Splendoarea Lacului Gura Apelor, din masivul Retezat

Ultimii 20 de kilometri ai drumului spre Poiana Pelegii din Parcul Național Retezat au rămas închiși circulației de peste un an. Turiștii care se îndreaptă spre locul din „inima Retezatului” pot urca cu mașinile doar până la barajul Lacului Gura Apelor.

Ultima parte a traseului, între Gura Zlata și lacul de acumulare, se strecoară printre versanți abrupți și amenințători, din care se prăvălesc frecvent pe șosea bucăți mari din stânci. La capătul drumului, de pe baraj, călătorii au parte de priveliști fascinante.

De o parte văd valea Râului Mare mărginită de munți acoperiți de pădure. Lacul Gura Apelor, unul dintre cele mai mari din România, se întinde de cealaltă parte a barajului uriaș, zăgăzuit de versanți abrupți, care pătrund norii cu vârfurile înzăpezite. Volumul lacului a crescut în ultimele săptămâni după ploile abundente care umflat izvoarele sale, iar priveliștile sale sunt cu atât mai impresionante.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Splendoarea Lacului Gura Apelor, din masivul Retezat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare