INEDIT! Site de matrimoniale pentru creştinii ortodocşi. Funcţionează chiar şi în post!

Cine nu şi-a găsit încă perechea potrivită şi ţine morţiş să-şi pună pirostriile, are la dispoziţie un site inedit de matrimoniale.

Nu este unul obişnuit, ci unul adresat exclusiv creştinilor ortodocşi şi care are un singur scop: căsătoria!  

site1

Cupidon a băgat de seamă că divorţurile depăşesc cu mult căsătoriile, la număr, şi s-a gândit la o mertodă care să schimbe lucrurile – un site inedit de matrimoniale, care se adresează doar creştinilor ortodocşi între 18 şi 70 de ani şi care are un singur scop: căsătoria.

Pentru cine apelează la www.cetatea-crestina-org, diplomele, bănetul şi pasiunile nu au nicio importanţă. Cel puţin aşa susţin creatorii site-ului cu pricina, care se recomandă „un grup restrâns de creştini ortodocşi, consiliaţi de câţiva teologi”.

Idee americană

Ideea unui astfel de site nu este nouă. America e plină de aşa ceva. E suficient să cauţi pe Googlesite2 „christian singles” sau „christian dating” şi ai de unde alege un partener după pofta sufletului.

Site-un propus de români este construit după acelaşi model. Iar serviciul este gratuit – afli din start. La fel, orice persoană care are de gând să se înregistreze pe www.cetatea-crestina.org este asigurată de confidenţialitatea datelor personale, inclusiv a adresei de e-mail.

Autorii site-ului explică foarte clar fiecare pas pe care trebuie să-l urmezi dacă eşti hotărât să-l întâlneşti pe Cupidon online. Sigur că trebuie să dai câteva detalii despre tine – genul, vârsta, localitatea de domiciliu, obligaţii, dacă eşti dus pe la biserică şi cât de des, dacă ai sau nu un duhovnic şi – oricât ar părea de ciudat – dacă agreezi manelele! După toate acestea, e musai să-ţi faci o caracterizare şi să spui ce aştepţi de la un astfel de site.

În meniul www.cetatea-crestina.org există spaţiu berechet şi pentru orice întrebare care te frământă în legătură cu subiectul site-ului, dar şi părerea pe care o au despre căsătorie anume feţe bisericeşti.

Ultima speranţă pentru 34 de hunedoreni

Ineditul site a fost accesat de curioşi din toată ţara şi nu numai. În dreptul judeţului Hunedoara sunt înregistrate 34 de persoane. Cel mai mulţi sunt bărbaţii – 18, şi majoritatea spun că locuiesc în oraşe din Valea Jiului.

Sorin (28 de ani) din Petroşani, Ioan (32 de ani) şi Florin (31 de ani) din Hunedoara, Adrian din Deva, Marcel (46 de ani) din Sântandrei sunt doar câţiva dintre hunedorenii care au apelat la siteul cu pricina în speranţa că scapă de singurătate. Fiecare povesteşte cum se pricepe mai bine ce-i place şi ce nu şi, mai ales, motivul pentru care s-a înregistrat pe site.

Marius (40 de ani) din Petroşani, de pildă, n-a ratat ocazia să-şi facă publică dorinţa de a-şi găsi sufletul pereche, dar lasă un mesaj hilar pentru eventualele curioase: „Nu sunt disponibil un timp. Nu pot răspunde o perioadă la mesaje, aşa că mai bine nu trimiteţi!”.

Hunedorencele care s-au înscris pe www.cetatea-crestina.org au între 25 şi 51 de ani şi sunt, în mare parte, din capitala judeţului. Sunt mai zgârcite decât bărbaţii la capitolul „detalii despre propria persoană”, în schimb nu uită să pomenească pe ici-pe colo de studiile cu care şi-au garnisit CV-ul. Asta, în ciuda faptului că autorii site-ului încearcă să convingă din capul locului că diplomele şi visteria nu sunt criterii care interesează.

Mărturiile internauţilor

Ca să câştige credibilitatea cât mai multor vizitatori, pe site sunt postate, la capitolul „Mărturii”, şi părerile internauţilor care au reuşit să-şi găsească perechea prin intermediul său – români din toate colţurile ţării şi chiar ale lumii.

De pildă, Sorin, din Botoşani, a descoperit site-ul şi aşa a cunoscut-o pe Mirela, din Timişoara, cu care spune că s-a însurat după patru luni de mesaje, telefoane şi e-mail-uri. Bărbatul promite că va trimite şi o fotografie de familie – aşa, ca să vadă toată lumea cum arată fericirea la faţă.

Un alt Sorin, care spune că e stabilit în Vancouver, Canada, şi-a găsit jumătatea în Moldova, la Bacău. Şi Mihaela scrie că a avut noroc, dar nu dă alte detalii în afară de vestea cum că, anul viitor, se mărită. Tiberiu şi-a cunoscut tot online viitoarea nevastă – pe Alina. El e din Timişoara, iar ea, din Arad. După două luni de întâlniri virtuale, s-au văzut în oraş, iar după alte câteva, s-au căsătorit.

Riscuri

Oricât de multe avantaje ar putea avea un astfel de site, creatorii săi îi pun în gardă pe eventualii vizitatori că nu răspund de corectitudinea informaţiilor postate de membrii înregistraţi.

„Este posibil să apară anunţuri puse cu rea-credinţă”, avertizează ei şi-i lasă pe internauţi să decidă singuri dacă merită sau nu să ia în seamă ce văd pe site.

Avertismentul îşi are rostul lui. Când pornesc la cucerit inimi online, bărbaţii mint vitejeşte în legătură cu vârsta, înălţimea şi salariul lor. La fel fac şi femeile. Doar că ele mint în privinţa greutăţii şi a constituţiei fizice. Aşa spun statisticile psihologilor şi sociologilor care au în vizor site-urile cu anunţuri matrimoniale.

„Lucrurile despre care mint oamenii le dezvăluie acestora personalitatea”, este de părere profesorul american Jeffrey Hall, specializat în comunicare.

„Dacă eşti un tip extrovertit, ai tendinţa să spui că ai avut mai puţine relaţii decât în realitate, fiindcă ştii că, oricum, ai avut mai multe decât un introvertit. Asta nu înseamnă că încerci să manipulezi, ci mai degrabă că încerci să te integrezi”, a concluzionat Hall, după ce a vorbit cu câteva mii de persoane înscrise pe site-urile de întâlniri online, care nu sunt lipsite de riscuri pentru că 1 din 10 bărbaţi care le foloseşte este un escroc sentimental.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − doi =

ACTUALITATE
Doi ambasadori au venit la inaugurarea muzeului textilelor, fondat de Florica Zaharia         Tragedie pe Autostrada Deva – Orăștie         Cine sunt cei mai buni elevi ai promoției 2018         Absolvire la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva         Absolvire în sărbătoare, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”         Elevii de la Colegiul Național Decebal au celebrat absolvirea         Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier (GALERIE FOTO)         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu