Sport extrem pe lacul Cinciș: Doi șoferi au testat cu mașinile rezistența gheții

Cei mai teribiliști dintre vizitatorii din ultimele zile ai Lacului Cinciș, a cărei suprafață a înghețat, au fost doi tineri din Hunedoara. Unul dintre ei a intrat pe luciul îngheţat cu un Jeep, în timp ce alt şofer a condus un automobil sport, dotat cu lanţuri.

„Să lași ușa deschisă la mașină, ca să poți sări din ea, dacă gheața va crăpa”, a fost sfatul dat de prieteni, șoferului mașinii 4 x 4 intrartă pe patinoarul Lacului Cinciș. Un alt tânăr l-a urmat, circulând cu viteză și făcând drifturi pe gheață, iar imaginile cu cei doi au fost publicate pe o rețea de socializare. Gheaţa care acoperă apele adânci de peste 30 de metri în unele locuri s-a dovedit rezistentă, chiar dacă șoferii au patinat cu roțile mașinilor pe ea, în largul barajului. Autorităţile nu recomandă oamenilor astfel de activităţi. „Deși astfel de activități nu sunt infracțiui, le recomandăm șoferilor să nu își riște astfel viața, aventurându-se cu autoturismele pe lac”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

În ultimele zile, câteva zeci de turiști care au ajuns în zona de agrement au publicat fotografii pe care le-au făcut de apele înghețate. Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din împrejurimile municipiului Hunedoara. A fost amenajat în anii 1960, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor, pentru a alimenta combinatul siderurgic al Hunedoarei şi municipiul aflat la circa 10 kilometri, iar volumul său a ajuns  la peste 30 de milioane de metri cubi de apă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 2 =

ACTUALITATE
Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii         Ștafeta Veteranilor va trece prin Deva         Situația contractelor de deszăpezire pentru drumurile naționale din vestul țării         Cum a evoluat în 25 de ani populaţia marilor oraşe din judeţul Hunedoara         Decembrie ’89 pe mai multe voci         Rectorul Radu Sorin este cel mai bine plătit profesor din Hunedoara         Tomograf nou achiziționat de Spitalul din Hunedoara         Bine că ești tu deștept! Alegeri în Deva. Conspirație, transpirație și clăbuci         Liviu Gabriel Dumitru va fi noul șef al Școlii de Agenți din Cluj – Napoca         Copil accidentat grav după ce s-a electrocutat pe un pod din Hunedoara         Intensificarea traficului de pasageri pe Aeroportul din centrul ţării         Ministrul Carmen Dan a convocat comisia tehnică centrală pentru alegerile parțiale din luna noiembrie         Un bărbat de 71 de ani s-a urcat băut la volan și a produs un accident         Hoți care au devastat calea ferată prinși de Poliție         O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății