Povestea celui mai modern stadion sătesc, construit la Sântamaria Orlea

Unul dintre cele mai moderne stadioane din judeţul Hunedoara a fost construit în urmă doi ani în Sântamaria Orlea, un sat din vecinătatea Haţegului, după ce primăria a accesat fonduri prin Compania Naţională de Investiţii. Arena din Ţara Haţegului a devenit în scurt timp unul dintre atracţiile micii localităţi, alături de biserica cnezilor Cândea, veche din secolul al XIII-lea, şi de castelul Kendeffy, ridicat în anii 1780.

Atât conacul cât şi biserica medievală au rămas pustii în ultimii ani şi se află într-o stare avansată de degradare, nu şi noul stadion al satului, a cărei construcţie a costat un milion de euro. Aici joacă echipa locală de Liga a V-a, AS Sântamaria Orlea, iar deseori au loc competiţii de fotbal pentru juniori. De asemenea, spune Dumitru Oprean, primarul comunei Sântamaria Orlea, arena a fost aleasă pentru antrenamente şi meciuri amicale ale echipelor din ligile superioare.

Stadionul are o tribună cu aproape 900 de locuri, un teren de forbal, unul multifuncţional sintetic şi unul de volei, dotate cu nocturnă. De asemenea, are vestiare spaţii moderne şi impresionează şi locul unde a fost aleasă construcţia sa. Terenurile se află la poalele Castelului Kendeffy, care poate fi admirat de spectatorii din tribuna nouă. În parcarea stadionului, au rămas şi „amintirile” vechiului teren: trei căsuţe din lemn folosite în trecut drept vestiare pentru gazde şi oaspeţi şi cabină de arbitri. Pânâ în anii 2000, în jurul castelului de la Sântamaria Orlea a funcţionat o tabără şcolară, unde copiii erau cazaţi în căsuţe şi puteau împărţi un teren de fotbal pe care adesea păşteau animalele sătenilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste