Reacția lui Traian Berbeceanu, față de Antena 3

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a reacţionat virulent, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, la materialele publicate de Antena 3.

Sub titlul „Exclusiv. Dezvăluiri şocante despre comisarul Berbeceanu”, jurnaliştii au relatat că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au cerut anularea deciziei de achitare a sa şi rejudecarea cauzei în procesul său, susţinând că judecarea cauzei s-a făcut cu încălcarea legii.
Poliţistul susţine că este ţinta unei campanii de denigrare. Iată ce spune Traian Berbeceanu: „În urmă cu vreo cinci ani, priveam la televizorul aflat în celula în care fusesem aruncat, nevinovat fiind, şi nu înţelegem motivele pentru care eraţi atât de vehemenţi în a-mi lua apărarea, în a prezenta adevărul în ceea ce mă privea. O puneam pe seama faptului că urâţi nedreptatea… Atunci mă rugam lui Dumnezeu, să vă dea sănătate! Ulterior, oamenii din jurul meu, unii apropiaţi, alţii neconoscuţi îmi spuneau că lucrurile nu stăteau chiar aşa, reproşându-mi că m-am asociat vouă.
Treptat, v-am identificat interesele faţă de “cazul Berbeceanu” şi drumurile noastre s-au despărţit. Iremediabil! O vreme v-am urmărit metamorfoza. Priveam uluit cum vechii voştri duşmani vă devin aliaţi de nădejde, cum aţi ajuns să vă negaţi propriile investigaţii jurnalistice, să vă contraziceţi trecutele dezvăluiri. Observam cu stupoare cum pactizaţi cu personajele pe care până mai ieri le înfieraţi, cum proslăviţi indivizi condamnaţi definitiv şi deplângeţi situaţia fugarilor ascunşi prin ţări exotice, la umbra unor prejudicii fabuloase.
Cu ăştia aveţi un interes comun în a induce opiniei publice ideea că justiţia este injustă, că dreptatea nu s-ar face în sălile de judecată şi că vinovăţiile se stabilesc de către “completele organizate”, bine organizate, din platoul vostru.
Nu puteam să mai urmăresc cum atacaţi de-a valma oameni şi instituţii, cum călcaţi în picioare pe oricine avea altă părere decât a voastră, fără a mai conta că-i vorba despre Preşedinte sau vreun ilustru necunoscut politic, ori despre magistraţi, doctori, profesori, jurnalişti sau simpli muncitori.
Nici măcar nu vă mai priveam! Am tăcut! Dar nu mă mai rugam lui Dumnezeu pentru voi!
La fel de treptat, a venit şi rândul meu în a fi tocat în malaxorul vostru propagandistic, în a fi denigrat prin maşinăria voastră de manipulare. Mă aşteptam! Faptul că nu am vrut să fiu ca voi, că mi-am exprimat ferm punctul de vedere, diferit de al vostru v-a stârnit.
Dar mai presus de orice, v-a deranjat aceea că instituţiile sistemului judiciar au reuşit să facă dreptate în cazul meu! Asta nu puteţi să digeraţi, asta nu vreţi să acceptaţi! Instituţiile în care zilnic aruncaţi cu mizerii, pe care zilnic le denigraţi în cel mai odios mod, au stabilit adevărul! Iar adevărul nu profită scopului vostru! Nu Berbeceanu este ţinta!
Aşadar, şi în cadrul emisiunii de ieri v-aţi înşelat telespectatorii, i-aţi minţit încă o dată, pentru a câta oară!? Aţi prezentat în cascadă acuzaţiile mincinoase formulate împotriva mea în urmă cu cinci ani, dându-le valoare de adevăr. În interesul manipulării v-aţi folosit de persoane condamnate, unele definitiv, de acte dovedite a avea conţinit neadevărat. Întocmai ca foştii mei anchetatori! Ăia condamnaţi în primă instanţă!
Voi cunoşteaţi aceea că în urma unor activităţi extrem de laborioase, de urmărire penală făcută la DIICOT şi DNA, în urma cercetării judecătoreşti făcute de magistraţii Înaltei Curţi, toate acele acuzaţii au fost demontate, actele prezentate de voi au fost desfiinţate!
Voi ştiaţi că faţă de unele dintre acele acuzaţii, însuşi DIICOT-ul, adică tocmai cei care le formulaseră, au dat soluţii de clasare pe motiv că “faptele nu există”!
Vă era cunoscut şi faptul că faţă de alte acuzaţii judecătorii Înaltei Curţi au dat pe fond o sentinţă de clasare, cu aceeaşi motivare: “faptele nu există”!
Dar asta nu aţi spus!
Nu vă profita adevărul? Sau poate, doar atât vă respectaţi telespectatorii! Am început să mă rog iar pentru voi, şi sper ca Dumnezeu să vă dea atâta sănătate cât adevăr aţi spus aseară despre “cazul Berbeceanu”! Aşa să vă ajute Dumnezeu!”, scrie Traian Berbeceanu.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Reacția lui Traian Berbeceanu, față de Antena 3

  1. Nicolae

    Fiecare individ avanseaza pana la atingerea propriei incompetente ! 🙂 Acum a devenit vedeta ! 🙂

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − trei =

ACTUALITATE
Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice