Soarta centrului de afaceri din Hunedoara, la doi ani de la inaugurare

Zece milioane de euro au fost investiţi în construirea noului centru de afaceri din Hunedoara, pe locul ruinelor combinatului siderurgic, însă la doi ani de la inaugurarea investiţiei locul menit să atragă investitori în municipiu a rămas aproape pustiu.

Centrul de afaceri a fost înfiinţat în vecinătatea Castelului Corvinilor, după ecologizarea a 20 de hectare din terenurile ocupate în trecut de construcţii siderurgice, cu grad ridicat de poluare. Primăria Hunedoara a finanţat 40 la sută din valoarea investiţiei, iar restul fondurilor au venit de la Uniunea Europeană.

Cele 49 de parcele create în noul parc industrial au fost propuse investitorilor, însă niciuna nu a fost ocupată deocamdată de societăţi comerciale.

De asemenea, doar cinci din cele 27 de spaţii ale clădirii moderne a Centrului de afaceri au fost închiriate în cei doi ani de funcţionare, în ciuda preţurilor mici, de doar 7 lei pe metru pătrat.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că în perioada următoare vor fi concesionate primele parcele şi că alte două spaţii din clădirea centrului de afaceri vor fi date în folosinţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Manifestări.Eroii omagiaţi la 1.600 de metri altitudine         Comemorare la un an de la moartea scriitoarei Ileana Lucia Floran         Primarul propune premierea elevilor din echipa RobotX Hunedoara și a profesorului lor         Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei         Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva         Accident provocat de o tânără de 18 ani         Atenție șoferi. Traficul de pe Autostrada A1 va fi deviat pe centura Devei         Terenurile și clădirile pe care urma să fie construit parcul de retail Carrefour au fost achiziționate         19 turiști au rămas blocați în telecabina Cetății Devei         Sărbătoarea Pădurenilor de pe Dealul Cornetului         FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor         Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş         Aur pentru echipa României de robotică. Elevii din Hunedoara au întrecut 160 de țări         Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an