Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină

Sala de sport a Colegului Tehnic Matei Corvin, din Hunedoara, a ajuns o ruină. Din 2008 a intrat în şantier, fiind inclusă într-un proiect de reabilitare derulat de Compania Naţională de Investiţii, însă lucrările au rămas nefinalizate.
În trecut, sala de sport a celui mai mare liceu al Hunedoarei era considerată una dintre cele mai bune din judeţ, dar locul a rămas abandonat şi oferă o privelişte dezolantă.

Reabilitarea sălii de sport, veche de jumătate de secol, a fost estimată la aproape cinci milioane de lei. Încă din 2008, clădirea din curtea Colegiului Tehnic „Matei Corvin” a fost cuprinsă în „Programul de Consolidare şi Reabilitare Săli de Sport existente, construite înainte de anul 2000”, fiind preluată de CNI. Firma de construcţii Termogaz Company S.A. Haţeg a lucrat circa un an la reabilitarea clădirii, dar a abandonat proiectul.

Sala de sport în pericol
„Până în momentul de faţă au fost executate lucrări parţiale de instalaţii sanitare, demontări instalaţii electrice vechi, reparaţii tencuieli, înlocuiri tâmplărie metalică existentă cu tâmplărie PVC şi geam termopan etc. cu fonduri de la bugetul de stat. În urma acestor lucrări, s-au constatat defecte la nivelul structurii de rezistenţă, apărute în timp, în decursul exploatării construcţiei, cât şi din faza de execuţie, în special la nivelul gradenelor, defecte mult mai ample decât s-au putut constata prin vizualizare, înainte de începerea lucrărilor, astfel că lucrările de reabilitare au fost oprite. În prezent, frontoanele laterale au zone în care panourile mari de sticlă sunt sparte, precipitaţiile (ploile) pătrund în interior riscând a se degrada lucrările efectuate până acum”, informează Primăria Hunedoara.

În ultimii ani, proiectanţii au căutat soluţii la problemele tehnice reclamate în timpul lucrărilor. În 2014, a fost decisă demolarea gradenelor şi refacerea lor în variantă metalică, dar Compania Naţional de Investiţii a solicitat reactaulizarea studiului de fezabilitate pentru proiect. „Având în vedere că prin necontinuarea lucrărilor, sala de sport se degradează în timp, gradul de uzură al acesteia avansează, ceea ce duce la costuri mult mai ridicate pentru reabilitare, reactualizarea acestui studiu de fezabilitate este necesară în vederea transmiterii către CNI S.A. Bucureşti în vederea alocării fondurilor pentru reluarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a acestei săli de sport, imperios necesare pentru sportivii cu rezultate deosebite, aceasta fiind singura din oraş cu dimensiuni corespunzătoare normelor tehnice prevăzute pentru competiţii oficiale”, informează Primăria Hunedoara, pe pagina dedicată investiţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste