„Pumnul de fier” al lui Alin Simota, trimis în faţa Curţii de Apel

literaCristian Litera, condamnat la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune, a contestat decizia magistraţilor, iar dosarul său a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Alba Iulia.

Problemele cu legea ale fostei gărzi de corp a omului de afaceri Alin Simota nu s-au încheiat. Cristian Litera îşi joacă ultima carte în dosarul în care a fost condamnat pentru implicarea în afaceri ilegale, în urma cărora ar fi obţinut sute de mii de lei. Litera a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare la Tribunalul Hunedoara, însă a contestat decizia magistraţilor. Procesul său a fost reluat la Curtea de Apel Alba Iulia. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Ionuţ Crişan, la şase ani de închisoare, şi Ionuţ Bălan, la cinci ani de închisoare. Cei doi au fost anchetaţi pentru că ar fi administrat mai multe firme fantomă, prin care derulau achiziţii de materiale de construcţie şi utilaje, plătind cu cecuri fără acoperire. Banii ajungau, ulterior, la Cristian Litera, iar anchetatorii susţin că din sumele strânse de „pionii” săi, acesta şi-ar fi ridicat o vilă imensă în Deva.

Cristian Litera şi fostul patron al echipei Jiul Petroşani, Alin Simota, se află în arest preventiv de aproximativ trei luni. Cei doi au fost trimişi în judedecată de procurorii DIICOT, într-un alt dosar judecat la Curtea de Apel Alba Iulia. Cei doi sunt acuzaţi că au condus o grupare de recuperatori, care a exercitat violenţe şi acte de şantaj asupra a cel puţin 16 victime, majoritatea oameni de afaceri din judeţ, de la care au obţinut ilegal sumele de 400.000 de lei şi 100.000 de euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − treisprezece =

ACTUALITATE
O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României         Colindători la primărie         Coroane de flori în memoria Majestății Sale Regele Mihai I         Cântecul măturătoarei de fluturi         Nicolae Furdui Iancu va colinda la Deva         Demers ciudat. Brandul Arsenie Boca a fost luat de un maghiar         Directoarea șpăgară din Petroșani a fost condamnată         Braconierul oprit cu focuri de armă de poliţistul Roman Murar         Risc de avalanșă în munți         Vânătoare ilegală         Povestea aeroportului InternaŢional sibiu continuă alături de voi         Lista drumurilor județene din Hunedoara modernizate în 2017         „Crăciunul Vienez” deschide sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”         Polițiștii din Lupeni și-au reclamat șeful, întors la lucru după nouă luni de concediu medical         Bilațul investițiilor în spitalele din județul Hunedoara         A încărcat mai mult lemn decât trebuia         Transport ilegal de lemne         Bătaie cu urmări grave         Lucrări recepționate pe strada Pietroasa din Deva         Concerte reprogramate, ca urmare a decretării doliului național