Sentinţă defavorabilă. Simota nu a scăpat de executarea silită

Chiar dacă a încercat să scape  în instanţă de executarea silită, miliardarul Alin Simota nu a reuşit să înduplece judecătorii. Magistraţii de la Judecătoria Petroşani i-au respins cererea, dar sentinţa poate fi atacată cu recurs.

alin_simotaTimp de 9 luni, omul de afaceri Alin Simota a încercat să blocheze executarea silită în contul creditului luat în luna ianuarie 2009 de la Banca Intesa Sanpaolo România şi nerambursat în totalitate. Acţiunea în instanţă a fost depusă  de miliardarul din Petroşani la finele lunii decembrie, iar procesul s-a judecat la Petroşani timp de 9 luni, însă sentinţa i-a fost defavorabilă lui Simota care nu a putut împiedica executarea silită.  Intesa Sanpaolo IMI Bank România  a câştigat încă de acum doi ani procesul cu firma controlată de Alin Simota şi a învestit chiar sentinţa cu formulă executorie, însă omul de afaceri a mai încercat odată să se opună executării silite. De precizat că pentru Simar Comimpex s-a deschis procedura falimentului, societatea fiind  îngropată în datorii, inclusiv la bugetul de stat.

I-a scos blocul la vânzare

Oricum, în contul datoriei pe care o înregistrează, banca a scos la licitaţie blocul de locuinţe pe care Alin Simota îl deţine în zona Spitalului de Urgenţă Petroşani. Tocmai pentru construcţia imobilului, Alin Simota a contractat acest credit bancar, iar calculele iniţiale erau profitabile. Apartamentele, cu finisaje de lux, au fost scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 de euro, dar preţula  fost considerat prea ,mare pentru piaţa Văii Jiului. Niciun apartament nu a fost vândut, iar creditul nu a fost rambursat în totalitate, aşa că banca a decis să execute silit firma omului de afaceri. Licitaţia publică este programată pentru data de 27 septembrie, iar preţul de plecare pentru acest imobil pleacă de la suma de 5. 280.000 de lei, fără TVA.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 5 =

ACTUALITATE
Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara