Soarta centrului de afaceri din Hunedoara, la doi ani de la inaugurare

Zece milioane de euro au fost investiţi în construirea noului centru de afaceri din Hunedoara, pe locul ruinelor combinatului siderurgic, însă la doi ani de la inaugurarea investiţiei locul menit să atragă investitori în municipiu a rămas aproape pustiu.

Centrul de afaceri a fost înfiinţat în vecinătatea Castelului Corvinilor, după ecologizarea a 20 de hectare din terenurile ocupate în trecut de construcţii siderurgice, cu grad ridicat de poluare. Primăria Hunedoara a finanţat 40 la sută din valoarea investiţiei, iar restul fondurilor au venit de la Uniunea Europeană.

Cele 49 de parcele create în noul parc industrial au fost propuse investitorilor, însă niciuna nu a fost ocupată deocamdată de societăţi comerciale.

De asemenea, doar cinci din cele 27 de spaţii ale clădirii moderne a Centrului de afaceri au fost închiriate în cei doi ani de funcţionare, în ciuda preţurilor mici, de doar 7 lei pe metru pătrat.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că în perioada următoare vor fi concesionate primele parcele şi că alte două spaţii din clădirea centrului de afaceri vor fi date în folosinţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prima ninsoare pe șoselele din Hunedoara         CEH nu are stocuri pentru iarnă. Care sunt cauzele         Omagiu minerilor și salvatorilor minieri, morți în explozia de la Petrila         Calvarul șoferilor de pe DN 7 ia sfârșit: se redeschide autostrada         Accident grav pe DN 7         Adolescenți prinși la furat         Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au înşelat un hunedorean         Exerciţii tactice antiteroriste în Deva         Trecerea de pietoni de la Sântandrei va fi semnalizată         Primăria Deva, pregătită pentru iarnă         Începe distribuirea tichetelor gratuite pentru transportul public local         Când va dispărea „clădirea fantomă” din Parcul Corvin         Adolescenta răpită şi torturată de fostul iubit a fost condamnată         OMAGIU/ Un monument și un muzeu al salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         CONCURS. Salvatorii minieri și de suprafață se întrec la Petroșani         Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului