Teatrul de Artă Deva a intrat în noua stagiune cu două spectacole de poveste

„Fotograful Unirii” ( spectacol de Denis Dinulescu, regia Mihai Panaitescu) şi „Stradivarius Music Nights” au deschis seria evenimentelor culturale oferite de Teatru de Artă Deva, o instituţie culturală ce surprinde publicul cu noi provocări

 

Teatrul de Artă Deva revine, după festivalul Hunedoara Lirica, cu un mini-festivalul de înaltă ţinută artistică: „Stradivarius Music Nights by the Castle”, un eveniment ce urma saă se ţină, pe parcursul a trei seri (27, 28 şi 29 august 2018), la Castelul Corvinilor, însă a fost găzduit de Sala Mare a Teatrului de Artă Deva, în prima seară, din cauza vremii nefavorabile.

Din culisele Teatrului de Artă

Începe o nouă stagiune pentru echipa Teatrului de Arta Deva, o echipă în care se regăsesc noi colaboratorii, tineri absolvenţi ai Facultăţii de Arte – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Sunt creativi, cu multă poftă de lucru, într-o echipă în care se întrepătrunde experienţa şi maturitatea cu optimismul şi dorinţa de confirmare. Ce urmează?  „Trei spectacole noi se află momentan în repetiţii: „Şantaj” de Ludmila Razumovskaia în regia lui Cosmin Crețu, (cu premiera pe data de 7 septembrie), „Ultima dorinţă” de Cristina Cozma (piesa anului 2016 nominalizata la UNITER), regia şi scenografia Mihai Panaitescu – în care veţi avea ocazia să o vedeţi pe cunoscuta actriţă Ioana Crăciunescu alaturi de Codrina Pricopoaie şi Andreea Pascu, iar ineditul acestui spectacol este legat de faptul că va fi jucat în două limbi, română şi franceză. Intenţionam în stagiunea 2018-2019 să itineram „Ultima dorinţă” la Paris şi în cele două oraşe înfrăţite cu Deva – Arras şi Chebourg Octeville”, ne mărturiseşte Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă Deva.

Prima provocare: „Şantaj”

Stagiunea 2018-2019 la Teatrul de Arta Deva se deschide în data de 7 septembrie cu premiera piesei „Şantaj„ regia Cosmin Crețu. „A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiţia cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educaţie. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri ataşate bugetului educaţiei, există un aspect de neuitat: educaţia NU înseamnă numai materii curriculare, iar şcoala nu trebuie să fie exclusiv spaţiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări. „Nu există educație, există doar exemplu personal” spunea, cândva marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: CÂT DE DEPARTE SE POATE AJUNGE PENTRU O NOTĂ LA BACALAUREAT?”, ne aruncă provocarea regizorul Cosmin Crețu. Iată şi distribuţia: Roxana Olsanschi, Laurentiu Lungu, Bulgac Viorica, Cretu Theodor, Alecsandru Aurelian Răducu, Bunea Edgar. (Pret Bilet 30 lei / 15 lei cu reducere)

Scurt bilanţ pe repede-înapoi

Pe parcursul anului 2018, Teatrul de Arta Deva a prezentat publicului şapte premiere, în 53 de spectacole şi a participat la patru festivaluri profesioniste. De asemenea, în perioada mai – iulie 2018, Teatrul de Arta Deva a reuşit performanţa (deloc neglijabilă) de a organiza două festivaluri, unul de teatru profesionist şi al doilea de muzică clasică, evenimente culturale în care s-au exprimat peste 500 de artişti din 14 ţări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei