Șoseaua Hunedoara – Călan intră în șantier

Consiliul Județean Hunedoara, Primăria Hunedoara și reprezentanții asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat, marți, contractul de investiții privind modernizarea șoselei Hunedoara – Călan, în lungime de zece kilometri. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, și are o valoare de 36,4 milioane de lei, din care UE va asigura 28,22 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Hunedoara, de 2 la sută, va fi de 664,12 mii lei, iar din fonduri guvernamentale va fi asigurată suma de 4,31 milioane lei. Consiliul Județean Hunedoara va mai adăuga 3,13 milioane lei pentru construirea podului peste calea ferată de la intrarea în Călan.
Modernizarea DJ 687, între Hunedoara și Călan, este proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil. Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lățime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porțiunii de drum, lățimea părții carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulație, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare și acostamente de 0,75 de metru fiecare. „Se vor construi de asemnea șanțuri pereate cu beton, drenuri și rigole carosabile ranforsate pentru asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului în caz de precipitații. Investiția prevede construcția a șase podețe dalate, iar pentru siguranța traficului, în porțiunile de risc se vor realiza ziduri de sprijin și parapeți. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroșani va fi reabilitat, iar pe o porțiune de 3,4 kilometri șoseaua va dispune și de trotuare”, a informat Consiliul Județean Hunedoara. Durata de execuție a lucrării este de 23 de luni, la care se adaugă o perioadă de trei luni necesară proiectării.
Pentru lărgirea drumului la ieșire din Hunedoara, va fi necesară tăierea a circa 60 de arbori, majoritatea tei, de pe Bulavardul Decebal (DJ 687). În locul lor vor fi plantați alți copaci. Drumul județean nu va beneficia de piste de biciclete, acestea nefiind menționate în studiul de fezabilitate realizat înainte de anul 2016, când a fost depus proiectul pentru a primi finanțare. Declivitatea terenului a fost motivul pentru care s-a renunțat la piste de biciclete, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare