Poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemne

Poliţiştii au oprit în trafic, pe DN 74, pe raza comunei Buceş, un autotractor condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, judeţul Alba. În avizul de însoţire era menţionată cantitatea de 16 metri cubi de cherestea molid şi opt metri cubi de grinzi molid, iar în realitate volumul total transportat era de 41 metri cubi cherestea molid şi 13 metri cubi grinzi molid.

„Prin urmare, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea de 25 metri cubi cherestea molid şi 5 metri cubi de grinzi molid, care nu era menţionată în avizul de însoţire secundar, a fost ridicată în vederea confiscării”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Judeţene Hunedoara.

Poliţiştii au mai confiscat, în Gurasada, 29 cioate provenite de la arbori tăiaţi fără drept şi de 39,7 metri cubi material lemnos din specia carpen, fag şi cer.

„Tăierile au fost realizate de o societate comercială din judeţul Arad, al cărei reprezentant nu a putut prezenta documente legale de exploatare. De asemenea, au mai fost identificate în zonă 50 de piese de material lemnos din speciile fag, gorun şi cer (cu un volum de 14,38 metri cubi), ce proveneau de pe proprietatea privată a unei persoane fizice, tăierile fiind efectuate de aceeaşi societate comercială. Poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, întreaga cantitate de material lemnos identificată fiind indisponibilizată şi predată în custodia Ocolului Silvic Ilia”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani