Salvaţi de pe Transalpina

Nouă persoane care au rămas blocate în noaptea de luni spre marţi pe DN 67C Transalpina au fost salvate marţi dimineaţa de salvamontişti şi drumari. Cele nouă persoane se aflau în trei autoturisme şi un microbuz care au intrat pe Transalpina în jurul orei 23.00, dar salvamontiştii au fost anunţaţi abia marţi dimineaţa despre faptul că au rămas blocaţi.

Turiştii au fost surprinşi de căderile de zăpăda şi au rămas blocate cu autoturismele in caldarea Urdele. Drumarii din cadrul SDN Gorj au acţionat cu utilaje pentru a debloca drumul, iar salvamontiştii din Gorj s-au deplasat în zona cu o ambulanţa Salvamont, dar de la un punct au continuat drumul pe jos pentru a ajunge in locul unde erau blocate maşinile. Unele autoturisme nu mai aveau combustibil şi nu mai puteau face căldura, iar o parte dintre cei surprinşi în ele erau imbracaţi de vară.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste