Sindicaliştii au protestat în faţa Prefecturii Hunedoara

proteste sindicale (11)Peste 100 de hunedoreni, majoritatea sindicalişti, s-au alăturat protestului organizat luni, de Blocul Naţional Sindical, filiala Hunedoara.

Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de condiţiile de trai din ce în ce mai grele. Se tem pentru pierderea locurilor de muncă şi sunt nemulţumiţi de lipsa de reacţie a celor care conduc ţara faţă de nevoile lor.

„De 23 de ani, în România o ducem din ce în ce mai rău şi nu ne e respectată munca. Trăim cu grija zilei de mâine, într-o ţară care era recunoscută pentru bogăţia ei. Toate guvernele care s-au succedat în această perioadă nu au făcut decât să distrugă, în loc să creeze locuri de muncă şi condiţii pentru un trai decent”, spune Marin, unul dintre protestatari.

La mitingul care a avut loc luni după-amiază în faţa Prefecturii judeţului Hunedoara, au participat oameni care lucrează în industria uşoară, în energie, dar şi funcţionari publici. Au prezentat o petiţie prin care îşi exprimă nemulţumirile. „Sperăm să fim luaţi în seamă de guvernanţi. Vom ieşi în stradă şi în continuare, pentru că dacă nu o vom face ne va fi şi mai rău”, este părerea unuia dintre sindicalişti.

Mitingul hunedorenilor s-a desfăşurat în condiţii paşnice. Echipele de jandarmi au fost mobilizate în zonă pentru a asigura ordinea publică. Protestul sindicaliştilor din Blocul Naţional Sindical a semănat cu cel organizat de membrii Cartel Alfa, în urmă cu o săptămână. Lozincile din trecut au fost înlocuite cu sunetul goarnelor, iar bannerele cu mesaj au lipsit.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa