Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor

Castelul Corvinilor a înregistrat în 2016 peste 300.000 de vizitatori și a adus venituri de peste 1,1 milioane de euro la bugetul local. Numărul turiștilor și veniturile vor crește simțitor, susține Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei, o dată cu înființarea unui parc tematic medieval, care va fi cuprins în zona de la poalele Castelului Corvinilor și în grădina acestuia.

Planul zonei de agrement a fost prezentat, marți, într-o conferință de presă, la care au participat primarul Hunedoarei și arhitecții care au realizat proiectul.

Potrivit arhitecților, în curtea exterioară de la poalele Castelului Corvinilor va fi construită o poartă de acces cu pavilion, două podețe peste pârâul Zlaști, alei, va fi refăcută moara care va găzdui un muzeu, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii și un amfiteatru, o scenă demontabilă, un ansamblu de scări și un pavilion care va intra pe sub bastionul turnului Nje Boisa. Aleea va continua în grădina Castelului Corvinilor, unde planul prevede înființarea unui poligon de tir cu arcul, o arenă de turnir, grajduri pentru cai, căsuțe de meșteșuguri și artizanat.

Primarul Hunedoarei susține că proiectul este unul esențial pentru turism, însă administrația locală va trebuie să găsească soluții pentru finanțarea lui.

„După prezentarea lui în Consiliul Local Hunedoara, vom căuta sursele de finanțare pentru acest proiect. Proiectul va fi înaintat și Agenției de Dezvoltare Regională Vest, pentru a vedea încă o dată punctul lor de vedere. A doua variantă este finanțarea proiectului de la bugetul local. Însă începând din acest an municipalitatea este obligată să returneze împrumuturile pe care le-a făcut, de aproximativ zece milioane de lei pe an, pentru ștrandul din Hunedoara. Dacă bugetul intern nu va putea permite o susținere acestui proiect într-un timp relativ scurt, gândim un parteneriat public privat sau o asociere cu Consiliul Județean Huendoara. Proiectul poate fi finalizat pe etape, în trei ani”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Primăria Hunedoara a mai depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest un proiect de restaurare a Castelului Corvinilor, cu titlul „Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor”. Administrația locală speră să obţină o finanţare de circa 22 de milioane de lei, pentru investiţia, aflată în prezent în evaluare, care va fi finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + 4 =

ACTUALITATE
S-au răsturnat cu mașina în Strei         Mașină condusă de un minor         Băut și fără permis auto, la volan         Cristian Litera a fost condamnat pentru amenințare și violențe         Restricții pe Drumul Național 76 Deva – Brad. Au loc lucrări la Autostrada A1         Mesajul dur al lui Train Berbeceanu, la patru ani de la arestarea sa         Lecție de viață. Povestea Roxanei Irimia, tânăra pictoriță fără mâini         Despre fericire și nu numai…         Petrecere de Haloween la bibliotecă         Accident rutier grav pe șoseaua Petrila – Jieț         Vagonul unui marfar a fost distrus într-un incendiu, la Simeria Triaj         Achitări în dosarul DIICOT al oamenilor de afaceri din Geoagiu, după un deceniu de anchetă și procese         A murit scriitorul hunedorean Eugen Evu         good.bee Credit sprijină „Finanţarea echitabilă pentru toţi!”         Viceprimarul din Bănița a fost condamnat. Rechizitoriul accidentului în care a murit un motociclist         Brandul Sense lansează campania aniversară „10 ani de modă românească”         Uniunea Națională a Notarilor Publici din România – Ziua Porţilor Deschise         Premierul Mihai Tudose se va afla într-o vizită de lucru în Hunedoara         Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii