Popasuri cu iz istoric, amenajate în Pasul Vîlcan

Zona Pasul Vîlcan musteşte de istorie. Sunt locuri bătute la pas ori cu calul de înaintaşii noştri şi, totodată, este locul unde s-au purtat lupte crâncene în Primul Război Mondial. Toate aceste repere istorice vor fi exploatate inclusiv turistic de administraţia publică locală, care vrea să le facă cunocute şi, totodată, să atragă turiştii în acest areal unde natura se împleteşte atât de armonios cu istoria.

Drumul Judeţean 664, oferă nu numai privelişti impresionante, dar şi repere istorice. Prea puţin cunoscute, însă, dar edilii vor să remedieze acesastă chestiune.

„Avem în program să construim pe întregul drum – denumit „Drumul dacilor”, „Drumul lui Mihai Viteazul”, „Drumul Poştalioanelor – popasuri turistice. De exemplu, Popasul Izvorul lui Mihai Viteazul, sau Popasul La stânci, etc. Avem în continuare mai multe obiective, unde cetăţeanul să se oprească, să se odihnească. Va fi un traseu foarte frumos atât pentru cei care vin în vizită, cât şi pentru cei care vin la diverse concursuri organizate în această zonă”, a declarat primarul Vulcanului, Ghoerghe Ile.

Drumul la care se referă edilul leagă două judeţe, respectiv Hunedoara şi Gorj. Se desprinde din Drumul European 79 în dreptul comunei Turcineşti – Gorj, o traversează spre nord, apoi trece prin Schela, Pasul Vâlcan şi coboară în municipiul Vulcan. – Amanunte in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara