Șoferul teribilist prins cu 166 km/h prin localitate a contestat amenda

Judecătoria Deva a respins cererea depusă de Nicu Luț, un tânăr din Hațeg, care a contestat procesul verbal prin care a fost amendat de Poliție cu 652 de lei și i-a fost reținut permisul auto, pentru că a depășit viteza legală cu mai mult de 110 kilometri, pe șoseaua Hunedoara – Deva.
„În motivarea plângerii petentul arată că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe șoseaua Hunedoara – Sântuhalm, din municipiul Hunedoara, a fost surprins de aparatul radar montat pe autospeciala MAI, că ar fi circulat cu viteza de 166km/h, în localitate. Petentul contestă procesul verbal motivând că de la data constatării faptei până la întocmirea procesului verbal au trecut 29 de zile. În probațiune a depus copie a procesului-verbal și a solicitat ca Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara să depună înregistrarea video, raportul agentului constatator și ordinul de serviciu al acestuia”, se arată în plângerea formulată de șofer.
Având în vedere împrejurările săvârșirii faptei (orele 21,27 pe un drum județean intens circulat), faptul că viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care a circulat petentul a fost depășită cu 116 km/h , urmarea produsă și urmările care s-ar fi putut produce, instanța consideră că sancțiunea amenzii în cuantum de 2900 lei aplicată pentru contravenția prevăzută corespunde valorii minime prevăzute lege. Sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce nu poate fi înlăturată. Instanța va respinge cererea de restituire a sumei de 652 lei, reprezentând amenda achitată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul județean de urgență amenajează o secție pentru RMN         Bărbat tâlhărit după ce a fost ademenit cu o noapte de sex         COSTEL AVRAM face minuni cu drumurile judeţene. Pe facebook şi din vorbe         ÎN APĂRAREA ŞEFULUI. Actori din Petroşani, cu jalba la „Împărăţie”         Incendiu în Deva         Accident grav pe DN 76, produs de o tânără de 19 ani         După 2.000 de ani… A apărut asfaltul până la poalele cetății dacice Piatra Roșie         Piatra romană descoperită sub cea mai veche biserică a Hunedoarei         Cum arată Parcul Dendrologic Simeria, la venirea primăverii         Tragedie lângă șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva         Părintele Crăciun Opre a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la cele veșnice         Crucea de Flori, tradiția de Florii din Hunedoara         Paștele la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara         Prima fântână arteziană de pe noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani