Solidari cu bolnavii de cancer

Sunt oameni pe care viaţa i-a adus, fără voia lor, într-o confruntare necruţătoare cu una dintre bolile mileniului, respectiv cancerul. Unii au pierdut lupta cu boala, alţii continuă să se lupte zi de zi pentru viaţa lor sau a celor dragi afectaţi de această cumplită maladie.

11k_marsrozSunt zeci de mii de români care suferă de cancer, drept pentru care ziua de 1  Octombrie a fost decretată „o zi de suflet”, dedicată tuturor celor care au trecut prin această cumplită încercare. Alături de bolnavii de cancer, solidare cu aceştia sunt şi reprezentantele  Organizaţiei Femeilor Social – democrate din Hunedoara care organizează marţi, în Deva şi Vulcan, dialoguri cu tema ‘Pentru sănătate—Solidari cu bolnavii de cancer’, la care participă medici specialişti de renume în domeniu. La Deva, dezbaterile încep la ora 12.00 şi se desfăşoară la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara. Iar manifestările se vor încheia cu o vizită la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Deva. La Vulcan, manifestările vor fi găzduite de Organizaţia PSD şi vor începe la ora 13.30. la fel ca şi la Deva, este programată o deplasare la Secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, dar şi la Secţia de Îngrijiri Paleative a Spitalului de Urgenţă Petroşani situată în Oraşul Petrila, singura de acest gen din judeţ.

Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arata ca în România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, marcând o creştere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Aceasta statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate, în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 7 =

ACTUALITATE
Un loc din municipiul Petroșani va primi numele Regelui Mihai I         PERFORMANȚE. Stele fotbalului la Gala Sportului Simerian 2017         Accident rutier cu șase răniți în Petroșani         Cu ce se laudă conducerea CNAIR în 2017         Bărbaţi surprinşi de poliţiştii locali în timp ce furau deşeuri metalice         Accident rutier pe șoseaua Călan – Hațeg         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Explicațiile CNAIR pentru întârzierile de pe Autostrada Lugoj – Deva         Au furat cupru din curtea S.E. Paroșeni         Pradă de mistreți, de 180 de kilograme, confiscată de polițiști         Razii la afacerile cu brazi de Crăciun         Dănuț Mocanu a ajuns adjunct la Poliția Petroșani         Mesajul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului şi a Anului Nou         Colecția SENSE pentru ocazii speciale         Accident mortal în Simeria         Falşi angajaţi ai unei firme de deratizare au obţinut 128 de lei, în urma unei „lucrări” la domiciliu         Angajata unui magazin non-stop a fost tâlhărită         Profesorul care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi a fost „achitat”         Patru monede antice au fost recuperate de Poliție         O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României