Scandalurile din sânul DIICOT, scoase la iveală după arestarea lui Berbeceanu

procurorulApropiaţii lui Traian Berbeceanu au pus tunurile pe procurorul şef Ioan Mureşan, de la DIICOT – Alba, considerat artizanul arestării comisarului şef.

Ioan Mureşan şi doi dintre subalternii săi au devenit ţintele unor dezvăluiri de presă, preluate din informaţii păstrate „la secret”, până în momentul reţinerii comisarului Berbeceanu.

Astfel, la scurt timp după ce comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba, a fost reţinut şi arestat în dosarul în care a fost pus sub învinuire pentru favorizarea unor grupări infracţionale de crimă organizată, informaţii din interiorul Brigăzii, menite să îl discrediteze pe procurorul şef al DIICOT – Alba, Ioan Mureşan şi pe subalternii săi, procurorul Sergiu Cean şi subcomisarul Alin Muntean, au fost făcute publice, în presă.

Prima salvă: scrisoarea lui Berbeceanu

Procurorul şef Mureşan Ioan (foto) a început o campanie puternică de denigrare a mea şi a colegilor care-i considera apropiaţi mie. În toate aceste acţiuni a fost mereu sprijinit şi consiliat de colegul său de birou, procurorul Cean Sergiu şi de subcomisarul Muntean Alin (…) Mureşan şi Muntean au continuat acţiunile denigratoare şi am aflat de la avocaţii din Deva, că de foarte multe ori îl scoteau pe Cupeţiu (n.r. judecat pentru infracţiuni de crimă organizată) din arest şi incercau să-l determine să declare mincinos că se află în legătură cu mine şi că i-am furnizat informaţii. Permanent spuneau că să nu-şi facă probleme, că “zilele mele sunt numărate” şi că Munteanu o să preia comanda Brigăzii”, transmitea comisarul şef Berbeceanu, într-o scrisoare ajunsă în presă, prin intermediul unor colaboratori (surse: ofiţeri acoperiţi) ai DIICOT.

Salvele următoare: înregistrări audio

Dezvăluirile care îl vizau pe procurorul şef Ioan Mureşan au continuat după arestarea lui Traian Berbeceanu. A fost făcută publică o înregistrarea audio în care Traian Berbeceanu îl acuză pe procurorul şef Ioan Mureşan că a dispus montarea unor microfoane în biroul comisarului.

Iată stenograma discuţiei (sursa: adevarul.ro):

Berbeceanu: S-a ajuns prea departe şi cu mine, dar nu vreau să păţească vreun coleg ce am păţit eu.

Mureşan: Indiferent că mă crezi sau că nu mă crezi, lucrurile sunt de aşa natură. La fel cum vin la tine informaţii de la Servicii, la fel vin şi la mine.

B: Dar, Neluţu, stai să-ţi zic…

M: Anumite lucruri trebuie verificate. Nu am absolut nimic cu nimeni.

B: Una este să le verifici, Neluţu, şi alta este să montezi tehnică în birou.

M: La cine?

B: La mine. Neluţu, eu am avut tehnică montată în birou.

M: Dacă mă crezi sau nu mă crezi, e treaba ta, dar nu ţi-am montat tehnică în birou. Ar fi culmea.

B: N-ar fi culmea. De ce sa fie culmea?

M: Îşi spun 100% că nu ţi-am montat tehnică, tu poţi să crezi ce vrei. Îţi spun că eşti pe o pistă greşită.

B: Nu, eu nu am nicio pistă. Am găsit-o aia, am fotografiat-o, am filmat-o împreună cu Goagă şi cu încă unul, ca martor, şi când o să se termine totul, o să…

M: Foarte bine. Eu îţi garantez că de la noi nu ai avut nicio tehnică în birou.

De asemenea, subcomisarul Alin Muntean a fost înregistrat în timp ce se declara nemulţumit de banii pe care îi primeşte ca salariu. Într-un alt document se dezvăluie faptul că acelaşi poliţist şi-ar fi luat amanta cu maşina la acţiunile de filaj. Iar dezvăluirile venite pe filiera DIICOT nu se opresc aici…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr