Susținere puternică pentru echipa ALDE Hunedoara. Teodor Meleșcanu alături de hunedoreni

Vicepreședintele ALDE Teodor Meleșcanu a fost prezent timp de două zile, în 13 și 14 octombrie 2016, în județul Hunedoara, la invitația filialei teritoriale județene a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Fostul ministru de Externe al României și șef al SIE, originar din județul Hunedoara, a venit în zonă pentru a susține echipa ALDE Hunedoara și candidații partidului la alegerile legislative din 11 decembrie 2016, dar și pentru a participa la două evenimente importante din viața comunității hunedorene: târgul tradițional organizat în comuna Pui și a doua ediție a Zilei Recoltei din orașul Geoagiu.

 

Teodor Meleșcanu a făcut un adevărat tur de forță în vizita sa în județul Hunedoara, cu un program extrem de încărcat, care a cuprins, în 24 de ore, o conferință de presă organizată joi, la Deva, participarea la ședința Biroului Permanent Județean ALDE Hunedoara – unde a avut loc o analiză a stadiului pregătirilor pentru campania electorală în județ -, dar și participarea, vineri, 14 octombrie 2016, la târgul tradițional organizat în comuna Pui și la Ziua Recoltei organizată în orașul Geoagiu.

Evident, scopul principal al vizitei lui Teodor Meleșcanu a fost transmiterea publică a susținerii speciale pe care conducerea centrală a ALDE o acordă filialei teritoriale ALDE Hunedoara și candidaților acesteia care intră în bătălia electorală.

Despre aspectele strict politice ale vizitei – detalii despre alegerile parlamentare și lămurirea unei tentative de deturnare a atenției coordonată de un senator de Bacău – am scris în ediția de vineri a ziarului nostru. Ar mai fi de completat că joi seara, în sala Reduta a Teatrului de Artă Deva, Teodor Meleșcanu a participat la o ședință a Biroului Permanent Județean ALDE Hunedoara, ședință în care s-au făcut o serie de evaluări ale situației politice în acest moment, s-a discutat despre strategia electorală, despre programul politic ALDE care va fi cunoscut în această săptămână, dar și despre provocările perioadei pre-electorale, perioadă de pregătire a campaniei.

Cât privește participarea lui Teodor Meleșcanu – alături de președintele ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, de candidații la alegerile parlamentare și de membri ai organizației – la cele două evenimente tradiționale care au avut loc în județ în 14 octombrie, deși a fost o deplasare sub presiunea timpului, liderul ALDE a avut timpul necesar pentru a se întâlni și discuta atât cu primarii din cele două localități, Pui și Geoagiu, cât și cu cetățenii dornici să strângă mâna și să schimbe două vorbe cu o personalitate de asemenea calibru.

La finalul vizitei, înainte de plecarea spre București, vicepreședintele ALDE, Teodor Meleșcanu, a declarat că „semnele pre-electorale” din județul Hunedoara sunt foarte bune și anunță rezultate chiar peste așteptări ale ALDE Hunedoara la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, reiterând convingerea sa că organizația hunedoreană se va plasa, prin rezultatele sale, între primele organizații ALDE din România.

 

EXTRA

Teodor Meleșcanu: „Pentru mine a fost o onoare să fiu primul din conducerea ALDE care inaugurează vizitele care vor avea loc în județul Hunedoara în perioada de pre-campanie și în perioada de campanie, ca un semnal foarte clar de sprijin din partea conducerii ALDE pentru organizația ALDE Hunedoara. În actualele condiții, pe toate datele pe care le avem, organizația ALDE Hunedoara va fi, probabil, printre primele organizații, din punctul de vedere al alegerilor parlamentare, la nivelul României. Target-ul stabilit de organizația din Hunedoara este un scor din două cifre și minimum un senator și doi deputați. (…) Pe un sondaj care nu e comandat de noi, ALDE își consolidează foarte bine locul 3, cu minimum 7 la sută și cu perspective de creștere. Din această perspectivă, cu un asemenea scor, pentru noi apare și o opțiune foarte serioasă pentru participarea la o viitoare guvernare”.

 

EXTRA

„Prezența domnului Teodor Meleșcanu în județul Hunedoara, zilele trecute, reprezintă bucurie și onoare pentru noi, cei din ALDE Hunedoara, dar nu numai, pentru că domnia sa a fost primit cu aceeași bucurie și de cetățenii care au avut șansa de a-l întâlni în timpul acestei vizite, de a vorbi cu el, de a-i transmite mesajul hunedorenilor către conducerea națională a partidului nostru. Domnul Meleșcanu a venit și pentru a transmite susținerea specială de care se bucură ALDE Hunedoara la nivel central, susținerea de care se bucură candidații ALDE Hunedoara propuși pe listele pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. A fost alături de noi două zile pline de evenimente, atât în interiorul organizației, cât și evenimente publice de tradiție, ocazie bună de a fi în mijlocul hunedorenilor, oameni care l-au primit, peste tot, cu brațele deschise. Eu spun că este un semn bun, înainte de campania electorală ce va debuta în noiembrie, domnul Meleșcanu practic deschizând seria personalităților politice ALDE de la nivel național care vor veni, în perioada următoare, în vizită, în județul nostru.”, a declarat Mircea Ioan Moloț, președintele ALDE Hunedoara.

 

EXTRA

Teodor Meleșcanu – un diplomat de cursă lungă

Teodor Viorel Meleşcanu s-a născut la 10 martie 1941, în Brad, judeţul Hunedoara.

A urmat liceul la Arad, studii universitare la Facultatea de Drept din Bucureşti, între 1959 şi 1964, şi cursuri postuniversitare de relaţii internaţionale la Universitatea din Bucureşti (1964-1966).

Din 1973, este Doctor în Drept Internaţional la Universitatea din Geneva.

Teodor Meleşcanu şi-a început cariera diplomatică în anul 1966, când a fost angajat în Ministerul Afacerilor Externe, promovând, prin examene şi concursuri, până la rangul de ambasador.

Între anii 1978 şi 1985, Teodor Meleşcanu a fost detaşat ca secretar II la Misiunea Permanentă a României de pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi alte organizaţii internaţionale de la Geneva.

După revoluţie, a fost subsecretar de stat, şef al Departamentului America Latină, Asia şi Africa şi secretar de stat.

În anul 1990, Meleşcanu a fost promovat la rangul de consilier diplomatic, iar în 1992, la cel de ambasador.

A fost ministru de Externe în Guvernul condus de Nicolae Văcăroiu şi ministru al Apărării în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

În perioada 15 ianuarie – 29 februarie 2008, a fost ministru interimar al Justiţiei.

Teodor Meleşcanu a fost senator de Prahova, cu trei mandate între anii 1996-2012.

În iunie 1997, a fondat partidul Alianţa pentru România (ApR). În anul 2000, a candidat la Preşedinţie.

În 27 februarie 2012, Teodor Meleşcanu a fost desemnat director la Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

În acest moment, Teodor Meleșcanu este, politic, vicepreședinte ALDE și, profesional, profesor universitar la școala doctorală a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

 

EXTRA

Candidații ALDE Hunedoara la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016

SENATUL ROMÂNIEI

 1. BENA ALIN
 2. NIȚĂ DORINA
 3. ARDELEAN NELU
 4. ROȘU MIRCEA

CAMERA DEPUTAȚILOR

 1. SURGENT MARIUS
 2. SANFIRIȘCA MARIUS
 3. VLADISLAV MILU
 4. DEMETER SORIN
 5. LUCACIU VIRGINIA
 6. CLONDA ADRIAN
 7. HODOR CIPRIAN
 8. TEODORESCU IOAN

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

ACTUALITATE
Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină