11.3 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Povestea celor mai frumoase fotografii de iarnă din Ținutul Pădurenilor

Câteva dintre cele mai apreciate fotografii care înfăţişau locurile din Ţinutul Pădurenilor au fost realizate de Denis Galloway la începutul anilor 1930. Născut în Cardiff, Denis Galloway (1878 – 1957) a fost un aventurier britanic, pasionat de fotografie şi folclor, care a petrecut aproape patru decenii în România. A locuit în Cluj Napoca până în 1950 şi a lucrat câţiva ani la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, pentru care a realizat numeroase clişee, pe sticlă, în satele României.

La sfârşitul anilor 1920, Galloway a ajuns şi în Ţinutul Pădurenilor, de unde s-a întors cu o serie de instantanee impresionante prin calitatea lor. Imaginile aflate în posesia Muzeului Etnografic al Transilvaniei dezvăluiau cum petreceau iarna oamenii din Lunca Cernii, un loc aproape izolat de la poalele Munţilor Poiana Ruscă. Cete de copii jucându-se prin nămeţi, în faţa caselor din lemn acoperite cu paie, un cobzar îmbrăcat după portul tradiţional din vechime, femei în costume de iarnă specifice Ţinutului Pădurenilor, un cioban înconjurat de turma de oi şi peisajele acoperite de mantia iernii sunt câteva dintre scenele înfăţişate de artist, care au fost digitalizate de angajaţii muzeului şi expuse pentru prima dată în 2008.
Fotografiile lui Galloway au devenit tot mai cunoscute în ultimii ani. Arată un colţ de lume care, cu timpul, şi-a schimbat înfăţişarea, dar nu la fel de mult ca alte zone.

Fotografii: Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/