Studiu pentru minele Lupeni și Lonea, comandat de CEH

Complexul Energetic Hunedoara a comandat un studiu pentru minele Lupeni și Lonea, care să ateste necesitatea prelungirii perioadei de extragere subterană a huilei energetice.

Studiul este realizat de INCD – INSEMEX Petroșani și trebuie predat până la finele acestei săptămâni.
”Complexul Energetic Hunedoara ne-a solicitat, prin Divizia Minieră, un studiu privind prelungirea perioadei de extragere subterană a cărbunelui la exploatările Lonea și Lupeni supuse procesului de închidere. Termenul de predare este vineri”, a declarat George Artur Găman, directorul INSEMEX Petroșani.
Practic, prin toate metodele, Complexul Energetic Hunedoara încearcă să prelungească activitatea extractivă a celor două capacități miniere, care ar urma să pună punct extracției de cărbune la finele acestui an. Ulterior, după data de 31 decembrie 2018 se va mai putea lucra doar la închiderea de subteran și de suprafață.
Complexul Energetic Hunedoara are probleme mari în a asigura necesarul de huilă energetică, iar închiderea celor două unități miniere în termenele stabilite cu Comisia Europeană ar adânci şi mai mult această disfuncţionalitate.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”         Reabilitarea centrului istoric al Devei – fază finală de aprobare a PUZ         Motivarea sentinței în dosarul comorilor dacice. Cum a scăpat de închisoare interlopul sârb care a traficat brățările de aur         VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre și Tolea Ciumac         Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare         Capră neagră braconată în Parâng de doi cetățeni străini și doi români!         Cu softul în probe. Recalcularea pensiilor mai așteaptă încă o săptămână         Învățământ ”european”. Foi xerocopiate și mape de plastic în loc de Abecedare!         Două noi telescaune în Straja         Conducta de transport gaz Mintia – Brad poate intra în șantier         Portofel cu bani găsit de un jandarm și predat proprietarului         Exercițiu al pompierilor alpiniști pe stâncile Dealului Cetății din Deva         ADR Vest a declarat eligibile proiectele de 30 de milioane de euro din Hunedoara         Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost printre cele mai vizitate monumente istorice din județ         Carmen Hărău : „În octombrie, PSD dă ceasurile românilor înapoi, nu cu o oră, ci cu 20 de ani”         Ședință comună pentru reabilitarea DN 7A         Reparații finalizate la drumul tehnologic spre deponeul de la Bârcea