Sentinţă defavorabilă. Simota nu a scăpat de executarea silită

Chiar dacă a încercat să scape  în instanţă de executarea silită, miliardarul Alin Simota nu a reuşit să înduplece judecătorii. Magistraţii de la Judecătoria Petroşani i-au respins cererea, dar sentinţa poate fi atacată cu recurs.

alin_simotaTimp de 9 luni, omul de afaceri Alin Simota a încercat să blocheze executarea silită în contul creditului luat în luna ianuarie 2009 de la Banca Intesa Sanpaolo România şi nerambursat în totalitate. Acţiunea în instanţă a fost depusă  de miliardarul din Petroşani la finele lunii decembrie, iar procesul s-a judecat la Petroşani timp de 9 luni, însă sentinţa i-a fost defavorabilă lui Simota care nu a putut împiedica executarea silită.  Intesa Sanpaolo IMI Bank România  a câştigat încă de acum doi ani procesul cu firma controlată de Alin Simota şi a învestit chiar sentinţa cu formulă executorie, însă omul de afaceri a mai încercat odată să se opună executării silite. De precizat că pentru Simar Comimpex s-a deschis procedura falimentului, societatea fiind  îngropată în datorii, inclusiv la bugetul de stat.

I-a scos blocul la vânzare

Oricum, în contul datoriei pe care o înregistrează, banca a scos la licitaţie blocul de locuinţe pe care Alin Simota îl deţine în zona Spitalului de Urgenţă Petroşani. Tocmai pentru construcţia imobilului, Alin Simota a contractat acest credit bancar, iar calculele iniţiale erau profitabile. Apartamentele, cu finisaje de lux, au fost scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 de euro, dar preţula  fost considerat prea ,mare pentru piaţa Văii Jiului. Niciun apartament nu a fost vândut, iar creditul nu a fost rambursat în totalitate, aşa că banca a decis să execute silit firma omului de afaceri. Licitaţia publică este programată pentru data de 27 septembrie, iar preţul de plecare pentru acest imobil pleacă de la suma de 5. 280.000 de lei, fără TVA.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 4 =

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat