Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor

Castelul Corvinilor a înregistrat în 2016 peste 300.000 de vizitatori și a adus venituri de peste 1,1 milioane de euro la bugetul local. Numărul turiștilor și veniturile vor crește simțitor, susține Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei, o dată cu înființarea unui parc tematic medieval, care va fi cuprins în zona de la poalele Castelului Corvinilor și în grădina acestuia.

Planul zonei de agrement a fost prezentat, marți, într-o conferință de presă, la care au participat primarul Hunedoarei și arhitecții care au realizat proiectul.

Potrivit arhitecților, în curtea exterioară de la poalele Castelului Corvinilor va fi construită o poartă de acces cu pavilion, două podețe peste pârâul Zlaști, alei, va fi refăcută moara care va găzdui un muzeu, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii și un amfiteatru, o scenă demontabilă, un ansamblu de scări și un pavilion care va intra pe sub bastionul turnului Nje Boisa. Aleea va continua în grădina Castelului Corvinilor, unde planul prevede înființarea unui poligon de tir cu arcul, o arenă de turnir, grajduri pentru cai, căsuțe de meșteșuguri și artizanat.

Primarul Hunedoarei susține că proiectul este unul esențial pentru turism, însă administrația locală va trebuie să găsească soluții pentru finanțarea lui.

„După prezentarea lui în Consiliul Local Hunedoara, vom căuta sursele de finanțare pentru acest proiect. Proiectul va fi înaintat și Agenției de Dezvoltare Regională Vest, pentru a vedea încă o dată punctul lor de vedere. A doua variantă este finanțarea proiectului de la bugetul local. Însă începând din acest an municipalitatea este obligată să returneze împrumuturile pe care le-a făcut, de aproximativ zece milioane de lei pe an, pentru ștrandul din Hunedoara. Dacă bugetul intern nu va putea permite o susținere acestui proiect într-un timp relativ scurt, gândim un parteneriat public privat sau o asociere cu Consiliul Județean Huendoara. Proiectul poate fi finalizat pe etape, în trei ani”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Primăria Hunedoara a mai depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest un proiect de restaurare a Castelului Corvinilor, cu titlul „Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor”. Administrația locală speră să obţină o finanţare de circa 22 de milioane de lei, pentru investiţia, aflată în prezent în evaluare, care va fi finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor