Rețele de apă și canalizare modernizate în Hunedoara

În primăvara anului viitor vor începe lucrările la noile rețele de apă și canalizare din Hunedoara. Abia după finalizarea lor străzile vor putea fi modernizate.

28 kilometri de rețele de apă în Hunedoara și satele aparținătoare municipiului vor fi modernizați în cadrul celui mai recent proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
Victor Arion, directorul operatorului SC Apaprod SA Deva, care administrează rețelele de apă și canalizare din zona Hunedoarei, a precizat că investițiile aprobate în zona municipiului Hunedoara de Autoritatea de Management POIM și JASPERS se ridică la peste 9,6 milioane de euro pentru rețelele de apă și 12,6 milioane de euro, pentru rețeaua de canalizare, în cadrul unui proiect derulat în județ, care are o valoare avizată de 156 de milioane de euro. Investițiile vizează modernizarea și extinderea rețelelor de apă în Hunedoara, în satele Boș, Zlaști, Groș, Răcăștie, Peștișul Mare și în alte zone ale municipiului. „Acest proiect este un proiect mare, trece prin multe etape de verificare la nivelul întregii țări. Am depus proiectul în 8 noiembrie 2017 și am obținut avizul în 4 aprilie 2018. Noi, proiectarea am licitat-o în octombrie 2015 și am obținut finanțarea pentru ea în mai 2017. Sunt proceduri foarte dure și stricte”, a declarat Victor Arion.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
MAJORARE/ Taxele și impozitele locale de la Petroșani, în dezbatere publică         PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă         Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile județului         Prima ninsoare pe șoselele din Hunedoara         CEH nu are stocuri pentru iarnă. Care sunt cauzele         Omagiu minerilor și salvatorilor minieri, morți în explozia de la Petrila         Calvarul șoferilor de pe DN 7 ia sfârșit: se redeschide autostrada         Accident grav pe DN 7         Adolescenți prinși la furat         Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au înşelat un hunedorean         Exerciţii tactice antiteroriste în Deva         Trecerea de pietoni de la Sântandrei va fi semnalizată         Primăria Deva, pregătită pentru iarnă         Începe distribuirea tichetelor gratuite pentru transportul public local         Când va dispărea „clădirea fantomă” din Parcul Corvin         Adolescenta răpită şi torturată de fostul iubit a fost condamnată         OMAGIU/ Un monument și un muzeu al salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         CONCURS. Salvatorii minieri și de suprafață se întrec la Petroșani         Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată