Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

ddddPeste 600 de angajaţi de pe platforma Chimica Orăştie au întrerupt marţi dimineaţă lucrul în semn de protest faţă de decizia patronatului de a le reduce considerabil primele, contrar angajamentelor asumate prin contractul colectiv de muncă.

TEXT: Nicoleta Pârva

Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, aceştia au fost anunţaţi că, în loc de 400 de lei, cât prevede contractul colectiv de munca, vor primi 100 de lei drept primă de sărbători. Salariaţii care au venit în această dimineaţă în schimbul unu, au întrerupt lucrul, în semn de protest. „Ieri am primit adresele prin care, reprezentanţii societăţii ne anunţau că, în urma analizei situaţiei financiare, la acest moment, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, societatea va oferi prime angajaţilor sub formă de tichete cadou, în cuantum de 100 de lei net, în loc de 400 de lei cât prevede contractul colectiv de muncă”, a declarat Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului Plastor.

Mai mult decât atât, salariile nu le-au mai fost mărite de ani de zile, iar condiţiile de muncă sunt absolut inumane. „Fac naveta, iar restul de plată pe luna aceasta a fost de 217 lei, naveta mea costă 220 de lei, cum o să fac rost de bani”, a spus un angajat. „Avem şi noi copii, şi ei aşteaptă să vină Moş Crăciun. Ce cadou să le luăm, dacă salariile sunt mici, şi acum nici prime nu am mai primit”, a declarat un alt salariat.

Angajaţii sunt decişi să meargă până la capăt pentru a-şi primi drepturile, şi spun că vor începe lucrul, doar în momentul în care patronatul le va acorda prima întreagă, respectiv de 400 de lei. Reprezentanţii societăţii au refuzat să stea de vorbă cu presa.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

  1. Alx

    Cum isi bat astia joc de oameni.Chimica Orastie daca ar avea directori buni ar putea sa fie primii din tara.lipsesc contractele adevarate.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure         Cavalerii Davelor în Cetatea Devei         Dezvelirea plăcii comemorative colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP la Cazarma Jandarmeriei Române din Lupeni         Analfabetism economic sau jaf ca la drumul mare?         Tarife noi de vizitare la muzeele și siturile istorice din Hunedoara         Drumul spre Retezat s-a prăbușit în mai multe locuri