Studiu pentru minele Lupeni și Lonea, comandat de CEH

Complexul Energetic Hunedoara a comandat un studiu pentru minele Lupeni și Lonea, care să ateste necesitatea prelungirii perioadei de extragere subterană a huilei energetice.

Studiul este realizat de INCD – INSEMEX Petroșani și trebuie predat până la finele acestei săptămâni.
”Complexul Energetic Hunedoara ne-a solicitat, prin Divizia Minieră, un studiu privind prelungirea perioadei de extragere subterană a cărbunelui la exploatările Lonea și Lupeni supuse procesului de închidere. Termenul de predare este vineri”, a declarat George Artur Găman, directorul INSEMEX Petroșani.
Practic, prin toate metodele, Complexul Energetic Hunedoara încearcă să prelungească activitatea extractivă a celor două capacități miniere, care ar urma să pună punct extracției de cărbune la finele acestui an. Ulterior, după data de 31 decembrie 2018 se va mai putea lucra doar la închiderea de subteran și de suprafață.
Complexul Energetic Hunedoara are probleme mari în a asigura necesarul de huilă energetică, iar închiderea celor două unități miniere în termenele stabilite cu Comisia Europeană ar adânci şi mai mult această disfuncţionalitate.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare