Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor

Orașul Uricani este cel mai izolat și unul dintre cele mai sărace ale județului Hunedoara însă primarul Dănuț Buhăescu (PSD) se numără printre cei mai lăudați edili, în articolele din presa Văii Jiului.

Conduce orașul din anul 2004, iar în ultimii ani a plătit din fonduri de la bugetul local sume importante pentru promovarea sa în presa locală, în articole cu titluri ca „Primarul Buhăescu însănătoșește Uricaniul” sau „Primarul Buhăescu a rezolvat problema”. Din luna aprilie până în prezent, primăria a semnat achiziții de materiale informatve în presa locală de aproape 85.000 de lei. De acești bani. Mai multe ziare și site-uri din Valea Jiului și Deva, un săptămânal, un radio și o televiziune locală au obligația prin contract de a-i face reclamă primarului și primăriei, până la sfârșitul anului 2018.

„Până acum s-au plătit în acest an 25.000 de lei pentru materiale informative. Și lauda, și nelauda sunt tot articole informative”, spune primarul, susținând că, deși articolele sunt plătite, nu poate obliga pe nimeni să scrie de bine despre el.

Costel Avram, șeful societății de apă și canalizare Apa Serv Valea Jiului și-a asigurat și el laudele publicațiilor locale. Din 2016 până în prezent, operatorul de apă a semnat contracte de promovare cu publicațiile locale de presă scrisă, on-line, radio și televiziune în valoare de aproape 220.000 de lei. În fiecare an, sumele alocate pentru„ îmbunătățirea imaginii instituției” au crescut, ajungând în 2018 la aproape 100.000 de lei. „Au crescut sumele alocate pentru aceste materiale informative, pentru că au crescut și cheltuielile publicațiilor. Dar preurile sunt mici, față de cât am fi plătit dacă încheiam contracte cu fiecare publicație în parte și nu printr-o agenție”, spune Costel Avram.
Și primarii comunelor din Hunedoara au achitat sume importante publicațiilor locale, pentru materialele laudative la adresa lor. Ioan Faur (PSD) conduce din 2004 Ribița, o comună izolată, în care mai trăiesc 1.300 de oameni. În ultimele două luni, primăria a semnat contracte de peste 23.000 de lei, pentru reportajele lunare despre realizările ei, la un post de televiziune locale și pentru realizarea unui ziar al primăriei, cu patru pagini. „Este foarte important să comunicăm cât mai bine, să aflați cât mai repede și mai exact ce se întâmplă în comună, ce fac primarul, Consiliul local și funcționarii din primărie”, informează Ioan Faur, în deschiderea ziarului „Jurnal de Ribița”. „Am hotărât cu colegii din primărie să ne apărăm investițiile realizate, cele în curs de implementare dar și imaginea în fața cetățenilor”, mai explică acesta.

Exemplele sunt, însă, nenumărate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață