Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie

În perioada 28-29 ianuarie 2017, la Cabana Lomaş, Topliţa-Ciuc, din Munţii Călimani, în cadrul Cupei Călimani, va avea loc cea de-a doua etapă a selecţiei pentru lotul naţional de schi-alpinism.

“Din acest an (2016 – n.r.) , schi-alpinismul este recunoscut pe deplin ca sport olimpic, iar în 2017 se va desfășura cel de al VIII-lea Campionat Mondial. România își dorește să fie în continuare parte din mișcarea internațională. De aceea, intenționăm să participăm a cincea oara la Mondiale cu o echipă formată din cei mai buni 4-5 sportivi și, în funcție de mijloacele financiare disponibile, la una-două etape de Cupa Mondială cu doi sportivi”, a anunţat Lucian Clinciu, antrenorul lotului national de schi-alpinism pe pagina oficială a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă (FRAE).

În present, FRAE poate plăti taxa internatională doar pentru cinci sportivi, iar intenţia antrenorilor este de a-i alinia la startul Campionatului Mondial pe cei mai puternici sportive ai momentului.

FRAE oferă cinci licențe internaționale pentru sezonul 2016-2017: 3-4 pentru seniori, 1-2 pentru juniori/ cadeți (vor fi selectionați 3 seniori doar dacă un junior dovedește că este valoric peste al 4-lea senior și poate fi folosit la ștafetă).

Selecția pentru cele cinci licențe internaționale se face în două etape: 3-4 decembrie 2016 și 28-29 ianuarie 2017 și se bazează pe criterii principale, măsurabile, legate de rezultate sportive, dar și pe considerente relative legate de interesul general atât al echipei naționale, cât și al F.R.A.E. (rezultate la competiții internaționale din 2015-2016, campionatele naționale din 2016, perspectivele de viitor, forma sportivă la moment, motivația și atitudinea în grup/ spiritul de echipă).

Se va urmări, de asemenea, progresul dintre cele două teste, atitudinea, rezolvarea aspectelor legate de legitimare, control medical, asigurare, echipament și cunoaștere a regulamentelor sportive.

Din judeţul Hunedoara nu va participa la această selecţie niciun sportiv, deşi pe vremuri hunedorenii erau fruntaşi în alpinism, escaladă şi schi –alpinism.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure