Şi-au depăşit concesiunile. Peste 30 de amenzi dintr-un foc în Straja pentru cabanieri!

Peste 30 de amenzi au fost aplicate marţi, dintr-un foc, în Staţiunea Straja. Municipalitatea din Lupeni i-a amendat, cu suma minimă deocamdată, pe cei care au construt ilegal pe domeniul public.

Sunt mai ales construcţii adiactente cabanelor, care au fost ridicate fără vreo autorizaţie în acest sens.

„Astăzi, în Staţiunea Straja am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane aici. Anul trecut, când am ajuns primarul municipiului Luoeni, am hotărât împreună cu personalul de la Urbanism să facem o solicitare proprietarilor de cabane din Straja, să le înfrumuseţeze, în condiţiile în care unele sunt total inestetice, şi destul de multe construcţii sunt ilegale. Am dat amenda minimă, de 100 de lei, cu specificarea că, dacă nu vor intra în legalitate, la sfârşitul luni vor primi o amendă de 2.500 de lei. Dacă nici nici atunci nu vor înţelege să intre în legalitate şi să rezolve problemele pe care noi le-am indicat, în următoarea lună vom aplica Legea 50 şi o să le dăm amenzi de până la 100.000 de lei”

Potrivit edilului, în Straja au apărut de-a lungul timpului, pe lângă cabane, tot felul de anexe. Anul trecut, cabanierii, au fost avertizaţi să dărâme construcţiile ilegale de pe domeniul public. Aproximativ jumătate s-au conformat, dar mai sunt circa 30 – 35 de proprietari de cabane care nu au înţeles să intre în legalitate şi atunci s-a trecut la amenzi.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități