Premii pentru vârstnici, la Petroşani

De ziua vârstnicilor, municipalitatea din Petroşani a decis să ofere o clipă de bucurie celor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar a oferit şi un premiu special unei femei care a împlinit 101 ani!

2013-10-01 11.57.30Ileana Iosif a trăit 101 ani pe acest pământ. I-a uimit pe toţi cu spiritul său tânăr, dar şi prin faptul că, la această venerabilă vârstă, nu se lasă doborâtă de ani sau de boli. A trecut prin perioada cumplită a războaielor, a foametei, însă greutăţile vieţii nu au îngenuncheat-o. Iar „pentru contribuţia adusă comunităţii de-a lungul unui secol de viaţă, prin activitatea sa dedicată în primul rând familiei şi respectării valorilor morale”, Primăria Petroşani i-a înmânat o plachetă omagială şi un premiu în bani. De asemenea, premii au primit şi 21 de familii din Petroşani, iar preotul Octavian Pătraşcu a primit cu această ocazie titlul de „Cetăţean de Onoare” al  Municipiului Petroşani. „De fiecare dată când am avut ocazia, am spus şi vreau să cred că am şi reuşit să fac împreună cu echipa mea din Primărie şi Consiliul Local, în aşa fel încât să simţiţi faptul că noi vă respectăm, vă iubim şi vă apreciem, chiar dacă nu putem să vă arătăm, aşa cum ar trebui, acest lucru în fiecare zi. (…) Cred că noi românii, chiar dacă nu avem o situaţie financiară extraordinară, avem o mare bogăţie care nu poate fi evaluată în bani: avem acea dragoste faţă de părinţi şi a părinţilor faţă de copii. În ţări ca Austria, Olanda sau Germania se spune că toată lumea are tot ce-i trebuie, persoanele vârstnice stau foarte bine în cămine de bătrâni de 4 stele… E adevărat, ei au condiţii foarte bune, dar sunt goi pe dinăuntru, nu au această căldură sufletească”, le-a spus primarul Tiberiu Iacob – Ridzi persoanelor vârstnice care au umplut Sala de Marmură a  Primăriei Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru − doi =

ACTUALITATE
Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea