Sindicaliştii au protestat în faţa Prefecturii Hunedoara

proteste sindicale (11)Peste 100 de hunedoreni, majoritatea sindicalişti, s-au alăturat protestului organizat luni, de Blocul Naţional Sindical, filiala Hunedoara.

Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de condiţiile de trai din ce în ce mai grele. Se tem pentru pierderea locurilor de muncă şi sunt nemulţumiţi de lipsa de reacţie a celor care conduc ţara faţă de nevoile lor.

„De 23 de ani, în România o ducem din ce în ce mai rău şi nu ne e respectată munca. Trăim cu grija zilei de mâine, într-o ţară care era recunoscută pentru bogăţia ei. Toate guvernele care s-au succedat în această perioadă nu au făcut decât să distrugă, în loc să creeze locuri de muncă şi condiţii pentru un trai decent”, spune Marin, unul dintre protestatari.

La mitingul care a avut loc luni după-amiază în faţa Prefecturii judeţului Hunedoara, au participat oameni care lucrează în industria uşoară, în energie, dar şi funcţionari publici. Au prezentat o petiţie prin care îşi exprimă nemulţumirile. „Sperăm să fim luaţi în seamă de guvernanţi. Vom ieşi în stradă şi în continuare, pentru că dacă nu o vom face ne va fi şi mai rău”, este părerea unuia dintre sindicalişti.

Mitingul hunedorenilor s-a desfăşurat în condiţii paşnice. Echipele de jandarmi au fost mobilizate în zonă pentru a asigura ordinea publică. Protestul sindicaliştilor din Blocul Naţional Sindical a semănat cu cel organizat de membrii Cartel Alfa, în urmă cu o săptămână. Lozincile din trecut au fost înlocuite cu sunetul goarnelor, iar bannerele cu mesaj au lipsit.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − opt =

ACTUALITATE
Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului