Recorduri la Castelul Corvinilor: 10.000 de euro pentru trei zile de filmări

Mai multe săli ale Castelului Corvinilor din Hunedoara au fost închiriate timp de trei zile de o casă de producție. Au avut loc filmări la o reclamă pentru un joc on-line, iar protagoniştii acestora au fost actorii Jeffrey Dean Morgan, cunoscut pentru rolul său în serialul „Anatomia lui Grey”, şi Aaron Eckhart, celebru pentru rolul în blockbusterul „Cavalerul Negru”. Jeffery Dean Morgan s-a fotografiat în faţa Castelului Corvinilor şi a publicat imaginea pe contul său de Twitter, adăugând mesajul: „Transilvania. Va trebui să termin povestea asta cu vampiri o dată pentru totdeauna. Sunteţi bineveniţi”. Pe lângă promovarea gratuită de care Castelul Corvinilor a beneficiat în weekend, casa de producție a plătit, potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, suma de 42.000 de lei, pentru închirierea sălilor din castel.

Vizitat de peste 300.000 de turiști

Castelul Corvinilor este una dintre cele mai importante surse de venit ale Hunedoarei. În 2016, a fost vizitat de peste 300.000 de turiști, iar veniturile aduse din vânzarea biletelor și alte taxe au ajuns la 5,3 milioane de lei.

Castelul Corvinilor a dateză din secolul al XV-lea, din vremea lui Ioan (Iancu) de Hunedoara. A fost proprietatea marelui comandant de oști și voievod al Transilvaniei și al familiei sale, iar până în secolul al XVIII-lea s-a afla în posesia mai multor nobili și principi importanți. Din 1724 a ajuns în proprietatea statului austriac, apoi din 1867 în cea a statului austro-ungar, iar din 1918 a statului român.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată