Povestea celui mai modern stadion sătesc, construit la Sântamaria Orlea

Unul dintre cele mai moderne stadioane din judeţul Hunedoara a fost construit în urmă doi ani în Sântamaria Orlea, un sat din vecinătatea Haţegului, după ce primăria a accesat fonduri prin Compania Naţională de Investiţii. Arena din Ţara Haţegului a devenit în scurt timp unul dintre atracţiile micii localităţi, alături de biserica cnezilor Cândea, veche din secolul al XIII-lea, şi de castelul Kendeffy, ridicat în anii 1780.

Atât conacul cât şi biserica medievală au rămas pustii în ultimii ani şi se află într-o stare avansată de degradare, nu şi noul stadion al satului, a cărei construcţie a costat un milion de euro. Aici joacă echipa locală de Liga a V-a, AS Sântamaria Orlea, iar deseori au loc competiţii de fotbal pentru juniori. De asemenea, spune Dumitru Oprean, primarul comunei Sântamaria Orlea, arena a fost aleasă pentru antrenamente şi meciuri amicale ale echipelor din ligile superioare.

Stadionul are o tribună cu aproape 900 de locuri, un teren de forbal, unul multifuncţional sintetic şi unul de volei, dotate cu nocturnă. De asemenea, are vestiare spaţii moderne şi impresionează şi locul unde a fost aleasă construcţia sa. Terenurile se află la poalele Castelului Kendeffy, care poate fi admirat de spectatorii din tribuna nouă. În parcarea stadionului, au rămas şi „amintirile” vechiului teren: trei căsuţe din lemn folosite în trecut drept vestiare pentru gazde şi oaspeţi şi cabină de arbitri. Pânâ în anii 2000, în jurul castelului de la Sântamaria Orlea a funcţionat o tabără şcolară, unde copiii erau cazaţi în căsuţe şi puteau împărţi un teren de fotbal pe care adesea păşteau animalele sătenilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”