provocări și dificultăți pentru mediul de afaceri, după cum au declarat responsabili ai CCI Hunedoara, numărul firmelor hunedorene premiate în acest top a crescut de la an la an.

Din punct de vedere tehnic, metodologia care a stat la baza clasificării firmelor este unică pe ţară, bazându-se pe rezultatele financiare ale fiecărei firme pe anul 2014, înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Datele de identificare ale firmelor provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor.

La întocmirea clasamentului din acest an au participat 11.426 societăţi comerciale, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate, pentru a intra în competiţie 8.728 firme. Dintre acestea doar 2.440 firme au îndeplinit toate criteriile de selecţie şi au intrat în competiţia finală. Pentru acestea au fost calculati indicatori pentru stabilirea punctajului, cu ponderi diferite, care se referă la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

La finalul prelucrarilor, 1.275 de firme se află pe primele 10 locuri, pe grupe de activitate şi clase de marime, mai precis: 323 firme ocupă locul 1, 196 firme ocupă locul 2, iar pe locul 3 s-au clasat 145 firme.

Şi în acest an au fost premiate 10 firme în cadrul Topului Investitorul Anului şi cele mai bune 10 firme din judeţ, în cadrul TOP 10. De asemenea, au fost premiate primele 10 firme exportatoare din judeţ, pe baza valorilor exporturilor directe în cadrul Topului exportatorilor direcţi.

0top4

Competiție de responsabilitate socială

O noutate, cu debutul în acest an, este o competiție care va viza implicarea firmelor hunedorene în activități ce țin de responsabilitatea socială. În avanpremieră la această inedită competiție, anul acesta a fost acordat un premiu pentru acțiuni de responsabilitate socială societății Carpatcement, cunoscută prin mai multe evenimente, competiții și consultări organizate în ultimii ani, având ca beneficiar comunitatea hunedoreană.

0top001

EXTRA

85 firme hunedorene se regăsesc și în Topul Naţional al firmelor, ediţia 2015, pe primele 10 locuri, la diverse categorii de mărime și grupe de activitate, 12 dintre ele fiind chiar pe primul loc.

EXTRA

ZIARUL HUNEDOREANULUI pe locul I

Societatea CAPITAL NEWS MEDIA SRL, care este editor al cotidianului ZIARUL HUNEDOREANULUI, s-a clasat pe locul I, la categoria specifică de servicii, de editare și publicare tipărituri, zona microîntreprinderi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 9 =

ACTUALITATE
A fost deschis Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Accident rutier cu doi răniți la intrarea în Deva, pe Drumul Național 7         E ŞI ALDE LA GUVERNARE! Mircea Moloţ a reuşit să deblocheze proiectele europene din Ţara Haţegului         Fosta Școală 10 din Hunedoara a ajuns în paragină         DEPOUL DEVASTAT. Ultima „redută” a mocăniței din Hunedoara a fost ruinată         Tribunalul Hunedoara decide soarta spărgătorului de la Castelul Corvinilor         Sfârşit de săptămână cu Târgului European al Castelelor. VEZI Programul evenimentului         Dungi si flori in noua colectie Sense primavara-vara 2017         OMUL CU CEL MAI STUFOS CAZIER RĂMÂNE LIBER. Cu magistraţii la Judecata de Apoi         Ce soartă va avea Pasul Vâlcan, zona turistică pustie dotată cu telegondola de 33 de milioane de lei         Ludovic Orban: „Nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider”         Accident într-o intersecție din Deva         Povestea fostului securist din fruntea minerilor care a condamnat România la CEDO         Percheziții la traficanți internaționali de țigări         Un polițist a salvat un tânăr de la sinucidere         Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului         SĂPTĂMÂNA POMENILOR. Danii de peste patru milioane de lei pentru ONG-iştii hunedoreni         MICII DUMNEZEI DE LA ŢARĂ. Primarul Mihai Irimie (PNL) lasă Şoimuşul pe sec