Şi-au depăşit concesiunile. Peste 30 de amenzi dintr-un foc în Straja pentru cabanieri!

Peste 30 de amenzi au fost aplicate marţi, dintr-un foc, în Staţiunea Straja. Municipalitatea din Lupeni i-a amendat, cu suma minimă deocamdată, pe cei care au construt ilegal pe domeniul public.

Sunt mai ales construcţii adiactente cabanelor, care au fost ridicate fără vreo autorizaţie în acest sens.

„Astăzi, în Staţiunea Straja am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane aici. Anul trecut, când am ajuns primarul municipiului Luoeni, am hotărât împreună cu personalul de la Urbanism să facem o solicitare proprietarilor de cabane din Straja, să le înfrumuseţeze, în condiţiile în care unele sunt total inestetice, şi destul de multe construcţii sunt ilegale. Am dat amenda minimă, de 100 de lei, cu specificarea că, dacă nu vor intra în legalitate, la sfârşitul luni vor primi o amendă de 2.500 de lei. Dacă nici nici atunci nu vor înţelege să intre în legalitate şi să rezolve problemele pe care noi le-am indicat, în următoarea lună vom aplica Legea 50 şi o să le dăm amenzi de până la 100.000 de lei”

Potrivit edilului, în Straja au apărut de-a lungul timpului, pe lângă cabane, tot felul de anexe. Anul trecut, cabanierii, au fost avertizaţi să dărâme construcţiile ilegale de pe domeniul public. Aproximativ jumătate s-au conformat, dar mai sunt circa 30 – 35 de proprietari de cabane care nu au înţeles să intre în legalitate şi atunci s-a trecut la amenzi.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ÎN APĂRAREA ŞEFULUI. Actori din Petroşani, cu jalba la „Împărăţie”         Incendiu în Deva         Accident grav pe DN 76, produs de o tânără de 19 ani         După 2.000 de ani… A apărut asfaltul până la poalele cetății dacice Piatra Roșie         Piatra romană descoperită sub cea mai veche biserică a Hunedoarei         Cum arată Parcul Dendrologic Simeria, la venirea primăverii         Tragedie lângă șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva         Părintele Crăciun Opre a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la cele veșnice         Crucea de Flori, tradiția de Florii din Hunedoara         Paștele la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara         Prima fântână arteziană de pe noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva