Primăria anunță investiții de 30 de milioane de euro în transport ecologic

Administrația locală din Hunedoara va depune în următoarele zile, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, trei proiecte de investiții care prevăd modernizarea zonelor centrale din municipiu și dezvoltarea unui transport ecologic. Proiectele au o valoare totală de circa 30 de milioane de euro, fiecare fiind de circa 10 milioane de euro.

Proiectele prevăd achiziția a 20 de autobuze hibrid, înființarea a 11 stații de închiriere biciclete, achiziționarea a 358 de biciclete achiziționate pentru un sistem bike-sharing, modernizarea a 32 de stații de îmbarcare pentru călători, construirea a șase stații de microbuz, amenajarea unei zone pietonale de peste 3.700 de metri pătrați, amenajarea a peste 5.000 de metri pătrați de spații verzi, construirea a cel puțin trei kilometri de piste de biciclete, achiziția a peste 200 de arbori și arbuști ornamentali, modernizarea a 12 intersecții semaforizate, înființarea a două intersecții semaforizate, dotarea arterelor orașului cu 25 de camere noi de monitorizare video și amenajarea unui sens giratoriu în zona Spitalului municipal, pentru ruta 2 de autobuze.

Noile piste de biciclete vor fi înființate începând de pe strada Bucegi și vor face conexiunea între  Bulevardul Traian, cu pista de biciclete existentă, și vor continua pe Bulevardul Dacia.  Un alt proiect vizează modernizarea infrastructurii din Centrul istoric, reamaneajarea zonei și transformarea străzilor Libertății și Constantin Bursan în zone pietonale. Și aici vor fi înființate piste de biciclete, care vor ajunge până la Castelul Corvinilor. Al treilea proiect vizează modernizarea străzilor Buituri, Eroilor, Mureșului, Ciprian Porumbescu, a zonei Poliție – Școala nr. 3 amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre Str. Pictor Luchian și Victoriei. „Pistele de biciclete sunt un concept european, unul care trebuie să definească și orașul nostru și reprezintă și o solicitare a cetățenilor. Cred că într-o zi vom avea o pistă de biciclete între Hunedoara și Deva, dar în prezent trebuie să ne mărginim la pista de biciclete care începe la intrarea în municipiul Hunedoara și va duce până la Castelul Corvinilor”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Viața în „colonia” celui mai sărac oraş al Hunedoarei         Frații Gărdean au scăpat de pedepse pentru dare de mită. Faptele s-au prescris!         Sentință definitivă. Complexul Energetic Hunedoara nu intră în insolvență!         Accident la Mina Lupeni/ Un angajat a căzut în gol de la 6 metri         Prima mare investiție din Deva în ultimii zece ani a demarat         Au mers ore în zăpadă pentru cățelușa care păzește Sarmizegetusa Regia         Doliu la muzeu. A murit un tânăr arheolog         Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani