Poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemne

Poliţiştii au oprit în trafic, pe DN 74, pe raza comunei Buceş, un autotractor condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, judeţul Alba. În avizul de însoţire era menţionată cantitatea de 16 metri cubi de cherestea molid şi opt metri cubi de grinzi molid, iar în realitate volumul total transportat era de 41 metri cubi cherestea molid şi 13 metri cubi grinzi molid.

„Prin urmare, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea de 25 metri cubi cherestea molid şi 5 metri cubi de grinzi molid, care nu era menţionată în avizul de însoţire secundar, a fost ridicată în vederea confiscării”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Judeţene Hunedoara.

Poliţiştii au mai confiscat, în Gurasada, 29 cioate provenite de la arbori tăiaţi fără drept şi de 39,7 metri cubi material lemnos din specia carpen, fag şi cer.

„Tăierile au fost realizate de o societate comercială din judeţul Arad, al cărei reprezentant nu a putut prezenta documente legale de exploatare. De asemenea, au mai fost identificate în zonă 50 de piese de material lemnos din speciile fag, gorun şi cer (cu un volum de 14,38 metri cubi), ce proveneau de pe proprietatea privată a unei persoane fizice, tăierile fiind efectuate de aceeaşi societate comercială. Poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, întreaga cantitate de material lemnos identificată fiind indisponibilizată şi predată în custodia Ocolului Silvic Ilia”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara