Simota, dator vândut. Primăria Petroşani speră să-şi recupereze sumele restante la masa credală

Primăria Municipiului Petroşani se înscrie la masa credală pentru a-şi recupera sumele restante de la una dintre societăţile controlate de omul de afaceri Alin Simota. Este vorba despre SIMAR, firmă aflată în faliment şi pentru care Alin Simota este tras la răspundere şi în instanţă, fiind acuzat de evaziune fiscală.

 

bloc.simotaNu mai puţin de 1, 064 milioane de lei are de recuperat Primăria Municipiului Petroşani de la SC SIMAR SRL Petroşani, una dintre firmele controlate de omul de afaceri Alin Simota. Firma este în faliment, aşa că posibilităţile de acţiune pe cale legală sunt limitate. Nicolae Taşcă, purtătorul de cuvânt al municipalităţii din Petroşani, a explicat că, pentru recuperarea datoriilor, primăria Petroşani nu poate să facă altceva decât să se înscrie la masa credală. Oricum, „tovărăşia” edililor este bogată, pentru că nu puţini sunt cei care au diverse sume de recuperat. Lichidatorul judiciar al societăţii a scos la vânzare mai multe bunuri ce au aparţinut firmei SIMAR, iar cel mai valoros este blocul situat în imediata vecinătate a Spitalului de Urgenţă Petroşani, prin înstrăinarea căruia s-ar putea acoperi o parte din debitele societăţii. Dar şi instituţia bancară ce a acordat creditul pentru construcţia lui vrea să-şi recupereze sumele împrumutate, aşa că bătălia este mare.

 

O investiţie neterminată

 

Ansamblul de locuinţe a fost amenajat pe o fundaţie săpată încă din 1989 şi pe care administraţia publică din Petroşani i-a concesionat-o omului de afaceri pe o perioadă de 49 de ani contra sumei de 3 USD/mp/an. Iar pentru construcţia imobilului, Alin Simota a contractat un credit bancar. Calculele iniţiale erau profitabile, mai ales că apartamentele urmau să aibă finisaje de lux şi au fost scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 de euro. Numai că nici un apartament nu a fost vândut, preţul fiind considerat prea mare, iar imobilul nu a  mai fost finalizat. În plus, nici ratele creditului nu au mai fost achitate, aşa că banca a decis să execute silit firma prin care omul de afaceri a contractat creditul, în contul datoriei. Blocul de locuinţe scos la vânzare are subsol, parter, două etaje şi mansardă, adică în total 28 de apartamente, 19 garaje şi 16 boxe. De precizat că firma Simar se poate transforma în piatra de moară de la gâtul omului de afaceri Alin Simota.  El a fost trimis în judecată în data de 12 martie a anului trecut pentru evaziune fiscală, iar procesul se judecă la Petroşani, prejudiciul calculat fiind de 440.972 de lei. Alin Simota este arestat preventiv într-o altă cauză, privind coordonarea unui grup specializat în acte comise cu violenţă. Acest dosar fiind pe rolul Tribunalului Huendoara.

Şi Becali ar putea fi scos la mezat

Nici latifundiarul Gigi Becali, aflat de asemenea în arest, ar putea avea probleme din cauza sumelor restante acumulate la bugetul local din Petroşani şi tot pentru un imobil. „Datoriile acumulate sunt de 348.000 de lei şi se va pune încă un sechestru asigurător pe noua sumă. Imobilul este pe Fundaţia George Becali, care nu are conturi ce pot fi executate. Cel mai probabil, blocul va fi scos la licitaţie”, a precizat Nicolae Taşcă.

Fundaţia George Becali a intrat în posesia imobilului respectiv în ianuarie 2007, în urma unei licitaţii publice organizată de municipalitatea in Petroşani. Blocul a fost reparat şi amenajat, iar Fundaţia George Becali a vrut să vândă locuinţele. Apartamentele nu şi-au găsit însă cumpărător, mai ales că nici zona în care este situat nu este prea atractivă. De fapt, Becali a vrut să vândă garsonierele, însă acestea costau 30.000 de euro, un preţ prea mare pentru zona în care sunt construite. Aşa că, blocul, situat în cartierul Aeroport din Petroşani, este nelocuit încă din 2007, când s-au finalizat lucrările de reabilitare a fostului cămin de nefamilişti. Evaluat la  1.649.322 lei, blocul a fost de mai multe ori sub sechestru, măsură asiguratorie pusă de reprezentanţii Serviciului Taxe şi Impozite Petroşani, din cauza datoriilor acumulate de Fundaţia George Becali la plata taxelor şi impozitelor, ceea ce se va întâmpla şi acum.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei