Premii pentru vârstnici, la Petroşani

De ziua vârstnicilor, municipalitatea din Petroşani a decis să ofere o clipă de bucurie celor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar a oferit şi un premiu special unei femei care a împlinit 101 ani!

2013-10-01 11.57.30Ileana Iosif a trăit 101 ani pe acest pământ. I-a uimit pe toţi cu spiritul său tânăr, dar şi prin faptul că, la această venerabilă vârstă, nu se lasă doborâtă de ani sau de boli. A trecut prin perioada cumplită a războaielor, a foametei, însă greutăţile vieţii nu au îngenuncheat-o. Iar „pentru contribuţia adusă comunităţii de-a lungul unui secol de viaţă, prin activitatea sa dedicată în primul rând familiei şi respectării valorilor morale”, Primăria Petroşani i-a înmânat o plachetă omagială şi un premiu în bani. De asemenea, premii au primit şi 21 de familii din Petroşani, iar preotul Octavian Pătraşcu a primit cu această ocazie titlul de „Cetăţean de Onoare” al  Municipiului Petroşani. „De fiecare dată când am avut ocazia, am spus şi vreau să cred că am şi reuşit să fac împreună cu echipa mea din Primărie şi Consiliul Local, în aşa fel încât să simţiţi faptul că noi vă respectăm, vă iubim şi vă apreciem, chiar dacă nu putem să vă arătăm, aşa cum ar trebui, acest lucru în fiecare zi. (…) Cred că noi românii, chiar dacă nu avem o situaţie financiară extraordinară, avem o mare bogăţie care nu poate fi evaluată în bani: avem acea dragoste faţă de părinţi şi a părinţilor faţă de copii. În ţări ca Austria, Olanda sau Germania se spune că toată lumea are tot ce-i trebuie, persoanele vârstnice stau foarte bine în cămine de bătrâni de 4 stele… E adevărat, ei au condiţii foarte bune, dar sunt goi pe dinăuntru, nu au această căldură sufletească”, le-a spus primarul Tiberiu Iacob – Ridzi persoanelor vârstnice care au umplut Sala de Marmură a  Primăriei Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara