Povestea celui mai modern stadion sătesc, construit la Sântamaria Orlea

Unul dintre cele mai moderne stadioane din judeţul Hunedoara a fost construit în urmă doi ani în Sântamaria Orlea, un sat din vecinătatea Haţegului, după ce primăria a accesat fonduri prin Compania Naţională de Investiţii. Arena din Ţara Haţegului a devenit în scurt timp unul dintre atracţiile micii localităţi, alături de biserica cnezilor Cândea, veche din secolul al XIII-lea, şi de castelul Kendeffy, ridicat în anii 1780.

Atât conacul cât şi biserica medievală au rămas pustii în ultimii ani şi se află într-o stare avansată de degradare, nu şi noul stadion al satului, a cărei construcţie a costat un milion de euro. Aici joacă echipa locală de Liga a V-a, AS Sântamaria Orlea, iar deseori au loc competiţii de fotbal pentru juniori. De asemenea, spune Dumitru Oprean, primarul comunei Sântamaria Orlea, arena a fost aleasă pentru antrenamente şi meciuri amicale ale echipelor din ligile superioare.

Stadionul are o tribună cu aproape 900 de locuri, un teren de forbal, unul multifuncţional sintetic şi unul de volei, dotate cu nocturnă. De asemenea, are vestiare spaţii moderne şi impresionează şi locul unde a fost aleasă construcţia sa. Terenurile se află la poalele Castelului Kendeffy, care poate fi admirat de spectatorii din tribuna nouă. În parcarea stadionului, au rămas şi „amintirile” vechiului teren: trei căsuţe din lemn folosite în trecut drept vestiare pentru gazde şi oaspeţi şi cabină de arbitri. Pânâ în anii 2000, în jurul castelului de la Sântamaria Orlea a funcţionat o tabără şcolară, unde copiii erau cazaţi în căsuţe şi puteau împărţi un teren de fotbal pe care adesea păşteau animalele sătenilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri