Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor

Castelul Corvinilor a înregistrat în 2016 peste 300.000 de vizitatori și a adus venituri de peste 1,1 milioane de euro la bugetul local. Numărul turiștilor și veniturile vor crește simțitor, susține Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei, o dată cu înființarea unui parc tematic medieval, care va fi cuprins în zona de la poalele Castelului Corvinilor și în grădina acestuia.

Planul zonei de agrement a fost prezentat, marți, într-o conferință de presă, la care au participat primarul Hunedoarei și arhitecții care au realizat proiectul.

Potrivit arhitecților, în curtea exterioară de la poalele Castelului Corvinilor va fi construită o poartă de acces cu pavilion, două podețe peste pârâul Zlaști, alei, va fi refăcută moara care va găzdui un muzeu, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii și un amfiteatru, o scenă demontabilă, un ansamblu de scări și un pavilion care va intra pe sub bastionul turnului Nje Boisa. Aleea va continua în grădina Castelului Corvinilor, unde planul prevede înființarea unui poligon de tir cu arcul, o arenă de turnir, grajduri pentru cai, căsuțe de meșteșuguri și artizanat.

Primarul Hunedoarei susține că proiectul este unul esențial pentru turism, însă administrația locală va trebuie să găsească soluții pentru finanțarea lui.

„După prezentarea lui în Consiliul Local Hunedoara, vom căuta sursele de finanțare pentru acest proiect. Proiectul va fi înaintat și Agenției de Dezvoltare Regională Vest, pentru a vedea încă o dată punctul lor de vedere. A doua variantă este finanțarea proiectului de la bugetul local. Însă începând din acest an municipalitatea este obligată să returneze împrumuturile pe care le-a făcut, de aproximativ zece milioane de lei pe an, pentru ștrandul din Hunedoara. Dacă bugetul intern nu va putea permite o susținere acestui proiect într-un timp relativ scurt, gândim un parteneriat public privat sau o asociere cu Consiliul Județean Huendoara. Proiectul poate fi finalizat pe etape, în trei ani”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Primăria Hunedoara a mai depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest un proiect de restaurare a Castelului Corvinilor, cu titlul „Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor”. Administrația locală speră să obţină o finanţare de circa 22 de milioane de lei, pentru investiţia, aflată în prezent în evaluare, care va fi finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 10 =

ACTUALITATE
Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara