Solidari cu bolnavii de cancer

Sunt oameni pe care viaţa i-a adus, fără voia lor, într-o confruntare necruţătoare cu una dintre bolile mileniului, respectiv cancerul. Unii au pierdut lupta cu boala, alţii continuă să se lupte zi de zi pentru viaţa lor sau a celor dragi afectaţi de această cumplită maladie.

11k_marsrozSunt zeci de mii de români care suferă de cancer, drept pentru care ziua de 1  Octombrie a fost decretată „o zi de suflet”, dedicată tuturor celor care au trecut prin această cumplită încercare. Alături de bolnavii de cancer, solidare cu aceştia sunt şi reprezentantele  Organizaţiei Femeilor Social – democrate din Hunedoara care organizează marţi, în Deva şi Vulcan, dialoguri cu tema ‘Pentru sănătate—Solidari cu bolnavii de cancer’, la care participă medici specialişti de renume în domeniu. La Deva, dezbaterile încep la ora 12.00 şi se desfăşoară la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara. Iar manifestările se vor încheia cu o vizită la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Deva. La Vulcan, manifestările vor fi găzduite de Organizaţia PSD şi vor începe la ora 13.30. la fel ca şi la Deva, este programată o deplasare la Secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, dar şi la Secţia de Îngrijiri Paleative a Spitalului de Urgenţă Petroşani situată în Oraşul Petrila, singura de acest gen din judeţ.

Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arata ca în România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, marcând o creştere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Aceasta statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate, în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil