Studiu de amenajare peisagistică pe Bulevardul Corvin, viitoarea „pietonală” din Hunedoara

Primăria Hunedoara a achiziţionat cu 17.500 de lei realizarea studiului de amenajare a spaţiilor verzi de pe viitorul centru pietonal al municipiului. Serviciile au fost contractate de către Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură (administratorul Parcului dendrologic Simeria).

Studiul efectuat pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, cuprinde: inventarierea vegetaţiei existente şi determinarea speciilor; evaluarea stării de sănătate a exemplarelor existente; stabilirea soluţiilor tehnice privind amenajarea peisagistică; evaluarea lucrărilor şi materialele necesare pentru refacerea peisagistică; redactarea studiului.

Reprezentanţii primăriei susţin că după finalizarea lucrărilor la noul centru pietonal de pe Bulevardul Corvin, vor fi plantaţi peste 100 de arbori, cel mai probabil în luna noiembrie a acestui an. Copacii existenţi, circa 40, vor fi „radiografiaţi” pentru a se stabili dacă vor trebui scoşi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950