Şi-au depăşit concesiunile. Peste 30 de amenzi dintr-un foc în Straja pentru cabanieri!

Peste 30 de amenzi au fost aplicate marţi, dintr-un foc, în Staţiunea Straja. Municipalitatea din Lupeni i-a amendat, cu suma minimă deocamdată, pe cei care au construt ilegal pe domeniul public.

Sunt mai ales construcţii adiactente cabanelor, care au fost ridicate fără vreo autorizaţie în acest sens.

„Astăzi, în Staţiunea Straja am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane aici. Anul trecut, când am ajuns primarul municipiului Luoeni, am hotărât împreună cu personalul de la Urbanism să facem o solicitare proprietarilor de cabane din Straja, să le înfrumuseţeze, în condiţiile în care unele sunt total inestetice, şi destul de multe construcţii sunt ilegale. Am dat amenda minimă, de 100 de lei, cu specificarea că, dacă nu vor intra în legalitate, la sfârşitul luni vor primi o amendă de 2.500 de lei. Dacă nici nici atunci nu vor înţelege să intre în legalitate şi să rezolve problemele pe care noi le-am indicat, în următoarea lună vom aplica Legea 50 şi o să le dăm amenzi de până la 100.000 de lei”

Potrivit edilului, în Straja au apărut de-a lungul timpului, pe lângă cabane, tot felul de anexe. Anul trecut, cabanierii, au fost avertizaţi să dărâme construcţiile ilegale de pe domeniul public. Aproximativ jumătate s-au conformat, dar mai sunt circa 30 – 35 de proprietari de cabane care nu au înţeles să intre în legalitate şi atunci s-a trecut la amenzi.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local