Recorduri la Castelul Corvinilor: 10.000 de euro pentru trei zile de filmări

Mai multe săli ale Castelului Corvinilor din Hunedoara au fost închiriate timp de trei zile de o casă de producție. Au avut loc filmări la o reclamă pentru un joc on-line, iar protagoniştii acestora au fost actorii Jeffrey Dean Morgan, cunoscut pentru rolul său în serialul „Anatomia lui Grey”, şi Aaron Eckhart, celebru pentru rolul în blockbusterul „Cavalerul Negru”. Jeffery Dean Morgan s-a fotografiat în faţa Castelului Corvinilor şi a publicat imaginea pe contul său de Twitter, adăugând mesajul: „Transilvania. Va trebui să termin povestea asta cu vampiri o dată pentru totdeauna. Sunteţi bineveniţi”. Pe lângă promovarea gratuită de care Castelul Corvinilor a beneficiat în weekend, casa de producție a plătit, potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, suma de 42.000 de lei, pentru închirierea sălilor din castel.

Vizitat de peste 300.000 de turiști

Castelul Corvinilor este una dintre cele mai importante surse de venit ale Hunedoarei. În 2016, a fost vizitat de peste 300.000 de turiști, iar veniturile aduse din vânzarea biletelor și alte taxe au ajuns la 5,3 milioane de lei.

Castelul Corvinilor a dateză din secolul al XV-lea, din vremea lui Ioan (Iancu) de Hunedoara. A fost proprietatea marelui comandant de oști și voievod al Transilvaniei și al familiei sale, iar până în secolul al XVIII-lea s-a afla în posesia mai multor nobili și principi importanți. Din 1724 a ajuns în proprietatea statului austriac, apoi din 1867 în cea a statului austro-ungar, iar din 1918 a statului român.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara