Şoseaua devastată din satele aflate pe traseul Autostrăzii Deva – Lugoj

De doi ani trebuiau finalizate lucrările la Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva şi tot de atunci urma să dispară şi disconfortul localnicilor din satele de pe Valea Mureşului, traversate zilnic, pe Drumul Judeţean 706 A Mintia – Brănişca – Bretea Mureşană – Ilia, de sute de camioane şi utilaje care se îndreaptă spre şantierul autostrăzii.

Şoseaua folosită de constructorii autostrăzii a devenit de mai multe ori impracticabilă, din cauza traficului greu. A fost reparată pe alocuri, însă nu suficient potrivit localnicilor. În ultimii ani, Autoritatea Judeţeană de Transport a dat cel puţin 20 de amenzi transportatorilor de materiale de construcţii, acuzaţi de supraîncărcarea maşinilor cu care transportă materiale de construcţii pe şantierul autostrăzii. Unele camioane, care trebuiau să nu depăşească masa totală de 30.000 de kilograme admisă de lege, aveau o încărcătură care le făcea aproape de două ori mai grele.

„O asemenea încărcătură pe axul unui autovehicul face ca acesta să devină de necontrolat în trafic, iar frânarea, balansul, ghidajul, toate sunt diminuate, iar conducătorul auto se găseşte în imposibilitatea de a controla vehiculul. Cântărirea s-a efectuat în sate, unde circulă pietoni, unde merg copii şi bătrâni pe stradă, astfel încât viaţa le este pusă în pericol, când se circulă inconştient prin localităţi cu autovehicule care din cauza tonajelor nu mai pot fi controlate de către conducătorii auto”, arăta Consiliul Judeţean Hunedoara, într-o întâmpinare adresată instanţei.

Localnicii din satul Bretea Mureşană se plâng că drumul judeţean care le traversează satul a devenit unul dintre cele mai periculoase din judeţ. Camioanele supraîncărcate au lăsat în urma lor cratere imense, iar în unele locuri prezintă pericol pentru localnici şi şoferi. „Sunt două gropi adânci în faţa casei, pe şosea, şi nu mai pot trece două maşini una pe lângă cealaltă. Când trec camioanele simţim trepidaţii în casă. Drumul acesta este folosit şi ca rută ocolitoare, deseori, atunci când au loc accidente pe DN 7. Este un adevărat coşmar pentru şoferi”, se plânge Ştefan, un localnic din Bretea. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara susţin, la rândul lor, că vor notifica firmele care construiesc autostrada să facă reparaţiile necesare, aşa cum s-a întâmplat recent pe un alt sector al drumului judeţean folosit de constructorii Lotului IV. Tronsonul de autostradă ar putea fi inaugurat la începutul anului viitor şi abia atunci problemele reclamate de localnici îşi vor găsi rezolvarea.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă