„Pumnul de fier” al lui Alin Simota, trimis în faţa Curţii de Apel

literaCristian Litera, condamnat la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune, a contestat decizia magistraţilor, iar dosarul său a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Alba Iulia.

Problemele cu legea ale fostei gărzi de corp a omului de afaceri Alin Simota nu s-au încheiat. Cristian Litera îşi joacă ultima carte în dosarul în care a fost condamnat pentru implicarea în afaceri ilegale, în urma cărora ar fi obţinut sute de mii de lei. Litera a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare la Tribunalul Hunedoara, însă a contestat decizia magistraţilor. Procesul său a fost reluat la Curtea de Apel Alba Iulia. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Ionuţ Crişan, la şase ani de închisoare, şi Ionuţ Bălan, la cinci ani de închisoare. Cei doi au fost anchetaţi pentru că ar fi administrat mai multe firme fantomă, prin care derulau achiziţii de materiale de construcţie şi utilaje, plătind cu cecuri fără acoperire. Banii ajungau, ulterior, la Cristian Litera, iar anchetatorii susţin că din sumele strânse de „pionii” săi, acesta şi-ar fi ridicat o vilă imensă în Deva.

Cristian Litera şi fostul patron al echipei Jiul Petroşani, Alin Simota, se află în arest preventiv de aproximativ trei luni. Cei doi au fost trimişi în judedecată de procurorii DIICOT, într-un alt dosar judecat la Curtea de Apel Alba Iulia. Cei doi sunt acuzaţi că au condus o grupare de recuperatori, care a exercitat violenţe şi acte de şantaj asupra a cel puţin 16 victime, majoritatea oameni de afaceri din judeţ, de la care au obţinut ilegal sumele de 400.000 de lei şi 100.000 de euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 15 =

ACTUALITATE
Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat         Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni