Record turistic la Sarmizegetusa Regia: cetatea dacică a avut peste 60.000 de vizitatori în 2016

Sarmizegetusa Regia s-a aflat în 2016 în topul destinaţiilor atractive pentru turişti, alături de Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop, Cetatea Devei şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Potrivit unei informări publicate de administraţia sitului UNESCO, numărul celor care au vizitat Sarmizegetusa Regia anul trecut a depăşit 60.000 de persoane. Au fost 40.500 de adulţi şi 20.400 de copii. În 2015, fosta capitală a Regatului Dac a avut circa 30.000 de vizitatori.

În prezent, cei care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia o pot face pe o şosea modernă, inaugurată în primăvara anului 2016 şi deschisă şi pe timpul iernii, spre deosebire de anii precedenţi. Administratorii sitului din Munţii Orăştiei se aşteaptă ca numărul turiştilor care vor ajunge în 2017 la Sarmizegetusa Regia să fie mai mare.

Şi alte monumente istorice importante, aflate în Hunedoara, au înregistrat recorduri la numărul de turişti. Castelul Corvinilor a înregistrat în jur de 250.000 de turişti în 2016, iar Cetatea Devei a avut 187.000 de vizitatori, care au urcat în fortul medieval folosind telecabina.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

ACTUALITATE
Accident în Deva. Copil lovit de mașină         Accidentată pe trecerea de pietoni         Hoț prins în flagrant în locuința unui devean         Șeful IPJ Hunedoara a dat în judecată un jurnalist, pentru afirmații calomnioase         Cristian Resmeriță le-a cumpărat apartamente în Timișoara celor doi copii         Cea mai bună veste pentru fermieri. A început plata avansului APIA         Aproape 100 de cereri de executare silită pe numele CEH         DEZVĂLUIRI. Sentința violatorului unei eleve de 11 ani din Deva, ademenită cu lecții de dans         Accident rutier provocat de un minor         Salvată de sonerie         Nu s-a lăsat înșelată de escroci         Femeie înșelată cu 5.000 de lei și 200 de euro         Mărfuri în valoare de peste 1.534.400 lei, transportate fără documente legale, au fost confiscate         Soarta indecisă a „mafiei fierului vechi”: zece ani de procese         Razie pe autostrăzi: au condus cu peste 210 km/h         START ÎN CURSA ELECTORALĂ. Ovidiu Popa, candidatul ALDE la postul de primar al Devei, s-a înscris oficial         PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva         ÎNȚEPĂTURI POLITICE. Deputatul Marius Surgent despre candidatul Hopa Petrică         Ziua Recoltei la Geoagiu (FOTO)         Expoziție cu vederi de epocă, la Orăștie