Record turistic la Sarmizegetusa Regia: cetatea dacică a avut peste 60.000 de vizitatori în 2016

Sarmizegetusa Regia s-a aflat în 2016 în topul destinaţiilor atractive pentru turişti, alături de Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop, Cetatea Devei şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Potrivit unei informări publicate de administraţia sitului UNESCO, numărul celor care au vizitat Sarmizegetusa Regia anul trecut a depăşit 60.000 de persoane. Au fost 40.500 de adulţi şi 20.400 de copii. În 2015, fosta capitală a Regatului Dac a avut circa 30.000 de vizitatori.

În prezent, cei care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia o pot face pe o şosea modernă, inaugurată în primăvara anului 2016 şi deschisă şi pe timpul iernii, spre deosebire de anii precedenţi. Administratorii sitului din Munţii Orăştiei se aşteaptă ca numărul turiştilor care vor ajunge în 2017 la Sarmizegetusa Regia să fie mai mare.

Şi alte monumente istorice importante, aflate în Hunedoara, au înregistrat recorduri la numărul de turişti. Castelul Corvinilor a înregistrat în jur de 250.000 de turişti în 2016, iar Cetatea Devei a avut 187.000 de vizitatori, care au urcat în fortul medieval folosind telecabina.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei