Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie

În perioada 28-29 ianuarie 2017, la Cabana Lomaş, Topliţa-Ciuc, din Munţii Călimani, în cadrul Cupei Călimani, va avea loc cea de-a doua etapă a selecţiei pentru lotul naţional de schi-alpinism.

“Din acest an (2016 – n.r.) , schi-alpinismul este recunoscut pe deplin ca sport olimpic, iar în 2017 se va desfășura cel de al VIII-lea Campionat Mondial. România își dorește să fie în continuare parte din mișcarea internațională. De aceea, intenționăm să participăm a cincea oara la Mondiale cu o echipă formată din cei mai buni 4-5 sportivi și, în funcție de mijloacele financiare disponibile, la una-două etape de Cupa Mondială cu doi sportivi”, a anunţat Lucian Clinciu, antrenorul lotului national de schi-alpinism pe pagina oficială a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă (FRAE).

În present, FRAE poate plăti taxa internatională doar pentru cinci sportivi, iar intenţia antrenorilor este de a-i alinia la startul Campionatului Mondial pe cei mai puternici sportive ai momentului.

FRAE oferă cinci licențe internaționale pentru sezonul 2016-2017: 3-4 pentru seniori, 1-2 pentru juniori/ cadeți (vor fi selectionați 3 seniori doar dacă un junior dovedește că este valoric peste al 4-lea senior și poate fi folosit la ștafetă).

Selecția pentru cele cinci licențe internaționale se face în două etape: 3-4 decembrie 2016 și 28-29 ianuarie 2017 și se bazează pe criterii principale, măsurabile, legate de rezultate sportive, dar și pe considerente relative legate de interesul general atât al echipei naționale, cât și al F.R.A.E. (rezultate la competiții internaționale din 2015-2016, campionatele naționale din 2016, perspectivele de viitor, forma sportivă la moment, motivația și atitudinea în grup/ spiritul de echipă).

Se va urmări, de asemenea, progresul dintre cele două teste, atitudinea, rezolvarea aspectelor legate de legitimare, control medical, asigurare, echipament și cunoaștere a regulamentelor sportive.

Din judeţul Hunedoara nu va participa la această selecţie niciun sportiv, deşi pe vremuri hunedorenii erau fruntaşi în alpinism, escaladă şi schi –alpinism.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 3 =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată