Școala veche de patru decenii intră în reabilitare

Școala gimnazială nr. 7 din Hunedoara (fosta Școală generală nr. 8) va fi renovată prin fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2).

Contractul de execuție a proiectului are o valoare de circa 3.5 milioane de lei. Investiția vizează renovarea clădirii cu două etaje și o suprafață de 800 de metri pătrați, construită în 1977, care include săli de clasă, laboratoare, cabinete, depozite, birouri, sala de sport și grupuri sanitare. „Lucrările constau în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperișului, reparații interioare și exterioare, zugrăveli, reabilitarea instalațiilor sanitare, de canalizare, de încălzire și electrice, care nu mai îndeplinesc condițiile normale de funcționare, fiind foarte vechi și totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii. Durata contractului Reabilitare Corp I, strada Cerbului nr. 2 – Școală Gimnazială nr 7, Municipiul Hunedoara, din structura a Colegiului Economic Emanoil Gojdu, se va derula pe o perioada de maxim 26 luni”, se arată în caietul de sarcini.

Tot prin PNDL 2, vor fi reabilitate și modernizate Școala Generală nr. 1, grădinițele Prichindelul, Floarea soarelui și Dumbrava Minunată, și va fi construită o creșă. De asemenea, primăria a obținut finanțare pentru dotarea cu echipamente, instalații noi și mobilier a mai multor unități școlare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva