Teatrul de Artă Deva a intrat în noua stagiune cu două spectacole de poveste

„Fotograful Unirii” ( spectacol de Denis Dinulescu, regia Mihai Panaitescu) şi „Stradivarius Music Nights” au deschis seria evenimentelor culturale oferite de Teatru de Artă Deva, o instituţie culturală ce surprinde publicul cu noi provocări

 

Teatrul de Artă Deva revine, după festivalul Hunedoara Lirica, cu un mini-festivalul de înaltă ţinută artistică: „Stradivarius Music Nights by the Castle”, un eveniment ce urma saă se ţină, pe parcursul a trei seri (27, 28 şi 29 august 2018), la Castelul Corvinilor, însă a fost găzduit de Sala Mare a Teatrului de Artă Deva, în prima seară, din cauza vremii nefavorabile.

Din culisele Teatrului de Artă

Începe o nouă stagiune pentru echipa Teatrului de Arta Deva, o echipă în care se regăsesc noi colaboratorii, tineri absolvenţi ai Facultăţii de Arte – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Sunt creativi, cu multă poftă de lucru, într-o echipă în care se întrepătrunde experienţa şi maturitatea cu optimismul şi dorinţa de confirmare. Ce urmează?  „Trei spectacole noi se află momentan în repetiţii: „Şantaj” de Ludmila Razumovskaia în regia lui Cosmin Crețu, (cu premiera pe data de 7 septembrie), „Ultima dorinţă” de Cristina Cozma (piesa anului 2016 nominalizata la UNITER), regia şi scenografia Mihai Panaitescu – în care veţi avea ocazia să o vedeţi pe cunoscuta actriţă Ioana Crăciunescu alaturi de Codrina Pricopoaie şi Andreea Pascu, iar ineditul acestui spectacol este legat de faptul că va fi jucat în două limbi, română şi franceză. Intenţionam în stagiunea 2018-2019 să itineram „Ultima dorinţă” la Paris şi în cele două oraşe înfrăţite cu Deva – Arras şi Chebourg Octeville”, ne mărturiseşte Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă Deva.

Prima provocare: „Şantaj”

Stagiunea 2018-2019 la Teatrul de Arta Deva se deschide în data de 7 septembrie cu premiera piesei „Şantaj„ regia Cosmin Crețu. „A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiţia cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educaţie. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri ataşate bugetului educaţiei, există un aspect de neuitat: educaţia NU înseamnă numai materii curriculare, iar şcoala nu trebuie să fie exclusiv spaţiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări. „Nu există educație, există doar exemplu personal” spunea, cândva marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: CÂT DE DEPARTE SE POATE AJUNGE PENTRU O NOTĂ LA BACALAUREAT?”, ne aruncă provocarea regizorul Cosmin Crețu. Iată şi distribuţia: Roxana Olsanschi, Laurentiu Lungu, Bulgac Viorica, Cretu Theodor, Alecsandru Aurelian Răducu, Bunea Edgar. (Pret Bilet 30 lei / 15 lei cu reducere)

Scurt bilanţ pe repede-înapoi

Pe parcursul anului 2018, Teatrul de Arta Deva a prezentat publicului şapte premiere, în 53 de spectacole şi a participat la patru festivaluri profesioniste. De asemenea, în perioada mai – iulie 2018, Teatrul de Arta Deva a reuşit performanţa (deloc neglijabilă) de a organiza două festivaluri, unul de teatru profesionist şi al doilea de muzică clasică, evenimente culturale în care s-au exprimat peste 500 de artişti din 14 ţări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”