Șoferul teribilist prins cu 166 km/h prin localitate a contestat amenda

Judecătoria Deva a respins cererea depusă de Nicu Luț, un tânăr din Hațeg, care a contestat procesul verbal prin care a fost amendat de Poliție cu 652 de lei și i-a fost reținut permisul auto, pentru că a depășit viteza legală cu mai mult de 110 kilometri, pe șoseaua Hunedoara – Deva.
„În motivarea plângerii petentul arată că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe șoseaua Hunedoara – Sântuhalm, din municipiul Hunedoara, a fost surprins de aparatul radar montat pe autospeciala MAI, că ar fi circulat cu viteza de 166km/h, în localitate. Petentul contestă procesul verbal motivând că de la data constatării faptei până la întocmirea procesului verbal au trecut 29 de zile. În probațiune a depus copie a procesului-verbal și a solicitat ca Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara să depună înregistrarea video, raportul agentului constatator și ordinul de serviciu al acestuia”, se arată în plângerea formulată de șofer.
Având în vedere împrejurările săvârșirii faptei (orele 21,27 pe un drum județean intens circulat), faptul că viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care a circulat petentul a fost depășită cu 116 km/h , urmarea produsă și urmările care s-ar fi putut produce, instanța consideră că sancțiunea amenzii în cuantum de 2900 lei aplicată pentru contravenția prevăzută corespunde valorii minime prevăzute lege. Sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce nu poate fi înlăturată. Instanța va respinge cererea de restituire a sumei de 652 lei, reprezentând amenda achitată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”