Solidari cu bolnavii de cancer

Sunt oameni pe care viaţa i-a adus, fără voia lor, într-o confruntare necruţătoare cu una dintre bolile mileniului, respectiv cancerul. Unii au pierdut lupta cu boala, alţii continuă să se lupte zi de zi pentru viaţa lor sau a celor dragi afectaţi de această cumplită maladie.

11k_marsrozSunt zeci de mii de români care suferă de cancer, drept pentru care ziua de 1  Octombrie a fost decretată „o zi de suflet”, dedicată tuturor celor care au trecut prin această cumplită încercare. Alături de bolnavii de cancer, solidare cu aceştia sunt şi reprezentantele  Organizaţiei Femeilor Social – democrate din Hunedoara care organizează marţi, în Deva şi Vulcan, dialoguri cu tema ‘Pentru sănătate—Solidari cu bolnavii de cancer’, la care participă medici specialişti de renume în domeniu. La Deva, dezbaterile încep la ora 12.00 şi se desfăşoară la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara. Iar manifestările se vor încheia cu o vizită la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Deva. La Vulcan, manifestările vor fi găzduite de Organizaţia PSD şi vor începe la ora 13.30. la fel ca şi la Deva, este programată o deplasare la Secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, dar şi la Secţia de Îngrijiri Paleative a Spitalului de Urgenţă Petroşani situată în Oraşul Petrila, singura de acest gen din judeţ.

Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arata ca în România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, marcând o creştere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Aceasta statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate, în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

ACTUALITATE
Nicolae Popa este Polițistul Anului         Țigara aprinsă în mină, cauza exploziei din Mina Uricani, soldată cu doi morți         Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani