Solidari cu bolnavii de cancer

Sunt oameni pe care viaţa i-a adus, fără voia lor, într-o confruntare necruţătoare cu una dintre bolile mileniului, respectiv cancerul. Unii au pierdut lupta cu boala, alţii continuă să se lupte zi de zi pentru viaţa lor sau a celor dragi afectaţi de această cumplită maladie.

11k_marsrozSunt zeci de mii de români care suferă de cancer, drept pentru care ziua de 1  Octombrie a fost decretată „o zi de suflet”, dedicată tuturor celor care au trecut prin această cumplită încercare. Alături de bolnavii de cancer, solidare cu aceştia sunt şi reprezentantele  Organizaţiei Femeilor Social – democrate din Hunedoara care organizează marţi, în Deva şi Vulcan, dialoguri cu tema ‘Pentru sănătate—Solidari cu bolnavii de cancer’, la care participă medici specialişti de renume în domeniu. La Deva, dezbaterile încep la ora 12.00 şi se desfăşoară la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara. Iar manifestările se vor încheia cu o vizită la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Deva. La Vulcan, manifestările vor fi găzduite de Organizaţia PSD şi vor începe la ora 13.30. la fel ca şi la Deva, este programată o deplasare la Secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, dar şi la Secţia de Îngrijiri Paleative a Spitalului de Urgenţă Petroşani situată în Oraşul Petrila, singura de acest gen din judeţ.

Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arata ca în România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, marcând o creştere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Aceasta statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate, în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 2 =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final