Promisiuni neonorate de Consiliul Județean: șoselele de coșmar spre marile atracții turistice ale Hunedoarei

Consiliul Județean Hunedoara prezenta în vara anului trecut o listă cu zece drumuri județene care vor fi reabilitate din considerente turistice. Șoselele însumau 170 de kilometri și erau circulate zilnic de pete 7.000 de mașini, multe ale vizitatorilor din alte județe care se deplasau spre destinații ca Parcul Național Retezat, Lacul Cinciș, Rîușor – Retezat, Biserica medievală Densuș, Mănăstirea Prislop și alte locuri atractive din Țara Hațegului și de pe Valea Streiului.

Promisiunea a fost uitată de autorități, iar în prezent câteva dintre aceste șosele au devenit subiectul a numeroase reclamații din partea oamenilor nemulțumiți de starea de degradare în care au ajuns.

Unul dintre cele mai rele drumuri județene din Hunedoara îi aduce pe șoferi la Biserica medievală Densuș, străbătând mai multe sate din Țara Hațegului. Șoseaua dintre Hațeg și Densuș (DJ 687C) este plină de gropi și crăpături, atât de mari încât nu pot fi evitate de șoferi. În unele sate, ca General Berthelot, craterele au fost astupate cu zgură, însă reparațiile de urgență și-au făcut efectul doar pentru câteva zile.

Șoseaua dintre Hunedoara și Silvașul de Jos (DJ687A), care se interesectează în Silvaș cu cei șapte kilometri ai drumului modernzat spre Mănăstirea Prislop, a ajuns, de asemenea, printre cele mai rele drumuri din județ, deși este considerată drum turistic. Pe lângă numeroasele denivelări și gropi, miile de pelerini care o folosesc pentru a se deplasa la mănăstirea duhovnicului Arsenie Boca, sunt întâmpinați în numeroase locuri de mormanele de gunoaie depozitate clandestin în pădurile și pe dealurile de pe acest traseu.

Şoseaua Hunedoara – Lacul Cinciş – Topliţa (DJ 687 D), de circa 20 de kilometri, a rămas şi în acest an, la început de sezon turistic, unul dintre cele mai degradate drumuri judeţene din Hunedoara. Pe un sector al acesteia au loc lucrări de introducere a reţelei de apă şi canalizare şi au fost necesare săpături în carosabil. Întreaga şosea este însă plină de gropi , iar pe unele porţiuni, din cauza vechimii carosabilului şi a traficului greu, drumul fiind folosit de transportatorii de lemne au apărut denivelări considerabile. Abia din anul 2020 şoseaua spre Lacul Cinciş ar putea intra în reparaţii capitale. Până atunci, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara promit plombări şi reparaţii de urgenţă.

Lista celor zece drumuri județene care vor fi reabilitate, în cadrul unei investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea patrimoniului economic si cultural al Hunedoarei cuprindea: DJ687E Hunedoara – Teliucul Inferior, DJ687D Teliuc – Topliţa, ambele cu destinaţia Lacul Cinciş, DJ687A Hăşdat – Haţeg, drum care străbate Dealurile Silvaşului cu destinaţia turistică Mănăstirea Prislop, DJ687L – DJ687C – DJ687G, DJ687G Toteşti – Densuş –Ştei, din Ţara Haţegului, DJ685 Cârneşti – Baraj Trei Ape, DJ686D – DJ685 – DJ686, DJ686 Sântămăria Orlea- Râuşor, din zona Retezat şi DJ668 Bretea Română – Călan, de pe Valea Streiului.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Promisiuni neonorate de Consiliul Județean: șoselele de coșmar spre marile atracții turistice ale Hunedoarei

  1. Dan

    Desi valea jiului a votat tot timpul de 28 ani cu PSD acum Consiliul Judetean Hunedoara , PSD nu incepe lucrarile de asfaltare la drumul judetean din Parang (Bobora declara ca sunt bani necesari iar acum instanta de judecata a dat liber sa inceapa lucrarile) . Ce mai asteapta ??? Ce mai vor ??? Drumul judetean Valea de Pesti de ce nu il modernizeaza ??? Fac doar liste si ….. chiar nu mai suportam .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului