Sindicaliştii au protestat în faţa Prefecturii Hunedoara

proteste sindicale (11)Peste 100 de hunedoreni, majoritatea sindicalişti, s-au alăturat protestului organizat luni, de Blocul Naţional Sindical, filiala Hunedoara.

Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de condiţiile de trai din ce în ce mai grele. Se tem pentru pierderea locurilor de muncă şi sunt nemulţumiţi de lipsa de reacţie a celor care conduc ţara faţă de nevoile lor.

„De 23 de ani, în România o ducem din ce în ce mai rău şi nu ne e respectată munca. Trăim cu grija zilei de mâine, într-o ţară care era recunoscută pentru bogăţia ei. Toate guvernele care s-au succedat în această perioadă nu au făcut decât să distrugă, în loc să creeze locuri de muncă şi condiţii pentru un trai decent”, spune Marin, unul dintre protestatari.

La mitingul care a avut loc luni după-amiază în faţa Prefecturii judeţului Hunedoara, au participat oameni care lucrează în industria uşoară, în energie, dar şi funcţionari publici. Au prezentat o petiţie prin care îşi exprimă nemulţumirile. „Sperăm să fim luaţi în seamă de guvernanţi. Vom ieşi în stradă şi în continuare, pentru că dacă nu o vom face ne va fi şi mai rău”, este părerea unuia dintre sindicalişti.

Mitingul hunedorenilor s-a desfăşurat în condiţii paşnice. Echipele de jandarmi au fost mobilizate în zonă pentru a asigura ordinea publică. Protestul sindicaliştilor din Blocul Naţional Sindical a semănat cu cel organizat de membrii Cartel Alfa, în urmă cu o săptămână. Lozincile din trecut au fost înlocuite cu sunetul goarnelor, iar bannerele cu mesaj au lipsit.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara