Sentință după scandalul – monstru din centrul Devei: tinerii care au bătut doi italieni au fost condamnați

Raoul Locsei şi Anton Miheţ au fost condamnați la închisoare și la plata unor despăgubiri, în urma unui scandal petrecut în centrul municipiului Deva. Cei doi au fost acuzați că, în august 2015, au bătut crunt doi italieni și au mai agresat o tânără, sub privirile a zeci de localnici care se aflau la acel moment în zona teraselor din centrul istoric.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Deva. Instanța l-a condamnat pe Attila Raoul Locsei la pedepsele de: două luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Stefani Mateo), patru luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Marc Roxana), an închisoare pentru lovire (persoana vătămată Olmino Paolo); un an şi șase luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Scarpellini Massimo). „Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de un an şi șase luni de închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, astfel că inculpatul execută, în final, pedeapsa rezultată de doi ani de închisoare”, a informat Judecătoria Deva.

Petru Anton Miheţ a fost condamnat la pedepsele de: un an de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Olmino Paolo) și un an și șase luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Scarpellini Massimo). Magistrații au contopit pedepsele aplicându-i acestuia pedeapsa cea mai grea de un an şi șase luni de închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse, astfel că acesta execută, în final, pedeapsa rezultată de un an şi 10 luni de închisoare. „Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicate inculpatului”, a informat Judecătoria Deva.

Cei doi au fost obligați la plata unor despăgubiri către părțile vătămate. Attila Raoul Locsei va trebui să achite, potrivit instanței, 200 euro lui Stefani Mateo, 1.500 euro tinerei agresate, reprezentând daune morale. „Obligă în solidar pe inculpaţi să plătească părţilor civile despăgubiri, după cum urmează, către: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, suma de 3.766,01 lei; lui Olmino Paolo, suma de 5.000 euro; lui Scarpellini Massimo, sumele de: 1.000 euro daune materiale și 10.000 euro reprezentând daune morale”, a informat instanța. Soluția magistraților poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

În septembrie 2015 cei doi au fost protagoniştii unui imens scandal petrecut în centrul istoric al municipiului Deva. Paolo Olmino, patron al unui local din din Piaţa Unirii, şi un prieten de-al său, ambii italieni, au fost bătuţi crunt, după ce au încercat să ajute o tânără, care fusese pălmuită de unul dintre aceştia. Italienii agresaţi au povestit că scandalul a început după ce au văzut cum femeia este lovită de Raul Locsei. I-au cerut acestuia explicaţii, iar atunci bărbatul şi-a chemat în ajutor prietenul şi ambii au început să îi agreseze. Zeci de oameni au asistat la scenele petrecute în Deva, în urma căruia unul dintre italieni a ajuns în stare agravantă la spital, cu traumatism cranio-cerebral deschis. Fusese călcat în picioare de cei doi bătăuși. Agresorii au fost identificaţi în scurt timp, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Deva.  „La ora 22.18, operatorul din centrul de monitorizare video al Poliţiei Locale Deva a observat, pe camerele de supraveghere, o altercaţie iscată între patru persoane, în Piaţa Unirii. Imediat a fost inştiinţat ofiţerul de serviciu, care a luat măsurile de intervenţie la faţa locului. Un echipaj al Poliţiei Locale a ajuns la locul incidentului după aproximativ patru minute. După alte aproximativ trei minute, în zonă a sosit şi un echipaj al Poliţiei Deva. Agresorii au fost reţinuţi de către lucrătorii Poliţiei Locale Deva, fiind predaţi apoi Poliţiei Deva, în vederea continuării cercetărilor”, comunicau reprezentanţii Poliţiei Locale Deva.

 

În urma scandalului, iniţial, Raul Locsei și Anton Miheţ au fost amendaţi. „Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoanele implicate în eveniment şi au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de doi bărbaţi, aceştia fiind amendaţi cu 1 000, respectiv 500 de lei, pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte prevăzute de Legea 61/1991. De asemenea, poliţiştii s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe urmând ca persoanele vătămate să formuleze pretenţii în acest sens”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. Ulterior cei doi agresori au u fost arestați preventiv, rămânând în detenție până în luna decembrie a anului 2015 și apoi, pentru alte șase luniîn arest la domiciliu.

În urmă cu o lună, Raul Locsei a fost agresat de trei indivizi cu feţele ascunse de cagule. Incidentul s-a petrecut într-o zonă centrală a Devei, iar potrivit unor informaţii, agresorii au vrut astfel să se răzbune după ce Raoul Locsei l-ar fi bătut pe unul dintre ei, cu un an în urmă.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

ACTUALITATE
Despre fericire și nu numai…         Petrecere de Haloween la bibliotecă         Accident rutier grav pe șoseaua Petrila – Jieț         Vagonul unui marfar a fost distrus într-un incendiu, la Simeria Triaj         Achitări în dosarul DIICOT al oamenilor de afaceri din Geoagiu, după un deceniu de anchetă și procese         A murit scriitorul hunedorean Eugen Evu         good.bee Credit sprijină „Finanţarea echitabilă pentru toţi!”         Viceprimarul din Bănița a fost condamnat. Rechizitoriul accidentului în care a murit un motociclist         Brandul Sense lansează campania aniversară „10 ani de modă românească”         Uniunea Națională a Notarilor Publici din România – Ziua Porţilor Deschise         Premierul Mihai Tudose se va afla într-o vizită de lucru în Hunedoara         Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii         Ștafeta Veteranilor va trece prin Deva         Situația contractelor de deszăpezire pentru drumurile naționale din vestul țării         Cum a evoluat în 25 de ani populaţia marilor oraşe din judeţul Hunedoara         Decembrie ’89 pe mai multe voci         Rectorul Radu Sorin este cel mai bine plătit profesor din Hunedoara         Tomograf nou achiziționat de Spitalul din Hunedoara         Bine că ești tu deștept! Alegeri în Deva. Conspirație, transpirație și clăbuci