Rețele de apă și canalizare modernizate în Hunedoara

În primăvara anului viitor vor începe lucrările la noile rețele de apă și canalizare din Hunedoara. Abia după finalizarea lor străzile vor putea fi modernizate.

28 kilometri de rețele de apă în Hunedoara și satele aparținătoare municipiului vor fi modernizați în cadrul celui mai recent proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
Victor Arion, directorul operatorului SC Apaprod SA Deva, care administrează rețelele de apă și canalizare din zona Hunedoarei, a precizat că investițiile aprobate în zona municipiului Hunedoara de Autoritatea de Management POIM și JASPERS se ridică la peste 9,6 milioane de euro pentru rețelele de apă și 12,6 milioane de euro, pentru rețeaua de canalizare, în cadrul unui proiect derulat în județ, care are o valoare avizată de 156 de milioane de euro. Investițiile vizează modernizarea și extinderea rețelelor de apă în Hunedoara, în satele Boș, Zlaști, Groș, Răcăștie, Peștișul Mare și în alte zone ale municipiului. „Acest proiect este un proiect mare, trece prin multe etape de verificare la nivelul întregii țări. Am depus proiectul în 8 noiembrie 2017 și am obținut avizul în 4 aprilie 2018. Noi, proiectarea am licitat-o în octombrie 2015 și am obținut finanțarea pentru ea în mai 2017. Sunt proceduri foarte dure și stricte”, a declarat Victor Arion.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − patru =

ACTUALITATE
Accident grav în apropierea Devei. Misiune dificilă pentru salvarea răniților (FOTO)         Se duc în Germania să învețe cum se protejează patrimoniul         Primarii Văii Jiului au întocmit lista proiectelor pentru care ar vrea fonduri europene         Hramul Schitului aduce în Straja sute de oameni din întreaga țară         Noaptea Muzeelor la Castelul Corvinilor         Un microbuz cu nouă persoane a fost implicat într-un accident rutier         Festivalul de muzică pop „Deva Music Star”         Noaptea muzeelor, la Deva, Orăștie și Brad         Turneul Naţional „Flautul Fermecat” – Deva         LOCURI UNICE ÎN ROMÂNIA. Spa-urile antice în care se răsfăţau dacii şi romanii         Recidivă. Relee CFR de peste 27.000 de lei furate dintr-un laborator         Carmen Hărău a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate         Family Day by STC         Expoziția de pictură „Angeli et Daemones” la Muzeul din Deva         Ziua Porților Deschise la Poliția Locală Deva         Tinerețea poeziei         Infirmiera care și-a ucis fiul a fost arestată preventiv         Ultimele achiziții de vară, la Primăria Hunedoara         Prins la furat pe calea ferată         Directorul general al CNAIR SA, Narcis Neaga, vizită tehnică pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva