Sentință după scandalul – monstru din centrul Devei: tinerii care au bătut doi italieni au fost condamnați

Raoul Locsei şi Anton Miheţ au fost condamnați la închisoare și la plata unor despăgubiri, în urma unui scandal petrecut în centrul municipiului Deva. Cei doi au fost acuzați că, în august 2015, au bătut crunt doi italieni și au mai agresat o tânără, sub privirile a zeci de localnici care se aflau la acel moment în zona teraselor din centrul istoric.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Deva. Instanța l-a condamnat pe Attila Raoul Locsei la pedepsele de: două luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Stefani Mateo), patru luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Marc Roxana), an închisoare pentru lovire (persoana vătămată Olmino Paolo); un an şi șase luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Scarpellini Massimo). „Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de un an şi șase luni de închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, astfel că inculpatul execută, în final, pedeapsa rezultată de doi ani de închisoare”, a informat Judecătoria Deva.

Petru Anton Miheţ a fost condamnat la pedepsele de: un an de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Olmino Paolo) și un an și șase luni de închisoare pentru lovire (persoana vătămată Scarpellini Massimo). Magistrații au contopit pedepsele aplicându-i acestuia pedeapsa cea mai grea de un an şi șase luni de închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse, astfel că acesta execută, în final, pedeapsa rezultată de un an şi 10 luni de închisoare. „Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicate inculpatului”, a informat Judecătoria Deva.

Cei doi au fost obligați la plata unor despăgubiri către părțile vătămate. Attila Raoul Locsei va trebui să achite, potrivit instanței, 200 euro lui Stefani Mateo, 1.500 euro tinerei agresate, reprezentând daune morale. „Obligă în solidar pe inculpaţi să plătească părţilor civile despăgubiri, după cum urmează, către: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, suma de 3.766,01 lei; lui Olmino Paolo, suma de 5.000 euro; lui Scarpellini Massimo, sumele de: 1.000 euro daune materiale și 10.000 euro reprezentând daune morale”, a informat instanța. Soluția magistraților poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

În septembrie 2015 cei doi au fost protagoniştii unui imens scandal petrecut în centrul istoric al municipiului Deva. Paolo Olmino, patron al unui local din din Piaţa Unirii, şi un prieten de-al său, ambii italieni, au fost bătuţi crunt, după ce au încercat să ajute o tânără, care fusese pălmuită de unul dintre aceştia. Italienii agresaţi au povestit că scandalul a început după ce au văzut cum femeia este lovită de Raul Locsei. I-au cerut acestuia explicaţii, iar atunci bărbatul şi-a chemat în ajutor prietenul şi ambii au început să îi agreseze. Zeci de oameni au asistat la scenele petrecute în Deva, în urma căruia unul dintre italieni a ajuns în stare agravantă la spital, cu traumatism cranio-cerebral deschis. Fusese călcat în picioare de cei doi bătăuși. Agresorii au fost identificaţi în scurt timp, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Deva.  „La ora 22.18, operatorul din centrul de monitorizare video al Poliţiei Locale Deva a observat, pe camerele de supraveghere, o altercaţie iscată între patru persoane, în Piaţa Unirii. Imediat a fost inştiinţat ofiţerul de serviciu, care a luat măsurile de intervenţie la faţa locului. Un echipaj al Poliţiei Locale a ajuns la locul incidentului după aproximativ patru minute. După alte aproximativ trei minute, în zonă a sosit şi un echipaj al Poliţiei Deva. Agresorii au fost reţinuţi de către lucrătorii Poliţiei Locale Deva, fiind predaţi apoi Poliţiei Deva, în vederea continuării cercetărilor”, comunicau reprezentanţii Poliţiei Locale Deva.

 

În urma scandalului, iniţial, Raul Locsei și Anton Miheţ au fost amendaţi. „Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoanele implicate în eveniment şi au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de doi bărbaţi, aceştia fiind amendaţi cu 1 000, respectiv 500 de lei, pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte prevăzute de Legea 61/1991. De asemenea, poliţiştii s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe urmând ca persoanele vătămate să formuleze pretenţii în acest sens”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. Ulterior cei doi agresori au u fost arestați preventiv, rămânând în detenție până în luna decembrie a anului 2015 și apoi, pentru alte șase luniîn arest la domiciliu.

În urmă cu o lună, Raul Locsei a fost agresat de trei indivizi cu feţele ascunse de cagule. Incidentul s-a petrecut într-o zonă centrală a Devei, iar potrivit unor informaţii, agresorii au vrut astfel să se răzbune după ce Raoul Locsei l-ar fi bătut pe unul dintre ei, cu un an în urmă.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești