Premii pentru vârstnici, la Petroşani

De ziua vârstnicilor, municipalitatea din Petroşani a decis să ofere o clipă de bucurie celor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar a oferit şi un premiu special unei femei care a împlinit 101 ani!

2013-10-01 11.57.30Ileana Iosif a trăit 101 ani pe acest pământ. I-a uimit pe toţi cu spiritul său tânăr, dar şi prin faptul că, la această venerabilă vârstă, nu se lasă doborâtă de ani sau de boli. A trecut prin perioada cumplită a războaielor, a foametei, însă greutăţile vieţii nu au îngenuncheat-o. Iar „pentru contribuţia adusă comunităţii de-a lungul unui secol de viaţă, prin activitatea sa dedicată în primul rând familiei şi respectării valorilor morale”, Primăria Petroşani i-a înmânat o plachetă omagială şi un premiu în bani. De asemenea, premii au primit şi 21 de familii din Petroşani, iar preotul Octavian Pătraşcu a primit cu această ocazie titlul de „Cetăţean de Onoare” al  Municipiului Petroşani. „De fiecare dată când am avut ocazia, am spus şi vreau să cred că am şi reuşit să fac împreună cu echipa mea din Primărie şi Consiliul Local, în aşa fel încât să simţiţi faptul că noi vă respectăm, vă iubim şi vă apreciem, chiar dacă nu putem să vă arătăm, aşa cum ar trebui, acest lucru în fiecare zi. (…) Cred că noi românii, chiar dacă nu avem o situaţie financiară extraordinară, avem o mare bogăţie care nu poate fi evaluată în bani: avem acea dragoste faţă de părinţi şi a părinţilor faţă de copii. În ţări ca Austria, Olanda sau Germania se spune că toată lumea are tot ce-i trebuie, persoanele vârstnice stau foarte bine în cămine de bătrâni de 4 stele… E adevărat, ei au condiţii foarte bune, dar sunt goi pe dinăuntru, nu au această căldură sufletească”, le-a spus primarul Tiberiu Iacob – Ridzi persoanelor vârstnice care au umplut Sala de Marmură a  Primăriei Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică