Record turistic la Sarmizegetusa Regia: cetatea dacică a avut peste 60.000 de vizitatori în 2016

Sarmizegetusa Regia s-a aflat în 2016 în topul destinaţiilor atractive pentru turişti, alături de Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop, Cetatea Devei şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Potrivit unei informări publicate de administraţia sitului UNESCO, numărul celor care au vizitat Sarmizegetusa Regia anul trecut a depăşit 60.000 de persoane. Au fost 40.500 de adulţi şi 20.400 de copii. În 2015, fosta capitală a Regatului Dac a avut circa 30.000 de vizitatori.

În prezent, cei care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia o pot face pe o şosea modernă, inaugurată în primăvara anului 2016 şi deschisă şi pe timpul iernii, spre deosebire de anii precedenţi. Administratorii sitului din Munţii Orăştiei se aşteaptă ca numărul turiştilor care vor ajunge în 2017 la Sarmizegetusa Regia să fie mai mare.

Şi alte monumente istorice importante, aflate în Hunedoara, au înregistrat recorduri la numărul de turişti. Castelul Corvinilor a înregistrat în jur de 250.000 de turişti în 2016, iar Cetatea Devei a avut 187.000 de vizitatori, care au urcat în fortul medieval folosind telecabina.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =

ACTUALITATE
Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă