Titel Brăgaru, cel mai bogat comandant de poliţie

Comandantul Poliţiei Municipiului Petroşani, Titel Brăgaru, este fără doar şi poate, cel mai înstărit comandat de poliţie nu numai din Valea Jiului, ci şi din judeţul Hunedoara. Apartamente, case de vacanţă, spaţii comerciale în Bucureşti, toate se regăsesc în declaraţia sa de avere, postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate.

titel-bragaru„Cazul Berbeceanu” a făcut vâlvă. Acesta a fost acuzat că a sprijinit o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere, dar câştigurile – dacă or fi fost – nu se regăsesc în declaraţia sa de avere, care este mai degrabă modestă, dacă ne raportăm şi la gravitatea acuzaţiilor. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din iunie 2013, Traian Berbeceanu are un apartament la Deva, în suprafaţă de 78 de metri pătraţi, cumpărat în 2001. El mai menţionează în declaraţia de avere trei maşini – un autoturism Skoda Octavia, pe numele său, cumpărat în 2004, un autoturism Volkswagen Bora, deţinut de soţia sa şi cumpărat în 2004 şi o remorcă auto, cumpărată în 2011.  În declaraţia de avere, Berbeceanu mai menţionează un credit de 35.000 de euro contractat în anul 2010 şi scadent în 2035. La rubrica “venituri”, el precizează un venit anul de aproximativ 65.000 de lei din salariul de la IGPR şi un venit anual de aproximativ 28.000 de lei, obţinut de soţia sa din salariul de la ISJ Hunedoara. Ca să facem o comparaţie, ne-am decis să vedem cum stau poliţiştii şefi la averea declarată. De departe, cel mai înstărit este comandantul de la Petroşani, Titel Brăgaru, un personaj extrem de controversat, care a ajuns şef peste poliţiştii din „capitala” Văii Jiului în ianuarie 2009. Potrivit declaraţiei de avere, Brăgaru are un teren intravilan în Lupeni, o casă în Lupeni, trei apartamente – unul în Bucureşti şi două în Lupeni, dar şi două spaţii comerciale în Lupeni şi Bucureşti. De asemenea, acesta are conturi în valută, dar şi patru carduri de credit la diverse bănci, în valoare necunoscută pentru că şeful Poliţiei petroşani nu a completat această rubrică. Salariul său anual este de 57.203 lei, respectiv aproape 4.800 de lei lunar, dar are noroc cu donaţiile primite de soţia sa – medic stomatolog – care a beneficiat de donaţii deloc de neglijat şi obţine venituri şi din închirieri, după cum menţionează în documentul la care facem referire.

Mocanu, îi calcă pe urme

Nici comandantul de la Lupeni, Dănuţ Mocanu, nu se poate plânge că ar fi sărac. Împreună cu familia are trei terenuri în intravilan, toate în Lupeni, o casă de vacanţă în Straja, un apartament în Lupeni şi încă o locuinţă în construcţie. Deţine şi două autoturisme, un VW în leasing şi o Dacie, dar şi acţiuni sau părţi sociale la mai multe societăţi comerciale. E drept, are şi trei credite bancare în lei sau valută, dar acestea nu par să-i greveze deloc salariul anual de 65.783 de lei obţinut de la Ministerul de Interne, respectiv 5.480 de lei/ lună, la care se adaugă venitul soţiei. Cel mai puţin înstărit dintre cei enumeraţi pare a fi, raportat la declaraţia de avere, comandantul de la Poliţia Municipiului Vulcan, Toma Mihu. Are trei credite bancare, nu are bani în cont, dar trăieşte decent. Împreună cu soţia deţine bijuterii de 20.000 de lei, are un Opel din 2003, un apartament şi o casă, precum şi două terenuri intravilane. Salariul său anual menţionat în declaraţia de avere este de 58.439 lei, adică sub 5.000 de lei lunar.

Cu ce avere se laudă şeful IPJ Hunedoara

Să vedem, însă, cum stă la capitolul avere declarată comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. La un venit anual de 77.370 de lei – 6447,5 lei/ lună, la care se adaugă salariul soţiei şi indemnizaţia de la ATOP de 11.000 de lei, acesta deţine împreună cu familia doar un teren, o casă, un autoturism Nissan, dar şi două credite bancare în euro şi franci elveţieni. Spune că nu are bani în conturi, cel puţin acre să depăşească 5.000 de euro şi nici active financiare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii