Titel Brăgaru, cel mai bogat comandant de poliţie

Comandantul Poliţiei Municipiului Petroşani, Titel Brăgaru, este fără doar şi poate, cel mai înstărit comandat de poliţie nu numai din Valea Jiului, ci şi din judeţul Hunedoara. Apartamente, case de vacanţă, spaţii comerciale în Bucureşti, toate se regăsesc în declaraţia sa de avere, postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate.

titel-bragaru„Cazul Berbeceanu” a făcut vâlvă. Acesta a fost acuzat că a sprijinit o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere, dar câştigurile – dacă or fi fost – nu se regăsesc în declaraţia sa de avere, care este mai degrabă modestă, dacă ne raportăm şi la gravitatea acuzaţiilor. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din iunie 2013, Traian Berbeceanu are un apartament la Deva, în suprafaţă de 78 de metri pătraţi, cumpărat în 2001. El mai menţionează în declaraţia de avere trei maşini – un autoturism Skoda Octavia, pe numele său, cumpărat în 2004, un autoturism Volkswagen Bora, deţinut de soţia sa şi cumpărat în 2004 şi o remorcă auto, cumpărată în 2011.  În declaraţia de avere, Berbeceanu mai menţionează un credit de 35.000 de euro contractat în anul 2010 şi scadent în 2035. La rubrica “venituri”, el precizează un venit anul de aproximativ 65.000 de lei din salariul de la IGPR şi un venit anual de aproximativ 28.000 de lei, obţinut de soţia sa din salariul de la ISJ Hunedoara. Ca să facem o comparaţie, ne-am decis să vedem cum stau poliţiştii şefi la averea declarată. De departe, cel mai înstărit este comandantul de la Petroşani, Titel Brăgaru, un personaj extrem de controversat, care a ajuns şef peste poliţiştii din „capitala” Văii Jiului în ianuarie 2009. Potrivit declaraţiei de avere, Brăgaru are un teren intravilan în Lupeni, o casă în Lupeni, trei apartamente – unul în Bucureşti şi două în Lupeni, dar şi două spaţii comerciale în Lupeni şi Bucureşti. De asemenea, acesta are conturi în valută, dar şi patru carduri de credit la diverse bănci, în valoare necunoscută pentru că şeful Poliţiei petroşani nu a completat această rubrică. Salariul său anual este de 57.203 lei, respectiv aproape 4.800 de lei lunar, dar are noroc cu donaţiile primite de soţia sa – medic stomatolog – care a beneficiat de donaţii deloc de neglijat şi obţine venituri şi din închirieri, după cum menţionează în documentul la care facem referire.

Mocanu, îi calcă pe urme

Nici comandantul de la Lupeni, Dănuţ Mocanu, nu se poate plânge că ar fi sărac. Împreună cu familia are trei terenuri în intravilan, toate în Lupeni, o casă de vacanţă în Straja, un apartament în Lupeni şi încă o locuinţă în construcţie. Deţine şi două autoturisme, un VW în leasing şi o Dacie, dar şi acţiuni sau părţi sociale la mai multe societăţi comerciale. E drept, are şi trei credite bancare în lei sau valută, dar acestea nu par să-i greveze deloc salariul anual de 65.783 de lei obţinut de la Ministerul de Interne, respectiv 5.480 de lei/ lună, la care se adaugă venitul soţiei. Cel mai puţin înstărit dintre cei enumeraţi pare a fi, raportat la declaraţia de avere, comandantul de la Poliţia Municipiului Vulcan, Toma Mihu. Are trei credite bancare, nu are bani în cont, dar trăieşte decent. Împreună cu soţia deţine bijuterii de 20.000 de lei, are un Opel din 2003, un apartament şi o casă, precum şi două terenuri intravilane. Salariul său anual menţionat în declaraţia de avere este de 58.439 lei, adică sub 5.000 de lei lunar.

Cu ce avere se laudă şeful IPJ Hunedoara

Să vedem, însă, cum stă la capitolul avere declarată comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. La un venit anual de 77.370 de lei – 6447,5 lei/ lună, la care se adaugă salariul soţiei şi indemnizaţia de la ATOP de 11.000 de lei, acesta deţine împreună cu familia doar un teren, o casă, un autoturism Nissan, dar şi două credite bancare în euro şi franci elveţieni. Spune că nu are bani în conturi, cel puţin acre să depăşească 5.000 de euro şi nici active financiare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

ACTUALITATE
Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă