Recorduri la Castelul Corvinilor: 10.000 de euro pentru trei zile de filmări

Mai multe săli ale Castelului Corvinilor din Hunedoara au fost închiriate timp de trei zile de o casă de producție. Au avut loc filmări la o reclamă pentru un joc on-line, iar protagoniştii acestora au fost actorii Jeffrey Dean Morgan, cunoscut pentru rolul său în serialul „Anatomia lui Grey”, şi Aaron Eckhart, celebru pentru rolul în blockbusterul „Cavalerul Negru”. Jeffery Dean Morgan s-a fotografiat în faţa Castelului Corvinilor şi a publicat imaginea pe contul său de Twitter, adăugând mesajul: „Transilvania. Va trebui să termin povestea asta cu vampiri o dată pentru totdeauna. Sunteţi bineveniţi”. Pe lângă promovarea gratuită de care Castelul Corvinilor a beneficiat în weekend, casa de producție a plătit, potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, suma de 42.000 de lei, pentru închirierea sălilor din castel.

Vizitat de peste 300.000 de turiști

Castelul Corvinilor este una dintre cele mai importante surse de venit ale Hunedoarei. În 2016, a fost vizitat de peste 300.000 de turiști, iar veniturile aduse din vânzarea biletelor și alte taxe au ajuns la 5,3 milioane de lei.

Castelul Corvinilor a dateză din secolul al XV-lea, din vremea lui Ioan (Iancu) de Hunedoara. A fost proprietatea marelui comandant de oști și voievod al Transilvaniei și al familiei sale, iar până în secolul al XVIII-lea s-a afla în posesia mai multor nobili și principi importanți. Din 1724 a ajuns în proprietatea statului austriac, apoi din 1867 în cea a statului austro-ungar, iar din 1918 a statului român.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș