Sport extrem pe lacul Cinciș: Doi șoferi au testat cu mașinile rezistența gheții

Cei mai teribiliști dintre vizitatorii din ultimele zile ai Lacului Cinciș, a cărei suprafață a înghețat, au fost doi tineri din Hunedoara. Unul dintre ei a intrat pe luciul îngheţat cu un Jeep, în timp ce alt şofer a condus un automobil sport, dotat cu lanţuri.

„Să lași ușa deschisă la mașină, ca să poți sări din ea, dacă gheața va crăpa”, a fost sfatul dat de prieteni, șoferului mașinii 4 x 4 intrartă pe patinoarul Lacului Cinciș. Un alt tânăr l-a urmat, circulând cu viteză și făcând drifturi pe gheață, iar imaginile cu cei doi au fost publicate pe o rețea de socializare. Gheaţa care acoperă apele adânci de peste 30 de metri în unele locuri s-a dovedit rezistentă, chiar dacă șoferii au patinat cu roțile mașinilor pe ea, în largul barajului. Autorităţile nu recomandă oamenilor astfel de activităţi. „Deși astfel de activități nu sunt infracțiui, le recomandăm șoferilor să nu își riște astfel viața, aventurându-se cu autoturismele pe lac”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

În ultimele zile, câteva zeci de turiști care au ajuns în zona de agrement au publicat fotografii pe care le-au făcut de apele înghețate. Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din împrejurimile municipiului Hunedoara. A fost amenajat în anii 1960, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor, pentru a alimenta combinatul siderurgic al Hunedoarei şi municipiul aflat la circa 10 kilometri, iar volumul său a ajuns  la peste 30 de milioane de metri cubi de apă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × patru =

ACTUALITATE
Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă