Polițiștii locali… atât de sensibili: au amendat un hunedorean care le-a ironizat șeful pe Facebook

Gabriel Gînțăgan, un localnic din Hunedoara, a fost amendat de Poliția Locală, după o postare pe Facebook. Bărbatul primise un avertisment pentru că și-a parcat mașina în zona verde și a decis să își verse nervii pe polițiști. Postarea sa le-ar fi lezat demnitatea polițiștilor locali, se arată în procesul verbal.

„În atenția șefului… miliției din cadrul Primăriei Hunedoara. Dragă domnule șef, astăzi garda Pretoriană a primăriei a avut tupeul să îmi lase felicitarea de mai jos în geam la mașină pentru parcarea pe “zona verde”. Pentru cultura dv. generală imaginile nu sunt valabile în instanță si sunt nule de drept, dar nu asta este problema, ci faptul că după ce am transportat un copil cu dizabilități și am dat nenumărate ture, nu am găsit un loc să parchez. Am decis să parchez 5 minute pentru a-l duce acasă, iar voi ce ați făcut, mai nene… m-ați invitat la “cafea”. De ce nu ați avut bunăvoința să așteptați până cobor, în pofida faptului că vecinii v-au spus unde sunt. Dacă tot sunteți pregătiți de a face legea, eu am să o accept atunci când o veți respecta și voi! Legea 448/2006 prevede că aveți OBLIGAȚIA de a face locuri de parcare la toate instituțiile și nu mai puțin de două. Apropo, Centrul de recuperare Anamaria este de utilitate publică, așa că va rog de urgență solutionati cererile depuse și la care nu am primit răspuns nici astăzi… oficial. Voi plăti amenda fără probleme dacă așa judecați, până atunci sa va fie rusine. Excesul de zel și prostia mă bine dispune, așa că faceți-mă fericit!”, a fost postarea pentru care a fost amendat Gabriel Gînțăgan.

Acesta a publicat procesul verbal prin care a primit amenda:
„În data de 13.02.2019, ora 16:24, locul Hunedoara, a săvârșit următoarele: la data și ora mai sus menționate, a postat pe profilul său de Facebook expresii jignitoare la adresa Poliției Locale, de natură să lezeze demnitatea și onoarea instituției publice”, se arată în procesul verbal scris de polițiștii locali, prin care Gabriel Gînțăgan a fost amensat cu 1.000 de lei. În proces se menționează că dacă va plăti amenda în termen de 15 zile, ceea ce a și făcut, va trebui să achite doar 100 de lei. De asemenea, hunedoreanul susține că a mai primit două sancțiuni: una de 500 de lei pentru că nu s-a prezentat la sediul Poliției Locale, din care a plătit 50 de lei, în termen de 15 zile, și avertisment pentru parcarea în zona verde. A mai relatat că motivul pentru care a lăsat mașina în zona verde este că fiica sa nu se poate deplasa singură și a trebuit să parcheze cât mai aproape de centrul de tratament pentru a o transporta acolo.
Polițiștii locali s-au simțit jigniți
Primăria Hunedoara a explicat într-o postare pe Facebook de ce a fost amendat Gabriel Gînțăgan. „Hunedoreanul care a staționat pe zona verde a fost invitat la sediul Poliției Locale de către polițistul local care a constatat contravenția, însă nu s-a prezentat – faptă care constituie contravenție, așa cum am arătat mai sus, putând fi sancționată cu amendă de până la 500 de lei. Ulterior, a postat pe profilul său de Facebook o fotografie a invitației primite, numind-o „invitație la «cafea»” și aducând jigniri la adresa Poliției Locale. Întrucât Facebook a fost declarat spațiu public și această faptă constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 200 și 1.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Câți hunedoreni au votat la alegerile europarlamentare și la referendumul de duminică         Alegeri 26 mai 2019. HUNEDOARA, ORA 16: Euro-parlamentare – 32,11%, Referendum – 25,21%         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Sentință definitivă pentru Radu Horia Camil, acuzat de trafic de comori dacice. A fost achitat pentru a doua oară         Accident rutier grav pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor