Premii pentru vârstnici, la Petroşani

De ziua vârstnicilor, municipalitatea din Petroşani a decis să ofere o clipă de bucurie celor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar a oferit şi un premiu special unei femei care a împlinit 101 ani!

2013-10-01 11.57.30Ileana Iosif a trăit 101 ani pe acest pământ. I-a uimit pe toţi cu spiritul său tânăr, dar şi prin faptul că, la această venerabilă vârstă, nu se lasă doborâtă de ani sau de boli. A trecut prin perioada cumplită a războaielor, a foametei, însă greutăţile vieţii nu au îngenuncheat-o. Iar „pentru contribuţia adusă comunităţii de-a lungul unui secol de viaţă, prin activitatea sa dedicată în primul rând familiei şi respectării valorilor morale”, Primăria Petroşani i-a înmânat o plachetă omagială şi un premiu în bani. De asemenea, premii au primit şi 21 de familii din Petroşani, iar preotul Octavian Pătraşcu a primit cu această ocazie titlul de „Cetăţean de Onoare” al  Municipiului Petroşani. „De fiecare dată când am avut ocazia, am spus şi vreau să cred că am şi reuşit să fac împreună cu echipa mea din Primărie şi Consiliul Local, în aşa fel încât să simţiţi faptul că noi vă respectăm, vă iubim şi vă apreciem, chiar dacă nu putem să vă arătăm, aşa cum ar trebui, acest lucru în fiecare zi. (…) Cred că noi românii, chiar dacă nu avem o situaţie financiară extraordinară, avem o mare bogăţie care nu poate fi evaluată în bani: avem acea dragoste faţă de părinţi şi a părinţilor faţă de copii. În ţări ca Austria, Olanda sau Germania se spune că toată lumea are tot ce-i trebuie, persoanele vârstnice stau foarte bine în cămine de bătrâni de 4 stele… E adevărat, ei au condiţii foarte bune, dar sunt goi pe dinăuntru, nu au această căldură sufletească”, le-a spus primarul Tiberiu Iacob – Ridzi persoanelor vârstnice care au umplut Sala de Marmură a  Primăriei Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață