Rețele de apă și canalizare modernizate în Hunedoara

În primăvara anului viitor vor începe lucrările la noile rețele de apă și canalizare din Hunedoara. Abia după finalizarea lor străzile vor putea fi modernizate.

28 kilometri de rețele de apă în Hunedoara și satele aparținătoare municipiului vor fi modernizați în cadrul celui mai recent proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
Victor Arion, directorul operatorului SC Apaprod SA Deva, care administrează rețelele de apă și canalizare din zona Hunedoarei, a precizat că investițiile aprobate în zona municipiului Hunedoara de Autoritatea de Management POIM și JASPERS se ridică la peste 9,6 milioane de euro pentru rețelele de apă și 12,6 milioane de euro, pentru rețeaua de canalizare, în cadrul unui proiect derulat în județ, care are o valoare avizată de 156 de milioane de euro. Investițiile vizează modernizarea și extinderea rețelelor de apă în Hunedoara, în satele Boș, Zlaști, Groș, Răcăștie, Peștișul Mare și în alte zone ale municipiului. „Acest proiect este un proiect mare, trece prin multe etape de verificare la nivelul întregii țări. Am depus proiectul în 8 noiembrie 2017 și am obținut avizul în 4 aprilie 2018. Noi, proiectarea am licitat-o în octombrie 2015 și am obținut finanțarea pentru ea în mai 2017. Sunt proceduri foarte dure și stricte”, a declarat Victor Arion.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului