Sentinţă defavorabilă. Simota nu a scăpat de executarea silită

Chiar dacă a încercat să scape  în instanţă de executarea silită, miliardarul Alin Simota nu a reuşit să înduplece judecătorii. Magistraţii de la Judecătoria Petroşani i-au respins cererea, dar sentinţa poate fi atacată cu recurs.

alin_simotaTimp de 9 luni, omul de afaceri Alin Simota a încercat să blocheze executarea silită în contul creditului luat în luna ianuarie 2009 de la Banca Intesa Sanpaolo România şi nerambursat în totalitate. Acţiunea în instanţă a fost depusă  de miliardarul din Petroşani la finele lunii decembrie, iar procesul s-a judecat la Petroşani timp de 9 luni, însă sentinţa i-a fost defavorabilă lui Simota care nu a putut împiedica executarea silită.  Intesa Sanpaolo IMI Bank România  a câştigat încă de acum doi ani procesul cu firma controlată de Alin Simota şi a învestit chiar sentinţa cu formulă executorie, însă omul de afaceri a mai încercat odată să se opună executării silite. De precizat că pentru Simar Comimpex s-a deschis procedura falimentului, societatea fiind  îngropată în datorii, inclusiv la bugetul de stat.

I-a scos blocul la vânzare

Oricum, în contul datoriei pe care o înregistrează, banca a scos la licitaţie blocul de locuinţe pe care Alin Simota îl deţine în zona Spitalului de Urgenţă Petroşani. Tocmai pentru construcţia imobilului, Alin Simota a contractat acest credit bancar, iar calculele iniţiale erau profitabile. Apartamentele, cu finisaje de lux, au fost scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 de euro, dar preţula  fost considerat prea ,mare pentru piaţa Văii Jiului. Niciun apartament nu a fost vândut, iar creditul nu a fost rambursat în totalitate, aşa că banca a decis să execute silit firma omului de afaceri. Licitaţia publică este programată pentru data de 27 septembrie, iar preţul de plecare pentru acest imobil pleacă de la suma de 5. 280.000 de lei, fără TVA.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii         Se strâng ajutoare pentru sinistraţi         Muncitoarea care și-a atacat șeful cu un cuțit a fost reținută pentru 24 de ore         Primăria solicită fonduri UE pentru Cetatea Devei         Buget negativ pentru CEH. Pierderea e imensă