Sport extrem pe lacul Cinciș: Doi șoferi au testat cu mașinile rezistența gheții

Cei mai teribiliști dintre vizitatorii din ultimele zile ai Lacului Cinciș, a cărei suprafață a înghețat, au fost doi tineri din Hunedoara. Unul dintre ei a intrat pe luciul îngheţat cu un Jeep, în timp ce alt şofer a condus un automobil sport, dotat cu lanţuri.

„Să lași ușa deschisă la mașină, ca să poți sări din ea, dacă gheața va crăpa”, a fost sfatul dat de prieteni, șoferului mașinii 4 x 4 intrartă pe patinoarul Lacului Cinciș. Un alt tânăr l-a urmat, circulând cu viteză și făcând drifturi pe gheață, iar imaginile cu cei doi au fost publicate pe o rețea de socializare. Gheaţa care acoperă apele adânci de peste 30 de metri în unele locuri s-a dovedit rezistentă, chiar dacă șoferii au patinat cu roțile mașinilor pe ea, în largul barajului. Autorităţile nu recomandă oamenilor astfel de activităţi. „Deși astfel de activități nu sunt infracțiui, le recomandăm șoferilor să nu își riște astfel viața, aventurându-se cu autoturismele pe lac”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

În ultimele zile, câteva zeci de turiști care au ajuns în zona de agrement au publicat fotografii pe care le-au făcut de apele înghețate. Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din împrejurimile municipiului Hunedoara. A fost amenajat în anii 1960, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor, pentru a alimenta combinatul siderurgic al Hunedoarei şi municipiul aflat la circa 10 kilometri, iar volumul său a ajuns  la peste 30 de milioane de metri cubi de apă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei