Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie

În perioada 28-29 ianuarie 2017, la Cabana Lomaş, Topliţa-Ciuc, din Munţii Călimani, în cadrul Cupei Călimani, va avea loc cea de-a doua etapă a selecţiei pentru lotul naţional de schi-alpinism.

“Din acest an (2016 – n.r.) , schi-alpinismul este recunoscut pe deplin ca sport olimpic, iar în 2017 se va desfășura cel de al VIII-lea Campionat Mondial. România își dorește să fie în continuare parte din mișcarea internațională. De aceea, intenționăm să participăm a cincea oara la Mondiale cu o echipă formată din cei mai buni 4-5 sportivi și, în funcție de mijloacele financiare disponibile, la una-două etape de Cupa Mondială cu doi sportivi”, a anunţat Lucian Clinciu, antrenorul lotului national de schi-alpinism pe pagina oficială a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă (FRAE).

În present, FRAE poate plăti taxa internatională doar pentru cinci sportivi, iar intenţia antrenorilor este de a-i alinia la startul Campionatului Mondial pe cei mai puternici sportive ai momentului.

FRAE oferă cinci licențe internaționale pentru sezonul 2016-2017: 3-4 pentru seniori, 1-2 pentru juniori/ cadeți (vor fi selectionați 3 seniori doar dacă un junior dovedește că este valoric peste al 4-lea senior și poate fi folosit la ștafetă).

Selecția pentru cele cinci licențe internaționale se face în două etape: 3-4 decembrie 2016 și 28-29 ianuarie 2017 și se bazează pe criterii principale, măsurabile, legate de rezultate sportive, dar și pe considerente relative legate de interesul general atât al echipei naționale, cât și al F.R.A.E. (rezultate la competiții internaționale din 2015-2016, campionatele naționale din 2016, perspectivele de viitor, forma sportivă la moment, motivația și atitudinea în grup/ spiritul de echipă).

Se va urmări, de asemenea, progresul dintre cele două teste, atitudinea, rezolvarea aspectelor legate de legitimare, control medical, asigurare, echipament și cunoaștere a regulamentelor sportive.

Din judeţul Hunedoara nu va participa la această selecţie niciun sportiv, deşi pe vremuri hunedorenii erau fruntaşi în alpinism, escaladă şi schi –alpinism.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 5 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara