Primăria anunță investiții de 30 de milioane de euro în transport ecologic

Administrația locală din Hunedoara va depune în următoarele zile, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, trei proiecte de investiții care prevăd modernizarea zonelor centrale din municipiu și dezvoltarea unui transport ecologic. Proiectele au o valoare totală de circa 30 de milioane de euro, fiecare fiind de circa 10 milioane de euro.

Proiectele prevăd achiziția a 20 de autobuze hibrid, înființarea a 11 stații de închiriere biciclete, achiziționarea a 358 de biciclete achiziționate pentru un sistem bike-sharing, modernizarea a 32 de stații de îmbarcare pentru călători, construirea a șase stații de microbuz, amenajarea unei zone pietonale de peste 3.700 de metri pătrați, amenajarea a peste 5.000 de metri pătrați de spații verzi, construirea a cel puțin trei kilometri de piste de biciclete, achiziția a peste 200 de arbori și arbuști ornamentali, modernizarea a 12 intersecții semaforizate, înființarea a două intersecții semaforizate, dotarea arterelor orașului cu 25 de camere noi de monitorizare video și amenajarea unui sens giratoriu în zona Spitalului municipal, pentru ruta 2 de autobuze.

Noile piste de biciclete vor fi înființate începând de pe strada Bucegi și vor face conexiunea între  Bulevardul Traian, cu pista de biciclete existentă, și vor continua pe Bulevardul Dacia.  Un alt proiect vizează modernizarea infrastructurii din Centrul istoric, reamaneajarea zonei și transformarea străzilor Libertății și Constantin Bursan în zone pietonale. Și aici vor fi înființate piste de biciclete, care vor ajunge până la Castelul Corvinilor. Al treilea proiect vizează modernizarea străzilor Buituri, Eroilor, Mureșului, Ciprian Porumbescu, a zonei Poliție – Școala nr. 3 amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre Str. Pictor Luchian și Victoriei. „Pistele de biciclete sunt un concept european, unul care trebuie să definească și orașul nostru și reprezintă și o solicitare a cetățenilor. Cred că într-o zi vom avea o pistă de biciclete între Hunedoara și Deva, dar în prezent trebuie să ne mărginim la pista de biciclete care începe la intrarea în municipiul Hunedoara și va duce până la Castelul Corvinilor”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului