Popasuri cu iz istoric, amenajate în Pasul Vîlcan

Zona Pasul Vîlcan musteşte de istorie. Sunt locuri bătute la pas ori cu calul de înaintaşii noştri şi, totodată, este locul unde s-au purtat lupte crâncene în Primul Război Mondial. Toate aceste repere istorice vor fi exploatate inclusiv turistic de administraţia publică locală, care vrea să le facă cunocute şi, totodată, să atragă turiştii în acest areal unde natura se împleteşte atât de armonios cu istoria.

Drumul Judeţean 664, oferă nu numai privelişti impresionante, dar şi repere istorice. Prea puţin cunoscute, însă, dar edilii vor să remedieze acesastă chestiune.

„Avem în program să construim pe întregul drum – denumit „Drumul dacilor”, „Drumul lui Mihai Viteazul”, „Drumul Poştalioanelor – popasuri turistice. De exemplu, Popasul Izvorul lui Mihai Viteazul, sau Popasul La stânci, etc. Avem în continuare mai multe obiective, unde cetăţeanul să se oprească, să se odihnească. Va fi un traseu foarte frumos atât pentru cei care vin în vizită, cât şi pentru cei care vin la diverse concursuri organizate în această zonă”, a declarat primarul Vulcanului, Ghoerghe Ile.

Drumul la care se referă edilul leagă două judeţe, respectiv Hunedoara şi Gorj. Se desprinde din Drumul European 79 în dreptul comunei Turcineşti – Gorj, o traversează spre nord, apoi trece prin Schela, Pasul Vâlcan şi coboară în municipiul Vulcan. – Amanunte in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani