Școala veche de patru decenii intră în reabilitare

Școala gimnazială nr. 7 din Hunedoara (fosta Școală generală nr. 8) va fi renovată prin fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2).

Contractul de execuție a proiectului are o valoare de circa 3.5 milioane de lei. Investiția vizează renovarea clădirii cu două etaje și o suprafață de 800 de metri pătrați, construită în 1977, care include săli de clasă, laboratoare, cabinete, depozite, birouri, sala de sport și grupuri sanitare. „Lucrările constau în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperișului, reparații interioare și exterioare, zugrăveli, reabilitarea instalațiilor sanitare, de canalizare, de încălzire și electrice, care nu mai îndeplinesc condițiile normale de funcționare, fiind foarte vechi și totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii. Durata contractului Reabilitare Corp I, strada Cerbului nr. 2 – Școală Gimnazială nr 7, Municipiul Hunedoara, din structura a Colegiului Economic Emanoil Gojdu, se va derula pe o perioada de maxim 26 luni”, se arată în caietul de sarcini.

Tot prin PNDL 2, vor fi reabilitate și modernizate Școala Generală nr. 1, grădinițele Prichindelul, Floarea soarelui și Dumbrava Minunată, și va fi construită o creșă. De asemenea, primăria a obținut finanțare pentru dotarea cu echipamente, instalații noi și mobilier a mai multor unități școlare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești