Soarta centrului de afaceri din Hunedoara, la doi ani de la inaugurare

Zece milioane de euro au fost investiţi în construirea noului centru de afaceri din Hunedoara, pe locul ruinelor combinatului siderurgic, însă la doi ani de la inaugurarea investiţiei locul menit să atragă investitori în municipiu a rămas aproape pustiu.

Centrul de afaceri a fost înfiinţat în vecinătatea Castelului Corvinilor, după ecologizarea a 20 de hectare din terenurile ocupate în trecut de construcţii siderurgice, cu grad ridicat de poluare. Primăria Hunedoara a finanţat 40 la sută din valoarea investiţiei, iar restul fondurilor au venit de la Uniunea Europeană.

Cele 49 de parcele create în noul parc industrial au fost propuse investitorilor, însă niciuna nu a fost ocupată deocamdată de societăţi comerciale.

De asemenea, doar cinci din cele 27 de spaţii ale clădirii moderne a Centrului de afaceri au fost închiriate în cei doi ani de funcţionare, în ciuda preţurilor mici, de doar 7 lei pe metru pătrat.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că în perioada următoare vor fi concesionate primele parcele şi că alte două spaţii din clădirea centrului de afaceri vor fi date în folosinţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului