Șoseaua Hunedoara – Călan intră în șantier

Consiliul Județean Hunedoara, Primăria Hunedoara și reprezentanții asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat, marți, contractul de investiții privind modernizarea șoselei Hunedoara – Călan, în lungime de zece kilometri. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, și are o valoare de 36,4 milioane de lei, din care UE va asigura 28,22 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Hunedoara, de 2 la sută, va fi de 664,12 mii lei, iar din fonduri guvernamentale va fi asigurată suma de 4,31 milioane lei. Consiliul Județean Hunedoara va mai adăuga 3,13 milioane lei pentru construirea podului peste calea ferată de la intrarea în Călan.
Modernizarea DJ 687, între Hunedoara și Călan, este proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil. Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lățime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porțiunii de drum, lățimea părții carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulație, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare și acostamente de 0,75 de metru fiecare. „Se vor construi de asemnea șanțuri pereate cu beton, drenuri și rigole carosabile ranforsate pentru asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului în caz de precipitații. Investiția prevede construcția a șase podețe dalate, iar pentru siguranța traficului, în porțiunile de risc se vor realiza ziduri de sprijin și parapeți. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroșani va fi reabilitat, iar pe o porțiune de 3,4 kilometri șoseaua va dispune și de trotuare”, a informat Consiliul Județean Hunedoara. Durata de execuție a lucrării este de 23 de luni, la care se adaugă o perioadă de trei luni necesară proiectării.
Pentru lărgirea drumului la ieșire din Hunedoara, va fi necesară tăierea a circa 60 de arbori, majoritatea tei, de pe Bulavardul Decebal (DJ 687). În locul lor vor fi plantați alți copaci. Drumul județean nu va beneficia de piste de biciclete, acestea nefiind menționate în studiul de fezabilitate realizat înainte de anul 2016, când a fost depus proiectul pentru a primi finanțare. Declivitatea terenului a fost motivul pentru care s-a renunțat la piste de biciclete, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric