Ziarul Hunedoreanului, laureat la Topul firmelor hunedorene – ediția XXII

Cele mai bune afaceri au primit recunoaștere publică a performanțelor din 2014

ZIARUL HUNEDOREANULUI prin CAPITAL NEWS MEDIA SRL, pe primul loc

volodia cu arionVineri, la Deva, într-o atmosferă specială, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara a organizat a XXII-a ediție a Topului județean al firmelor, un eveniment deja tradițional, care încununează rezultatele economice al celor mai bune societăți comerciale hunedorene. Între premianți, pe locul I la categoria sa, s-a situat societatea CAPITAL NEWS MEDIA SRL, cea care furnizează cititorilor de presă din județul Hunedoara cotidianul ZIARUL HUNEDOREANULUI.

La evenimentul de vineri au participat, dintre oficialii administrației publice hunedorene, alături de primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, care este și președintele CCI Hunedoara, vicepreședintele CJ Hunedoara Dorin Gligor și viceprimarul Devei Ovidiu Moș.

La festivitatea de premiere au fost reprezentate peste 80 de firme hunedorene. Organizatorii au pregătit, pe lângă festivitatea propriu-zisă, momente speciale, cu un scurt program artistic susținut de elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva și invitați, cu prezentări de modă, dans, dar şi cu extragerea, în cadrul unei tombole, a câştigătorilor premiilor oferite de sponsorii evenimentului.

0top5

Performanță hunedoreană

Evenimentul de vineri este, fără doar și poate, cel mai important eveniment de afaceri din județul Hunedoara, un eveniment așteptat de firmele hunedorene înscrise într-o competiție a performanței. Chiar dacă în anii trecuți au existat multe provocări și dificultăți pentru mediul de afaceri, după cum au declarat responsabili ai CCI Hunedoara, numărul firmelor hunedorene premiate în acest top a crescut de la an la an.

Din punct de vedere tehnic, metodologia care a stat la baza clasificării firmelor este unică pe ţară, bazându-se pe rezultatele financiare ale fiecărei firme pe anul 2014, înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Datele de identificare ale firmelor provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor.

La întocmirea clasamentului din acest an au participat 11.426 societăţi comerciale, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate, pentru a intra în competiţie 8.728 firme. Dintre acestea doar 2.440 firme au îndeplinit toate criteriile de selecţie şi au intrat în competiţia finală. Pentru acestea au fost calculati indicatori pentru stabilirea punctajului, cu ponderi diferite, care se referă la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

La finalul prelucrarilor, 1.275 de firme se află pe primele 10 locuri, pe grupe de activitate şi clase de marime, mai precis: 323 firme ocupă locul 1, 196 firme ocupă locul 2, iar pe locul 3 s-au clasat 145 firme.

Şi în acest an au fost premiate 10 firme în cadrul Topului Investitorul Anului şi cele mai bune 10 firme din judeţ, în cadrul TOP 10. De asemenea, au fost premiate primele 10 firme exportatoare din judeţ, pe baza valorilor exporturilor directe în cadrul Topului exportatorilor direcţi.

0top4

Competiție de responsabilitate socială

O noutate, cu debutul în acest an, este o competiție care va viza implicarea firmelor hunedorene în activități ce țin de responsabilitatea socială. În avanpremieră la această inedită competiție, anul acesta a fost acordat un premiu pentru acțiuni de responsabilitate socială societății Carpatcement, cunoscută prin mai multe evenimente, competiții și consultări organizate în ultimii ani, având ca beneficiar comunitatea hunedoreană.

0top001

EXTRA

85 firme hunedorene se regăsesc și în Topul Naţional al firmelor, ediţia 2015, pe primele 10 locuri, la diverse categorii de mărime și grupe de activitate, 12 dintre ele fiind chiar pe primul loc.

EXTRA

ZIARUL HUNEDOREANULUI pe locul I

Societatea CAPITAL NEWS MEDIA SRL, care este editor al cotidianului ZIARUL HUNEDOREANULUI, s-a clasat pe locul I, la categoria specifică de servicii, de editare și publicare tipărituri, zona microîntreprinderi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 7 =

ACTUALITATE
Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca         Femeie ucisă de soț și incendiată: bărbatul a încercat apoi să se omoare         Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia