Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

ddddPeste 600 de angajaţi de pe platforma Chimica Orăştie au întrerupt marţi dimineaţă lucrul în semn de protest faţă de decizia patronatului de a le reduce considerabil primele, contrar angajamentelor asumate prin contractul colectiv de muncă.

TEXT: Nicoleta Pârva

Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, aceştia au fost anunţaţi că, în loc de 400 de lei, cât prevede contractul colectiv de munca, vor primi 100 de lei drept primă de sărbători. Salariaţii care au venit în această dimineaţă în schimbul unu, au întrerupt lucrul, în semn de protest. „Ieri am primit adresele prin care, reprezentanţii societăţii ne anunţau că, în urma analizei situaţiei financiare, la acest moment, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, societatea va oferi prime angajaţilor sub formă de tichete cadou, în cuantum de 100 de lei net, în loc de 400 de lei cât prevede contractul colectiv de muncă”, a declarat Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului Plastor.

Mai mult decât atât, salariile nu le-au mai fost mărite de ani de zile, iar condiţiile de muncă sunt absolut inumane. „Fac naveta, iar restul de plată pe luna aceasta a fost de 217 lei, naveta mea costă 220 de lei, cum o să fac rost de bani”, a spus un angajat. „Avem şi noi copii, şi ei aşteaptă să vină Moş Crăciun. Ce cadou să le luăm, dacă salariile sunt mici, şi acum nici prime nu am mai primit”, a declarat un alt salariat.

Angajaţii sunt decişi să meargă până la capăt pentru a-şi primi drepturile, şi spun că vor începe lucrul, doar în momentul în care patronatul le va acorda prima întreagă, respectiv de 400 de lei. Reprezentanţii societăţii au refuzat să stea de vorbă cu presa.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

  1. Alx

    Cum isi bat astia joc de oameni.Chimica Orastie daca ar avea directori buni ar putea sa fie primii din tara.lipsesc contractele adevarate.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 2 =

ACTUALITATE
Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii         Ștafeta Veteranilor va trece prin Deva         Situația contractelor de deszăpezire pentru drumurile naționale din vestul țării         Cum a evoluat în 25 de ani populaţia marilor oraşe din judeţul Hunedoara         Decembrie ’89 pe mai multe voci         Rectorul Radu Sorin este cel mai bine plătit profesor din Hunedoara         Tomograf nou achiziționat de Spitalul din Hunedoara         Bine că ești tu deștept! Alegeri în Deva. Conspirație, transpirație și clăbuci         Liviu Gabriel Dumitru va fi noul șef al Școlii de Agenți din Cluj – Napoca         Copil accidentat grav după ce s-a electrocutat pe un pod din Hunedoara         Intensificarea traficului de pasageri pe Aeroportul din centrul ţării         Ministrul Carmen Dan a convocat comisia tehnică centrală pentru alegerile parțiale din luna noiembrie         Un bărbat de 71 de ani s-a urcat băut la volan și a produs un accident         Hoți care au devastat calea ferată prinși de Poliție         O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății