Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

ddddPeste 600 de angajaţi de pe platforma Chimica Orăştie au întrerupt marţi dimineaţă lucrul în semn de protest faţă de decizia patronatului de a le reduce considerabil primele, contrar angajamentelor asumate prin contractul colectiv de muncă.

TEXT: Nicoleta Pârva

Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, aceştia au fost anunţaţi că, în loc de 400 de lei, cât prevede contractul colectiv de munca, vor primi 100 de lei drept primă de sărbători. Salariaţii care au venit în această dimineaţă în schimbul unu, au întrerupt lucrul, în semn de protest. „Ieri am primit adresele prin care, reprezentanţii societăţii ne anunţau că, în urma analizei situaţiei financiare, la acest moment, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, societatea va oferi prime angajaţilor sub formă de tichete cadou, în cuantum de 100 de lei net, în loc de 400 de lei cât prevede contractul colectiv de muncă”, a declarat Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului Plastor.

Mai mult decât atât, salariile nu le-au mai fost mărite de ani de zile, iar condiţiile de muncă sunt absolut inumane. „Fac naveta, iar restul de plată pe luna aceasta a fost de 217 lei, naveta mea costă 220 de lei, cum o să fac rost de bani”, a spus un angajat. „Avem şi noi copii, şi ei aşteaptă să vină Moş Crăciun. Ce cadou să le luăm, dacă salariile sunt mici, şi acum nici prime nu am mai primit”, a declarat un alt salariat.

Angajaţii sunt decişi să meargă până la capăt pentru a-şi primi drepturile, şi spun că vor începe lucrul, doar în momentul în care patronatul le va acorda prima întreagă, respectiv de 400 de lei. Reprezentanţii societăţii au refuzat să stea de vorbă cu presa.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

  1. Alx

    Cum isi bat astia joc de oameni.Chimica Orastie daca ar avea directori buni ar putea sa fie primii din tara.lipsesc contractele adevarate.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 4 =

ACTUALITATE
Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara