Soarta centrului de afaceri din Hunedoara, la doi ani de la inaugurare

Zece milioane de euro au fost investiţi în construirea noului centru de afaceri din Hunedoara, pe locul ruinelor combinatului siderurgic, însă la doi ani de la inaugurarea investiţiei locul menit să atragă investitori în municipiu a rămas aproape pustiu.

Centrul de afaceri a fost înfiinţat în vecinătatea Castelului Corvinilor, după ecologizarea a 20 de hectare din terenurile ocupate în trecut de construcţii siderurgice, cu grad ridicat de poluare. Primăria Hunedoara a finanţat 40 la sută din valoarea investiţiei, iar restul fondurilor au venit de la Uniunea Europeană.

Cele 49 de parcele create în noul parc industrial au fost propuse investitorilor, însă niciuna nu a fost ocupată deocamdată de societăţi comerciale.

De asemenea, doar cinci din cele 27 de spaţii ale clădirii moderne a Centrului de afaceri au fost închiriate în cei doi ani de funcţionare, în ciuda preţurilor mici, de doar 7 lei pe metru pătrat.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că în perioada următoare vor fi concesionate primele parcele şi că alte două spaţii din clădirea centrului de afaceri vor fi date în folosinţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

ACTUALITATE
Accident grav în apropierea Devei. Misiune dificilă pentru salvarea răniților (FOTO)         Se duc în Germania să învețe cum se protejează patrimoniul         Primarii Văii Jiului au întocmit lista proiectelor pentru care ar vrea fonduri europene         Hramul Schitului aduce în Straja sute de oameni din întreaga țară         Noaptea Muzeelor la Castelul Corvinilor         Un microbuz cu nouă persoane a fost implicat într-un accident rutier         Festivalul de muzică pop „Deva Music Star”         Noaptea muzeelor, la Deva, Orăștie și Brad         Turneul Naţional „Flautul Fermecat” – Deva         LOCURI UNICE ÎN ROMÂNIA. Spa-urile antice în care se răsfăţau dacii şi romanii         Recidivă. Relee CFR de peste 27.000 de lei furate dintr-un laborator         Carmen Hărău a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate         Family Day by STC         Expoziția de pictură „Angeli et Daemones” la Muzeul din Deva         Ziua Porților Deschise la Poliția Locală Deva         Tinerețea poeziei         Infirmiera care și-a ucis fiul a fost arestată preventiv         Ultimele achiziții de vară, la Primăria Hunedoara         Prins la furat pe calea ferată         Directorul general al CNAIR SA, Narcis Neaga, vizită tehnică pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva