Sindicaliştii au protestat în faţa Prefecturii Hunedoara

proteste sindicale (11)Peste 100 de hunedoreni, majoritatea sindicalişti, s-au alăturat protestului organizat luni, de Blocul Naţional Sindical, filiala Hunedoara.

Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de condiţiile de trai din ce în ce mai grele. Se tem pentru pierderea locurilor de muncă şi sunt nemulţumiţi de lipsa de reacţie a celor care conduc ţara faţă de nevoile lor.

„De 23 de ani, în România o ducem din ce în ce mai rău şi nu ne e respectată munca. Trăim cu grija zilei de mâine, într-o ţară care era recunoscută pentru bogăţia ei. Toate guvernele care s-au succedat în această perioadă nu au făcut decât să distrugă, în loc să creeze locuri de muncă şi condiţii pentru un trai decent”, spune Marin, unul dintre protestatari.

La mitingul care a avut loc luni după-amiază în faţa Prefecturii judeţului Hunedoara, au participat oameni care lucrează în industria uşoară, în energie, dar şi funcţionari publici. Au prezentat o petiţie prin care îşi exprimă nemulţumirile. „Sperăm să fim luaţi în seamă de guvernanţi. Vom ieşi în stradă şi în continuare, pentru că dacă nu o vom face ne va fi şi mai rău”, este părerea unuia dintre sindicalişti.

Mitingul hunedorenilor s-a desfăşurat în condiţii paşnice. Echipele de jandarmi au fost mobilizate în zonă pentru a asigura ordinea publică. Protestul sindicaliştilor din Blocul Naţional Sindical a semănat cu cel organizat de membrii Cartel Alfa, în urmă cu o săptămână. Lozincile din trecut au fost înlocuite cu sunetul goarnelor, iar bannerele cu mesaj au lipsit.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne