Studiu de amenajare peisagistică pe Bulevardul Corvin, viitoarea „pietonală” din Hunedoara

Primăria Hunedoara a achiziţionat cu 17.500 de lei realizarea studiului de amenajare a spaţiilor verzi de pe viitorul centru pietonal al municipiului. Serviciile au fost contractate de către Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură (administratorul Parcului dendrologic Simeria).

Studiul efectuat pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, cuprinde: inventarierea vegetaţiei existente şi determinarea speciilor; evaluarea stării de sănătate a exemplarelor existente; stabilirea soluţiilor tehnice privind amenajarea peisagistică; evaluarea lucrărilor şi materialele necesare pentru refacerea peisagistică; redactarea studiului.

Reprezentanţii primăriei susţin că după finalizarea lucrărilor la noul centru pietonal de pe Bulevardul Corvin, vor fi plantaţi peste 100 de arbori, cel mai probabil în luna noiembrie a acestui an. Copacii existenţi, circa 40, vor fi „radiografiaţi” pentru a se stabili dacă vor trebui scoşi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi         Corfu, insula dorită de toată Europa         Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei         Accident cu motocicleta furată de o tânără         Accident cumplit pe o trecere de pietoni din Hunedoara